Buty do 350 zł. Waga 88 kg.

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

awtk pisze:Przesyłam bardziej doświetlone zdjęcie
https://sportic.pl/data/include/cms/pry ... AG1568.jpg

W butach tych przebiegłem około 280 km od momentu zakupu.
Teraz dobrze widac, ze to jednak przetarcie.
Ale po 280km tak zatrzec sam czubek, szok jak dla mnie.
PKO
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Do 350 pln (a nawet do 300) kupisz na wyprzedażach właściwie wszystkie modele butów biegowych.

Sam ważę 82-84kg i od kilku lat zminiam na kolejne wersje Adidas Supernova Glide - polecam z czystym sumieniem do klepania kilometrów.
Jedyna wada to masa tych butów ale za to dostajesz super stabilizację, amortyzację i trwałość na 1200-1800km bez większej utraty właściwości.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę dziwnie to wygląda.
Te buty mają czubki zadarte:
http://nbsklep.pl/meskie/obuwie/do_bieg ... ntrs2.html
jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak je można tak szybko wytrzeć w tym miejscu.

Może jednak gdzieś "zaryłeś" w trakcie biegu. Niejednokrotnie możemy to zrobić całkiem nieświadomie zahaczając np. o jakiś fragment wystającego pręta itp.

Możesz przytoczyć co dokładnie w odmowie napisali? Powód odrzucenia reklamacji.

Gdybyś jednak miał coś nowego kupować, to również polecam Brooks Brooks Ghost 7 lub Adidas Supernova Glide 8.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
awtk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odpisali tak:
"Po oględzinach zgłoszenia niezgodności towaru wnioskuję, że reklamacja jest niezasadna, ponieważ zmiany jakie wystąpiły są zmianami użytkowymi wynikającymi z warunków i sposobu użytkowania obuwia. Ścieranie się podeszwy jest naturalnym objawem zużywania się obuwia podczas eksploatacji. Czas ścierania zależny jest od sposobu chodu jak też intensywności użytkowania. Reklamacja bezpodstawna."

Nie kojarzę, abym gdzie zahaczył...
Co byście zrobili na moim miejscu? Odwoływać się, czy odpuścić?
Uszkodzenie to mi nie przeszkadza, jednak obawiam się, że może się ono powiększać z czasem. Może jest jakiś sposób na uzupełnienie tego ubytku? :)
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

a kto tą opinię wydał? pracownik sklepu? zapytaj, czy ma uprawnienia do wydawania opinii, jeśli to zwykły pracownik sklepu, to zażądaj opinii EKSPERTA
kiedyś był tu taki wątek, co zrobić z nieudanymi reklamacjami... poszukaj
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
awtk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pieczątka wskazuje na to że jest opinia została wydana przez Specjalistę ds. oceny jakości i reklamacji obuwia, wyrobów skórzanych i włókienniczych.
rolo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43:26
Życiówka w maratonie: 3:32:15

Nieprzeczytany post

awtk pisze:Przesyłam bardziej doświetlone zdjęcie

W butach tych przebiegłem około 280 km od momentu zakupu.
Bardzo dziwne, bo wygląda to tak jak byś specjalnie samym czubkiem tarł po asfalcie... Mam te same buty, z tym że dopiero od tygodnia. W każdym razie w tym miejscu jest sporo bieżnika i sama guma też nie jest jakaś cieniutka. Nie wygląda mi to na naturalne zużycie, a raczej na jakieś "mechaniczne" uszkodzenie. Obejrzałeś podeszwę po zakupie?

Dla porównania moje faasy500 v1 po ok 1600km oraz Zante V2 po 40km
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak juz pisalem dziwnie to wyglada, ale wyglada jednak na efekt sposobu uzytkowania (IMVHO).
Na drugim zdjeciu widac, ze to nie bylo nagle wyrwanie "urazowe",
bo guma jest wyraznie zeszlifowana na wiekszej powierzchni, tylko w srodku przetarla sie zupelnie.

Moim zdaniem jakos "dziwnie" biegasz, strasznie wybijasz sie z palcow, albo je wleczesz ew. szurasz nimi :niewiem:

Takie uszkoszenia powoduja dzieci, ktore na rowerkach biegowych hamuja podeszwami.
To nie zart, mam dwoch nie za duzych chlopakow w domu :hahaha:
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak wyżej, również uważam że coś nie tak z techniką biegu. Nie widziałem podobnych uszkodzeń, przejrzałem swoje buty (różnych marek) - w żadnym nie mam tak startych przodów (a biegam po asfalcie, trochę parków, trochę kamieni, szutry etc), do tego w zante one są nawet jakby wygięte lekko w górę. Zastanów się / przyjrzyj / poproś kogoś żeby zobaczył (sfilmował) jak biegniesz - pewnie w jakiś sposób szurasz tą częścią buta lub może biegasz po kamieniach?

Bo jeśli to problem techniki, to może powtarzać się również z innymi modelami butów.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Napisz do NB to chore co sklepy robią z klientem w tym kraju... nawet jak zawadzileś o coś, to k... to jest but a nie czapka, ma być przystosowany do eksploatacji po betonie asfalcie bruku. Walcz :)

Co do techniki.... zwracam uwage ze w wątku jest foto pierwszych butów i nie ma tam dziwnie zniszczonej podeszwy na palcach
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krzysztof jot pisze:Napisz do NB to chore co sklepy robią z klientem w tym kraju... nawet jak zawadzileś o coś, to k... to jest but a nie czapka, ma być przystosowany do eksploatacji po betonie asfalcie bruku. Walcz :)

Co do techniki.... zwracam uwage ze w wątku jest foto pierwszych butów i nie ma tam dziwnie zniszczonej podeszwy na palcach
To pierwsze foto nie jest tych reklamowanych. Foto "zniszczonych" przodów jest poniżej i wyraźnie widać, że jest starta guma w całej okolicy palców, co raczej normalne nie jest.

biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ok, ale biegając, nawet z "koślawą" techniką to nie zrobimy takich uszkodzeń tak szybko. Niecałe 2 miesiące? Musiałby chyba jeździć samochodem jak we Flinstonach. Dziwnie to wygląda, przyznaję.
Awatar użytkownika
awtk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Temat reklamacji zostawiłem i biegam w takich jakie są.
Są one jednak dla mnie za twarde... za mało amortyzacji jak na moją wagę.

Teraz wybieram pomiędzy modelem Adidas Energy Boost 3 - AQ5959 a Adidas Ultra Boost - AQ4005. Ultra droższe o około 40 zł.

Obrazek

Obrazek

Które wybrać?
ArturW
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53 min

Nieprzeczytany post

Ja używam dwóch par butów. Do treningu Adidas ultra boost z przebiegiem obecnym 1000 km a na zawody NB Zante v2 z obecnym przebiegiem 205 km .Ważę 82-83 kg. Zante używam tylko na zawody i zawsze porównując je do ultra boostów robię wiekie wow. Zante jest przede wszystkim butem energetycznym i daje bardzo dobre odbicie ale przy tym rzeczywiście jest dość twardy, natomiast ultra boost to głównie amortyzacja. Poza tym moim zdaniem Zante jest dużo wygodniejszym butem niż ultra boost. Lubię mieć szerzej pod śródstopiem i w Zante mam a w boostach nie co odczuwa się przy dystansach powyżej 15 km. Do tego dochodzi cholewka, której w ultra boost nie oceniłbym zbyt wysoko po pierwsze ze względu na wygodę (ale to subiektywne odczucie) i po drugie ze względu na słabą trwałość. Po 700 km zaczęła się tu i ówdzie przecierać i niedawno zrobiła sie dziura na wylot którą zacerowalem a druga dziura za chwilę się zrobi. Niestety gdzieś zapodziałem paragon bo reklamowałbym je. Buty mają dopiero 7 miesięcy. W butach za taką kasę nie powinny się dziać takie rzeczy tak szybko. Acha no i Zante mają niższy drop co bardziej mi odpowiada. Jeśli chodzi o uszkodzenie, które pokazałeś na zdjęciach to wydaje mi się, że jest to uszkodzenie mechaniczne. Zaczepiłeś o coś podczas biegu. Moim zdaniem nie przejmuj się tylko biegaj w nich dalej. Jeśli startujesz w zawodach to takie rozwiązanie jest całkiem fajne - Zante na zawody i coś bardziej miękkiego na treningi. Po treningach w bardziej miękkich butach bedziesz robił duże oczy biegnąc zawody w Zante i naprawdę docenisz te buty. A tak wracając jeszcze do ultra boostów to szczerze mówiąc mam ich juz trochę dość a dokładnie ich....nijakości i przekombinowanej cholewki. Na pewno ultra boosty nie będą kolejnymi treningówkami, a na zawody zwiąże się na dłużej z Zante.

Pozdrawiam. Artur
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ