[quote="Vesemirus"
Z góry dziękuję za pomoc [/quote]
Na początek zmień laryngologa, bo zapalenie zatok się skutecznie leczy.
Poza tym jeśli tak ważne dla Ciebie jest ćwiczenie w konkretnej strefie tętna, a nie chcesz się pakować w drogi sprzęt to na allegro można znaleźć działające zegarki z pulsometrem za ca 40 złotych.
Powodzenia
T
Pracuję w rozjazdach często jestem poza Warszawą a w zarokach mam jakieś polipy i trzeba wykonać usuwanie operacyjne - na razie nie mam kiedy tego zrobić :-/ A laryngolog mówił że póki leki działają to nie muszę tego robić - po prostu muszę uważać na siebie.
Vesemirus pisze:... na razie nie mam kiedy tego zrobić :-/ A laryngolog mówił że póki leki działają to nie muszę tego robić - po prostu muszę uważać na siebie.
To nie jest uważanie, tylko porządne ograniczenie. Zabieg jest przykry, rozumiem, choć miałem tylko punkcję. Ale zatoki muszą być wentylowane inaczej robi się tam normalnie gnój i może zakażać.
na poczatek - IMHO - nie ma co wydawac nie wiadomo ile na zegarek. Czlowiek powinien sobie na start kupic jakis niedrogi sprzet, a jest takich duzo - co najwazniejsze maja niezla jakosc. Dlaczego? Ano dlatego, ze czlowiek sobie zobaczy czy w ogole ten zegarek naprawde jest mu do czegos potrzebny. Ja widzialem mnostwo osob, co chcialy miec dana rzecz, dany sprzet, a po tygodniu sie zniechecaly do niego, bo w sumie nic on im wiele nie dawal. Takze wydaje mi sie, ze nie ma co szastac kasa na poczatek. Potem, jak zobaczysz, ze Ci taki zegarek jest potrzebny, mozesz postawic na lepszy sprzet
Vesemirus pisze:Kazał mi podać wiek wagę i wyszło HRmax 190.
Czyli przynajmniej wiemy już, że nie znasz swojego HRmax. Twój trener może i kulturystykę trenował i osiągnięcia ma, może fizjoterapię skończył ale albo się nie przykłada albo brakuje mu elementarnej wiedzy. Wyliczanie HRmax z wagi i wzrostu u części ludzi - to analogicznie możesz wziąć wzór: metraż mieszkania *3, również często się sprawdza.
Hej.
Jestem początkującym użytkownikiem tego fora. Poszukuje zegarka który będzie mi służył głownie do jazdy na rowerze, pływanie na basenie oraz rzadziej bieganie, fajnie gdyby na bieżąco mierzył mi liczbę kroków i wyświetlał powiadomienia z smartfona ( system android). Do tej pory przeczytałem sporo recenzji i chyba najbardziej spełnia moje warunki Garmin Vivoactive, Sony Smartwach 3 i chyba jeszcze Polar M400 ale chyba on służy tylko do biegania. Coraz bardziej skłaniam się ku Garmin. Proszę użytkowników o ewentualnie inne propozycje lub komentarze do w/w zegarków. Idealnie jakbym mógł z niego korzystać podczas ćwiczeń na wioślarzy.
z polara v800
m400 ma wszytkie opcje któfe chesz ale:
-w basenie mierzy tylko aktywność, więc o kant dupy rozbić
-rower tylko pomiar z GPSu , m400 nie obsługuje czujników kadencji oraz predkości
tak czy siak te wszytkie funckje co chesz znajdziesz w polar v800 , suunto ambit 2/3 (bez pomiaru aktywnosći), garmin to też tylko chyba tyko wysokie modele ala 920