Hmm, nikt wcześniej nie zgłaszał takich problemów, a było to testowane na wielu telefonach. Warto się upewnić, czy w ustawieniach na pewno jest Internet=Lap. Na nowszych telefonach aplikacja może dodatkowo pytać o pozwolenie na bieżące wysyłanie danych o trasie na portal RunCalc. Należy kliknąć Zezwól.grabek pisze:No to sorry, ale u mnie (Xperia Z3C) tak to nie działa. Ustawiłem wszystko tak jak było opisane w dokumentacji. Sprawdziłem kilkukrotnie, dane na serwer są wysyłane dopiero w momencie, w którym wyświetlę mapę na ekranie smartfona. Do tego momentu ani pozycja ani trasa na portalu nie jest aktualizowana.Roberto Celinho pisze: Możesz w ogóle nie włączać mapy, a ta funkcja śledzenia on-line i tak działa. Jeżeli ustawisz Internet=Lap, to co określony czas informacje o Twoim położeniu będą wysyłane na serwer i aktualizowane na mapie na portalu RunCalc.

Taki komunikat nie pojawia się od razu na ekranie - jest ukryty. Trzeba ściągnąć ekran w dół i zobaczyć powiadomienia.
Jak klikniesz Mapa na komórce, dotychczasowa trasa wysyłana jest na portal. Następnie, aplikacja wyświetla na ekranie widok mapy Google z portalu - jest to po prostu widok strony w Internecie. Ta mapa jest widoczna na portalu dla wszystkich użytkowników. Jeżeli tego nie chcesz, trzeba ustawić Publikowanie=Nie. Wtedy zobaczysz trasę na komórce, ale na portalu będzie ona niewidoczna (chyba, że Ty się zalogujesz na portalu - wtedy masz do niej dostęp).grabek pisze: Pytanie jeszcze w takim razie co oznaczał ten tekst:Roberto Celinho pisze: Masz rację, że po kliknięciu Mapa, dotychczasowa trasa również pojawia się na portalu. Można to zablokować dla osób trzecich, ustawiając Publikowanie = Nie.