Pomiar tętna na nadgarstku.

Awatar użytkownika
topcat
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze: Kilka dodatkowych uwag.
Odnoszę wrażenie, że 735 szybciej reaguje na zmianę tempa/tętna. Garmin 920 z paskiem miał ten proces opóźniony, podobnie jak "chwytanie" tętna.
Dodatkowe uwagi to czas włączania się zegarka. 735 bije na głowę 920 tak pod względem załączania się zegarka jak i wydaje mi się, że łapanie sygnału GPS/GLONASS. Różnica w tempie i dystansie biegu relax trudne do skomentowania. po prostu tak GPS-y mają.
Ryszard a masz włączone glonass ?
Bo jezeli chodzi o odczucie z tętna mam podobne do Twoich odczuć.
Nie mniej jednak mam wrażenie, że 735 ma problem w dwóch momentach:
- agrafka (kiedy zawracam starając się nawet robić to z największym możliwym promieniem i
- po wbiegnięciu pod drzewa z otwartej przestrzeni

W tych dwóch przypadkach tempo okrążenia zaczyna wariować.

Musze powiedzieć, że ja z 735 jestem bardzo, bardzo zadowolony. Biegam bardziej na określone czasy niż tętno. Zachowanie tętna sprawdzam dopiero po powrocie.
Jeszcze jedna rzecz, która mnie frapuje to algorytm spalanych kalorii - nie wiem czego to kwestia ale odczyt mam wiekszej ilości spalanych kalorii (może to kwestia temperatur i wilgotności)

pozdrawiam
tc
PKO
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegam z włączonym Glonassem.
Problem z bieganiem po agrafkę oraz pod drzewami to problem wszystkich pulsometrów. Ja nastawiam "tempo odcinka". Ostatnio biegałem trochę w górach i problem z tempem oczywiście miał miejsce.
Generalnie, 735 oceniam bardzo wysoko. W sprawie tętna ważne aby zegarek założyć wcześniej a nie bezpośrednio przed startem,...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ