Komentarz do artykułu Najlepszy zegarek dla biegacza wg kryterium ceny

mach82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poranny Biegacz pisze: I tak pudło. 5 i 5S nie mają tylko map względem 5X.Cała reszta jest jak w 5X
Brak wifi w podstawowych wersjach Fenixa 5 i 5S. W FR935 i w F5X masz wifi w standardzie.

Dodatkowo w Fenix 5 i 5S w standardzie otrzymujesz problemy z Ant+, czego nie ma w F5X i FR935.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2018, 20:38 przez mach82, łącznie zmieniany 1 raz.
Blog
Komentarze do bloga

10 km: 45:24 (2017) -> 42:04 (2018) -> 41:15 (2019)
HM: 1:42:54 (2017) -> 1:36:33 (2018) ->1:31:20 (2019)
PKO
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
rolin' pisze:Serio nikt nie biega w Suunto? :D
Brrr ;)
Coś nie tak z Suunto? Przecież większość ultrasów tego chyba używa... Nie wiem, bo nie siedzę w temacie :P
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
bieski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:58
Życiówka w maratonie: 3:16:08

Nieprzeczytany post

rolin' pisze:
Adam Klein pisze:
rolin' pisze:Serio nikt nie biega w Suunto? :D
Brrr ;)
Coś nie tak z Suunto? Przecież większość ultrasów tego chyba używa... Nie wiem, bo nie siedzę w temacie :P
Przesiadłem się niedawno z Garmina na Suunto Spartan Trainer. Sam zegarek jest OK, ale aplikacja niestety odstaje... Ktoś tutaj na forum pisał, że w kwietniu ma być nowa odsłona....

Wysłane z mojego SM-G930F .
------------------------------------------------------
5km-18:54 (10.2018) 10km-39:10 (11.2018), HM-1:31:29 (04.2018), M-3:16:08 (10.2018)
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Czy tylko mnie się wydaje, że "audycja zawierała lokowanie produktu" :niewiem: :oczko: :spoko:
Slimak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bieski pisze:
rolin' pisze:
Adam Klein pisze:Serio nikt nie biega w Suunto? :D

Brrr ;)
Przesiadłem się niedawno z Garmina na Suunto Spartan Trainer. Sam zegarek jest OK, ale aplikacja niestety odstaje... Ktoś tutaj na forum pisał, że w kwietniu ma być nowa odsłona....

Wysłane z mojego SM-G930F .
Ech... to ciężki temat... Mam Garmina 220 i jest super, treningi, interwały itp. Ma prawie wszystko, no właśnie - prawie. Brakowało mi prostej nawigacji i powiadomień z fona i kupiłem Spartan Ultra Sport w promo. Wygląd OK, nawigacja i powiadomienia działają, ale cała reszta niestety odstaje od Garmina, szczególnie ekosystem (apki, platforma web), interwały to jakaś porażka - nie da się zaplanować treningu do przodu, obsługa w trakcie biegu też mało intuicyjna.

Ultrasi wybierają Suunto ze względu na czas działania Ambit 3 Peak ;)
Awatar użytkownika
ragozd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:57
Życiówka w maratonie: 2:45:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

I znów promowanie 235 zamiast dużo lepszego 230. Pomiar pulsu w 235 jest na poziomie fitness, nie treningu. A co jest potrzebne biegaczowi? Marcin Konieczny ma bardzo dobre powiedzenie - kup najlepszy zegarek, na jaki cię stać :) Z Garmina to 630, ale w relacji stosunku ceny do możliwości - 230 właśnie.
Wracamy też do innej kwestii - zegarek do biegania, czy do trenowania. Też słyszałem o fatalnych interwałach w Suunto, a opcje jak wyznaczanie progu mleczanowego (Adam Klein, nie bij ;)) zdecydowanie pomagają w treningu ;)
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy :)
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jako ciekawostka, próg mleczanowy F5x wyznaczył mi na poziomie 170 a dzień wcześniej robiłem test Oleja na hali RKS i wyszło... 170 ;)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

ragozd pisze:a opcje jak wyznaczanie progu mleczanowego (Adam Klein, nie bij ;)) zdecydowanie pomagają w treningu ;)
Chętnie poczytam jak Ci pomagają.
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Suunto jest nie do zastąpienia jeśli brać pod uwagę czas pracy baterii - dlatego jest tak popularne w ultra, do tego świetna nawigacja.
Z interwałami - mogłoby być lepiej, bo nie da się ich zaprogramować z poziomu zegarka (A3P, nie wiem jak w spartanie), ale z poziomu strony można zaplanować i wgrać najbardziej skomplikowany trening.
Do tego serwis: fantastyczny - przetestowałam osobiście. Od kilku m-cy nawalał pomiar hr i wysokości. W piątek ub. tygodnia rano złożyłam zgłoszenie serwisowe przez movescount, dostałam mail z listem przewozowym do wydrukowania, zapakowałam zegarek, o 16:00 przyjechał kurier UPC, bezpłatnie odebrał przesyłkę. Dzisiaj rano kurier przywiózł mi naprawiony zegarek z wymienionymi czujkami, nowym paskiem HR, na nowo wgranym oprogramowaniem.
raweck
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jaca_CH pisze:Czy tylko mnie się wydaje, że "audycja zawierała lokowanie produktu" :niewiem: :oczko: :spoko:
Przeglądałem dyskusję w poszukiwaniu podobnego spostrzeżenia. Ufff, dobrze, że znalazłem. Ufff, dobrze, że dyskusja zastępuje treść "artykułu"
Awatar użytkownika
whitemamba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

raweck pisze:
Jaca_CH pisze:Czy tylko mnie się wydaje, że "audycja zawierała lokowanie produktu" :niewiem: :oczko: :spoko:
Przeglądałem dyskusję w poszukiwaniu podobnego spostrzeżenia. Ufff, dobrze, że znalazłem. Ufff, dobrze, że dyskusja zastępuje treść "artykułu"
Ale przecież jest zaznaczone że to rozmowa z pracownikiem sklepu. Dlaczego mają opowiadać o tym co klienci wybierają w sklepach konkurencji(nawet jeżeli wiedzą)?
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
Slimak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

rubin pisze:Coś nie tak z Suunto? Przecież większość ultrasów tego chyba używa... Nie wiem, bo nie siedzę w temacie :P

Suunto jest nie do zastąpienia jeśli brać pod uwagę czas pracy baterii - dlatego jest tak popularne w ultra, do tego świetna nawigacja.
Z interwałami - mogłoby być lepiej, bo nie da się ich zaprogramować z poziomu zegarka (A3P, nie wiem jak w spartanie), ale z poziomu strony można zaplanować i wgrać najbardziej skomplikowany trening.
Do tego serwis: fantastyczny - przetestowałam osobiście. Od kilku m-cy nawalał pomiar hr i wysokości. W piątek ub. tygodnia rano złożyłam zgłoszenie serwisowe przez movescount, dostałam mail z listem przewozowym do wydrukowania, zapakowałam zegarek, o 16:00 przyjechał kurier UPC, bezpłatnie odebrał przesyłkę. Dzisiaj rano kurier przywiózł mi naprawiony zegarek z wymienionymi czujkami, nowym paskiem HR, na nowo wgranym oprogramowaniem.
W Spartan Sport da się uruchomić trening interwałowy z poziomu zegarka w momencie kiedy odpalam trening, ale nie znalazłem takiej opcji z poziomu serwisu www.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Slimak pisze:Ultrasi wybierają Suunto ze względu na czas działania Ambit 3 Peak ;)
wybieraja peaka z kazdego wzgledu jaki mozna sobie wyobrazic.
a co do tego czemu brak suunto w takim zestawieniu - w sumie moze dobrze ze go nie ma w masowym uzyciu, niech on zostanie wyroznikiem wlasnie tej grupy biegaczy :)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jak długo Peak działa na jednej baterii podczas zawodów, z nawigacją?
Awatar użytkownika
Arek Bielsko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

u mnie 24h, śr. 4-5%/h, z gps 1s oraz Hr,
z tym ze przy ok.4% przerywa zapis i przechodzi w zegarek,
ale można go ładować "on run" podpinajac pod powerbanka, 2h -> 100%
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"