Suunto Ambit 3

Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

przelaczanie ekranow jak pisze Qba - prawy srodkowy, przelaczanie dolnej linii (o ile jest zdefiniownych wiecej niz 1-na na ekran) - lewy dolny.

btw - sprzedalem a2 i ani chwili sie nie zastanawialem co mam kupic nastepne. po tym co przeczytalem na chocby i TYM forum odnosnie f2, po tym co uslyszalem od ludzi ktorzy go uzywali garmin nawet nie wchodzil w rachube. moze kiedys naprawi sobie reputacje... ale nawet gdyby, to suunto mi tak odpowiada ze nie widze sensu pakowac sie w cos innego ;)
PKO
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:ważna, czy bateria dłużej trzyma. odpalę test.
Powinienes zanotowac wyraznie lepsze czasy
http://www.suunto.com/Support/Products/ ... arch-2015/
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Agata, albo szwankuje u Ciebie czytanie ze zrozumieniem, albo jesteś pseudoużytokownikiem, a naprawdę pracownikiem Suunto (albo zleceniobiorca od agencji PRowej, której Suunto jest klientem). ponieważ nie udzielasz się w innych tematach, a sposób formułowania Twoich wypowiedzi do złudzenia przypomina tego typu akcje, obstawiam to drugie. Trochę to słabe.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Agata, albo szwankuje u Ciebie czytanie ze zrozumieniem, albo jesteś pseudoużytokownikiem, a naprawdę pracownikiem Suunto (albo zleceniobiorca od agencji PRowej, której Suunto jest klientem). ponieważ nie udzielasz się w innych tematach, a sposób formułowania Twoich wypowiedzi do złudzenia przypomina tego typu akcje, obstawiam to drugie. Trochę to słabe.
Zmartwie cie. Niemoglbys pracowac jako psycholog bo twoja diagnoza to jak kulą w plot. To, ze sie nie udzielam w innych watkach oznacza ni mniej ni wiecej, ze
na poczatku wiecej czytam niz pisze. Nie musisz dorabiac teorii.

A teraz powiedz, co przeczytalam bez zrozumienia. Bo ja to widze tak - piszesz, ze zrobisz test, a ja podsylam link na potwierdzenie tego, ze
rzeczywiscie poprawiono osiagi i jestem ciekawa, czy teoria pokrywa sie z praktyka.

Wybacz, ale jakis dziwny jestes skoro doszukujesz sie jakichs ukrytych zamiarow:)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po raz trzeci i ostatni wyjaśniam, że to co wkleiłaś to jest informacja SPRZED aktualizacji o zmianach, które MAJĄ WEJŚĆ, z OGÓLNYM numerem 1.5.

a to, co faktycznie zostało opublikowane to jest to

http://d1c229iib3zm7m.cloudfront.net/re ... Notes.html

i tu na liście features'ów nie ma informacji o poprawie czasu działania baterii, a jest to na tyle istotna zmiana, że powinna być. wężykiem.

to jest informacja o zmianach, które ZOSTAŁY wprowadzone, z KONKRETNYM numerem 1.5.25.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:po raz trzeci i ostatni wyjaśniam, że to co wkleiłaś to jest informacja SPRZED aktualizacji o zmianach, które MAJĄ WEJŚĆ, z OGÓLNYM numerem 1.5.

a to, co faktycznie zostało opublikowane to jest to

http://d1c229iib3zm7m.cloudfront.net/re ... Notes.html

i tu na liście features'ów nie ma informacji o poprawie czasu działania baterii, a jest to na tyle istotna zmiana, że powinna być. wężykiem.

to jest informacja o zmianach, które ZOSTAŁY wprowadzone, z KONKRETNYM numerem 1.5.25.
Link, ktory przytoczylam opisuje to w czasie przeszlym (The battery life of the Ambit3 family *has been improved* and tested to be far better than earlier communicated when using GPS). To bardzo przepraszam, skad zwykly uzytkownik ma wiedziec, ze to jest dopiero 'to do'? Wrozka nie jestem, a strona suunto
jest co najmniej dwuznaczna.

To moze wypowiedz sie, jak jest w praktyce.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wystarczy czytać ze zrozumieniem, a strona Suunto jest jednoznaczna:
See below for upcoming Ambit3 software releases
http://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/upcoming

kończę tę dyskusję, bo jest bez sensu.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:wystarczy czytać ze zrozumieniem, a strona Suunto jest jednoznaczna:
See below for upcoming Ambit3 software releases
http://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/upcoming

kończę tę dyskusję, bo jest bez sensu.

Wystarczy zajrzec na strone do ktorej link podalam, ze tam nie ma zadnego
See below for upcoming Ambit3 software releases.

Jest na stronie poprzedniej, ale sek w tym, ze do mojego linku mozna trafic tez inaczej i wtedy uzytkownik nie bedzie widzial zadnego upcoming
za to zobaczy improved i tested.

Masz racje, bez sensu jest dalej dyskutowac skoro podazasz wlasnymi sciezkami :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ok, to powiedz w jaki inny sposób można trafić do "Twojego" linku. tylko konkretnie, jeśli można.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z ciekawości wszedłem w ten link (bezpośrednio) i stoi jak wół:
Among other news and improvements, the workout planner strengthens the functionality of the watch through the SW update 1.5.

Software updates enhance the functionality of the Ambit3 GPS watches through new features and improvements. If updates are available, you are notified through Moveslink on your computer. We encourage you to install updates as soon as they are available.
A poniżej jest lista. Czyli ja - jako średniorozgarnięty homo sapiens rozumiem to tak, że poniżej jest lista punktów które sobie poprawili i jak potestują to poinformują i oficjalnie wypuszczą. Nie ma znaczenia jak ktoś tutaj dotarł - jeśli w kolejnych łatkach nie wpisano, że dane usprawnienie jest uwzględnione to należy domniemywać, że nie jest.
biegam ultra i w górach :)
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:ok, to powiedz w jaki inny sposób można trafić do "Twojego" linku. tylko konkretnie, jeśli można.
Na tego linka trafilam z innej strony, bo ktos podrzucil bezposredni link. Ludzie tak robia.

Ale ok, to rozwazmy taka sytuacje, ze jestem nowym uzytkownikiem i chce sie dowiedziec, czy juz pojawila sie nowsza wersja
firmware na moj zegarek...

Zaczynam www.suunto.com
Wybieram support
Nastepnie w Select product wskazuje Suunto ambit3 peak
Wybieram See all software updates.
I jestem tu - http://www.suunto.com/Support/Software-updates/
Widze, o czym wspomniales "See below for upcoming Ambit3 software releases."
Aha, czyli jakies updaty sie szykuja.

Wybieram SW RELEASE 1.5
Jestem http://www.suunto.com/Support/Products/ ... arch-2015/

I co widze? "The battery life of the Ambit3 family has been improved and tested to be far better than earlier
communicated when using GPS. With GPS accuracy set to Best/Good/Ok, the numbers are accordingly: Ambit3 Peak – 20h/30h/200h.'

Aaa, czyli poprawili jednak wydajnosc!

Naprawde uwazasz, ze - cytuje ciebie - "wystarczy czytać ze zrozumieniem, a strona Suunto jest jednoznaczna:" ??
Otoz NIE JEST. A jak juz tak literalnie probujesz trzymac sie informacji ze strony, to przeciez zaden update jeszcze nie mogl wyjsc, bo
jest przeciez 'upcoming' :-) I co, wszystko jest jednoznaczne?

Nie polemizujmy juz, naprawde nie ma to sensu, lepiej sprawdz te baterie :)
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

marek84 pisze:Z ciekawości wszedłem w ten link (bezpośrednio) i stoi jak wół:
Among other news and improvements, the workout planner strengthens the functionality of the watch through the SW update 1.5.

Software updates enhance the functionality of the Ambit3 GPS watches through new features and improvements. If updates are available, you are notified through Moveslink on your computer. We encourage you to install updates as soon as they are available.
A poniżej jest lista. Czyli ja - jako średniorozgarnięty homo sapiens rozumiem to tak, że poniżej jest lista punktów które sobie poprawili i jak potestują to poinformują i oficjalnie wypuszczą. Nie ma znaczenia jak ktoś tutaj dotarł - jeśli w kolejnych łatkach nie wpisano, że dane usprawnienie jest uwzględnione to należy domniemywać, że nie jest.
Niektore stare wpisy na stronie zostaja i suunto ich nie aktualizuje, co po pewnym czasie moze wprowadzac uzytkownika w blad. Ja nie mam zamiaru nic domniemywac (jak sugerujesz) ani sprawdzac przez moveslinka - to powinno byc napisane JEDNOZNACZNIE I JASNO a nie uzytkownik ma sie domyslac i grzebac po zakamarkach domeny.
Przepraszam, ale mamy inny punkt widzenia na te sprawy.
kprzemo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:54
Życiówka w maratonie: 03:43:05

Nieprzeczytany post

Może wystarczy nabijania stron w wątku, próbując udowodnić kto ma rację. To nie ułatwia przeglądania forum, a przed wszystkim szukania informacji (a wiem co mówię, bo jak widać po ilości postów jestem z tych czytających :)). Ja natomiast potrzebuję konkretnej odpowiedzi:
Po ostatniej aktualizacji w aplikacji na iPhone dodane zostało tworzenie treningów (Workouts). Stworzyłem tam sobie trening i dodałem go do jednego z trybów sportowych (dodany trening był tam gdzie Appki). Po kilku dniach kiedy stworzyłem nowy trening i chciałem go ustawić jaki ekran, nie mogę już wybrać żadnego z treningów (tam gdzie wcześniej czyli z Appkami nie ma stworzonych treningów). Czy ma ktoś podobnie, albo jeszcze lepiej czy ktoś sobie z tym poradził?
kinh
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A nie macie problemów z nowym softem 1.5.25?
Od momentu kiedy zmieniłem soft w zegarku, jak rozpoczynam trening tętno mam w okolicach 150 - co pewnie nie jest prawdą. Dziś się przypatrzyłem na zegarku pokazało 60 - a po zgraniu treningu na stronie wykres od 150. I podobnie na wszystkich aktywnościach od końcówki marca kiedy zrobiłem aktualizację softu w zegarku.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeszcze raz proszę o pomoc. W move poukładałem te zakładki które mnie interesują. Na tarczach ustawiłem te informację które sa dla mnie istotne. Mam tylko prośbę czy jest możliwośc zrealizowania a jesli tak to za pomocą jakiej apki i jak to ustawić?
Fartlek - E 5km po 5:25-5:30 na km + fartlek 8'/7'/6'/5'/4'/3'/2'/1' w tempie 4:20-4:35 na km, a przerwa między odcinkami 4' w tempie na 5:30km .
Co do zegarka to jestem w pozytywnym szoku jak wyrysował mi trasę na rowerze Brawo.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ