Komentarz do artykułu Forerunner 310 XT
- ZbigniewX
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Można , służy do tego program Garmin Training Center. Ściągniesz go z tego miejsca:
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=835
Możesz potem "odzyskać" z niego poszczególne treningi aby np.wysłać je do różnych portali typu Endomondo itp.
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=835
Możesz potem "odzyskać" z niego poszczególne treningi aby np.wysłać je do różnych portali typu Endomondo itp.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Za pomocą Ant Agent'a wszystkie treningi są automatycznie zrzucane jako pliki .tcx na dysk C
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
(musisz mieć włączone pokazywanie ukrytych folderów)
w przypadku Win8 - C:/Uzytkownicy/Nazwa_użytkownika /AppData/Roaming/Garmin/Devices/Numer_urządzenia/History
i z tych zasobów właśnie korzysta Garmin Plugin do przesyłania treningów na inne strony niż Garmin Connect (czyli endomondo itd.)
w przypadku Win8 - C:/Uzytkownicy/Nazwa_użytkownika /AppData/Roaming/Garmin/Devices/Numer_urządzenia/History
i z tych zasobów właśnie korzysta Garmin Plugin do przesyłania treningów na inne strony niż Garmin Connect (czyli endomondo itd.)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
Wszystko śmiga jak trzeba, już się z nim zaprzyjaźniłem, dzięki za pomoc.Piechu pisze:(musisz mieć włączone pokazywanie ukrytych folderów)
Do moderatora: Nie działa odnośnik do artykułu w pierszym poście.
- scouser
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:03
Gdybym raz jeszcze miał zdecydować to wybrałbym garmina 10. w 310 używam tylko podstawowych funkcji, pulsometr zakładam raz na 3 miesiące a tak zaoszczędziłbym sporo, no i garmin 10 jest ładniejszy
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Własnie tez się łamię....mysle nad zakupem gadżetu..na placu boju zostały dwa zegarki...310XT oraz Timex Global Trainer....prześwietliłem już wszystko co mozliwe...za Garminem przemawia super serwis w razie kuku, funkcje biegowe i alarm wibracyjny którego Timex nie ma...natomiast za Timexem...najwazniejszy argument jest taki ze mam zwykły zegarek sportowy Timex Ironman...mam go już chyba z 10 lat, poza baterią nic sie nigdy nie zepsuło, działa super, bez zastrzeżeń, solidny, a u mnie naprawdę nie ma lekko...myśle że GT też taki może byc....chociaż moge się mylić
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Tak. Jeśli byłbym bardziej majętny to kupiłbym 910XT bo ładniejszy
-
- Dyskutant
Witam, mam pytanie, czy wam też tak długo zgrywa treningi z ant agenta? treningi z przeciągu miesiąca zgrywają się ponad 1h... Kiedyś w 305 było po przewodzie i natychmiastowe, a teraz nowa bezprzewodowa technologia i klapa:/ Czy jakiś jest majstersztyk na to?
-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety, tyle to trwa. U mnie treningi z całego tygodnia (około 3-4) zgrywają się kilkanaście minut. Najlepiej nie czekać cały miesiąc, tylko co jakiś czas pozwolić żeby treningi skopiowały się w tle kiedy np. przeglądasz Internet albo grasz.lukpc12 pisze:Witam, mam pytanie, czy wam też tak długo zgrywa treningi z ant agenta? treningi z przeciągu miesiąca zgrywają się ponad 1h... Kiedyś w 305 było po przewodzie i natychmiastowe, a teraz nowa bezprzewodowa technologia i klapa:/ Czy jakiś jest majstersztyk na to?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Można też pokombinować z wpięciem Ant Agenta w inne gniazdo USB. U mnie pomogło i trochę szybciej przesyła dane.
-
- Zaprawiony W Bojach
Synchronizacja będzie też szybsza jeśli co jakiś czas wyczyści się (np. przeniesie w inne miejsce) archiwum dotychczasowych treningów, oczywiście już po ich przesłaniu do wybranych serwisów/programów. Lokalizacja archiwum Ant Agenta na dysku opisana jest tutaj.Piechu pisze:Można też pokombinować z wpięciem Ant Agenta w inne gniazdo USB. U mnie pomogło i trochę szybciej przesyła dane.