Komentarz do artykułu Forerunner 310 XT

Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do użytkowników 310 xt, czy istnieje możliwość do zgrania treningów w formie plików bezpośrednio na kompa bez pośrednictwa garmin connect?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Można :) , służy do tego program Garmin Training Center. Ściągniesz go z tego miejsca:
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=835
Możesz potem "odzyskać" z niego poszczególne treningi aby np.wysłać je do różnych portali typu Endomondo itp.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za pomocą Ant Agent'a wszystkie treningi są automatycznie zrzucane jako pliki .tcx na dysk C
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Za pomocą Ant Agent'a wszystkie treningi są automatycznie zrzucane jako pliki .tcx na dysk C
do jakiegoś domyślnego folderu ?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

(musisz mieć włączone pokazywanie ukrytych folderów)
w przypadku Win8 - C:/Uzytkownicy/Nazwa_użytkownika /AppData/Roaming/Garmin/Devices/Numer_urządzenia/History
i z tych zasobów właśnie korzysta Garmin Plugin do przesyłania treningów na inne strony niż Garmin Connect (czyli endomondo itd.)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:(musisz mieć włączone pokazywanie ukrytych folderów)
w przypadku Win8 - C:/Uzytkownicy/Nazwa_użytkownika /AppData/Roaming/Garmin/Devices/Numer_urządzenia/History
i z tych zasobów właśnie korzysta Garmin Plugin do przesyłania treningów na inne strony niż Garmin Connect (czyli endomondo itd.)
Wszystko śmiga jak trzeba, już się z nim zaprzyjaźniłem, dzięki za pomoc.

Do moderatora: Nie działa odnośnik do artykułu w pierszym poście.
mezjash
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1h18m

Nieprzeczytany post

Drodzy użytkownicy Garmina 310XT czy kupilibyście jeszcze raz ten pulsometr?
mron
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mezjash pisze:Drodzy użytkownicy Garmina 310XT czy kupilibyście jeszcze raz ten pulsometr?
Tak
ewentualnie zastanowiłbym się nad 910XT, ale ja to dziwak jestem i gadżeciarz.
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03

Nieprzeczytany post

Gdybym raz jeszcze miał zdecydować to wybrałbym garmina 10. w 310 używam tylko podstawowych funkcji, pulsometr zakładam raz na 3 miesiące a tak zaoszczędziłbym sporo, no i garmin 10 jest ładniejszy :)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Własnie tez się łamię....mysle nad zakupem gadżetu..na placu boju zostały dwa zegarki...310XT oraz Timex Global Trainer....prześwietliłem już wszystko co mozliwe...za Garminem przemawia super serwis w razie kuku, funkcje biegowe i alarm wibracyjny którego Timex nie ma...natomiast za Timexem...najwazniejszy argument jest taki ze mam zwykły zegarek sportowy Timex Ironman...mam go już chyba z 10 lat, poza baterią nic sie nigdy nie zepsuło, działa super, bez zastrzeżeń, solidny, a u mnie naprawdę nie ma lekko...myśle że GT też taki może byc....chociaż moge się mylić :echech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak. Jeśli byłbym bardziej majętny to kupiłbym 910XT bo ładniejszy ;)
lukpc12
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam, mam pytanie, czy wam też tak długo zgrywa treningi z ant agenta? treningi z przeciągu miesiąca zgrywają się ponad 1h... Kiedyś w 305 było po przewodzie i natychmiastowe, a teraz nowa bezprzewodowa technologia i klapa:/ Czy jakiś jest majstersztyk na to?
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lukpc12 pisze:Witam, mam pytanie, czy wam też tak długo zgrywa treningi z ant agenta? treningi z przeciągu miesiąca zgrywają się ponad 1h... Kiedyś w 305 było po przewodzie i natychmiastowe, a teraz nowa bezprzewodowa technologia i klapa:/ Czy jakiś jest majstersztyk na to?
Niestety, tyle to trwa. U mnie treningi z całego tygodnia (około 3-4) zgrywają się kilkanaście minut. Najlepiej nie czekać cały miesiąc, tylko co jakiś czas pozwolić żeby treningi skopiowały się w tle kiedy np. przeglądasz Internet albo grasz.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można też pokombinować z wpięciem Ant Agenta w inne gniazdo USB. U mnie pomogło i trochę szybciej przesyła dane.
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Można też pokombinować z wpięciem Ant Agenta w inne gniazdo USB. U mnie pomogło i trochę szybciej przesyła dane.
Synchronizacja będzie też szybsza jeśli co jakiś czas wyczyści się (np. przeniesie w inne miejsce) archiwum dotychczasowych treningów, oczywiście już po ich przesłaniu do wybranych serwisów/programów. Lokalizacja archiwum Ant Agenta na dysku opisana jest tutaj.
ODPOWIEDZ