Buty New Balance Fresh Foam More v4

Agnieszka Fizz
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

weuek pisze: 26 sie 2024, 08:00 Mnie długie spacery bardziej męczą stopy niż bieganie (spacer 25 to jak bieg 50). Też nie chciałbym się tak przy każdym kroku zapadać. Szkoda energii.
Bo to właśnie model idealny do szybkiego marszu dla osób które nie mogą biegać.
Dla mnie najwygodniejsze buty jakie miałam do maszerowania.
Potwierdzam niska żywotność pianki (szybko się ubiła praktycznie od razu pojawiły się mikro zmarszczki na podeszwie i nie wróciła do normy (widac po praniu w pralce że z tych zagnieceń brud się nie spiera inaczej pewnie bym nie zauwazyla na zewnatrz) w środku pod pięta czuć że już tak nie amortyzuje. Szybkie marsze na dystansie 10-15 km na początku komfort 100% z czasem eksploatacji pianki (z przebiegiem może 100km) widac na brzegach pięty że podeszwa zaczyna się odgniatac w skórze. Nie na tyle żeby powodowała otarcia ale już czuć (trochę słabo jak na buty za 500 zl)
Mam też opcje na vibramie w góry i też sztos pod względem wygody i przyczepności (zajebiscie się trzymają przy schodzeniu) komfort super (nienawidzę skarpetek często buty noszę na gola stopę i tu tylko niewielkie otarcia na jedny z palcow po 20 km górskiej wędrówki po Tatrach dla porównania Hoki Zinale "na goło" zmasakrowały mi stopy po 4 km w Tatrach.
FoamyMory dla mnie nr 1 ale nie biegam (czasami zdarza mi się truchtac)
Opcją na vibramie idealna w góry o ile nie chodzi o odcinki w skałkach bo podeszwa bardzo szeroka ciężko wcisnąć w niewielkie wglebienia)
Dla osób z anomiami stop 😁 to buty idealne.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Butów sią nie pierze w pralce, bo osłabia to wszystkie połączenia klejone, a takich jest coraz więcej.

Bez skarpetek to klapki albo sandały, a nie buty do biegania czy górskich wędrówek. W dobrze pasującym bucie _i skarpecie_ nie powinno być żadnych odcisków, przynajmniej po 10 godzinach używania nie stwierdzam.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
Agnieszka Fizz
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Skarpety to zło 🙃
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak wszelka moda, trendy czy stylizacje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj potruchtałem w tytułowych butach w czasie mżawki.
Momentami było naprawdę ślisko. Nie wiem od czego to zależało bo przez większość czasu na chodniku jest ok. Ale na asfalcie czegoś takiego w lecie jeszcze nie miałem.
Te buty nie nadają się na deszcz.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
ODPOWIEDZ