Komentarz do artykułu Run on Impulse - ASICS fuzeX™

Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

katekate pisze: wydaje się być identyczny jak w zaraca 2, które porwały mi sie w 3 tygodnie :orany:
akaen pisze: A ja w moich Zaracach 2 przebiegłem już ponad 1200km i na razie się nieźle trzymają. Jedyna rzecz to pęknięcia wierzchniego materiału z przodu stopy na zgięciu buta.
A ja coraz bardziej mam wrazenie, po tym co pisze akaen, ze bardziej anizeli kwestia materialow, moze to byc kwestia "spasowania" konstrukcji konkretnego buta do budowy konkretnego uzytkownika. Czy leza "w sam raz", czy tez raczej "luzno".

Rowniez biegam w Zaraca 2 - koncze teraz pierwsza pare. Rowniez dosc szybko zaczely mi sie przecierac zapietki (nie tak szybko jak u katekate, ale po ok. 300 km zaczelo to byc widoczne, czyli raczej wczesnie), zrobilem w nich prawie 1300 km i zapietki mocno wytarte, ale z przodu ZADNYCH oznak zuzycia. Jako glownych butow uzywam teraz innego modelu Asics - lezacego wyraznie luźniej. I po ok. 500 km zaczalem widziec pierwsze slady przecierania sie nad wielkim i przy malym palcu, zapietki zas bez zadnego sladu zuzycia. Teraz, po ok. 700 km przetarcia sa juz wyrazne (moim zdaniem, zdecydowanie za szybko sie to zrobilo, nie wiem czy dotrwaja do 1000 km bez duzych dziur...) - a z tylu zadnych zmian.

I chyba we wszystki butach ktorych uzywalem, tak mialem, albo przecieralem z przodu, przy palcach - albo wycieralem zapietek. AFAIR, nigdy nie byly to rownoczesnie obie sytuacje.

Az trudno mi sobie wyobrazic sytuacje opisana tutaj - buty biegane 2000 km i bez zadnych przetarc! Nie wiem, czy to kwestia niskiej wagi uzytkownika, sposobu biegania, czy tez faktycznie, ta akurat marka japonska produkuje buty ponadprzecietnie trwale?
Nigdy jeszcze nie biegalem w Mizuno - chyba sprobuje przy kolejnej zmianie butow.
akaen pisze: Kupiłem już nawet Zaraki 3 ale dwójka jest lżejsza i jakaś fajniejsza.
Na Allegro da sie jeszcze trafic wersje 2 - rowniez mam wrazenie, ze jest lepsza od pozniejszych.
PKO
edi1985
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W tym łącznym czasie biegu CITY TRAIL w Łodzi i Trójmieście, to będzie brany pod uwagę czas netto czy brutto ?
M_Levy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48 min

Nieprzeczytany post

Zgodnie z regulaminem pierwszych 50 zawodników klasyfikowanych jest na podstawie czasu rzeczywistego (brutto). Swoją drogą wyszło 2 sekundy różnicy. Ciekawe, czy te 2 sekundy zdecydują o wyniku konkursu.
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bierzemy pod uwagę czas brutto. W konkursie zwycięstwo odniósł Pan Emil (emil...@o2.pl), który poprawnie odpowiedział na wszystkie pytania i wytypował czas 33:02.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

No i dlaczego brutto? Oczywiście nie napisaliście takiej informacji przed konkursem.
M_Levy pisze:Swoją drogą wyszło 2 sekundy różnicy. Ciekawe, czy te 2 sekundy zdecydują o wyniku konkursu.
Nie wiem czy bym wygrał, bo być może ktoś był szybszy ale obstawiłem równe 33:00 :(
asia.2207
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja obstawiłam 33:00 ;-(((
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

harlan pisze:No i dlaczego brutto? Oczywiście nie napisaliście takiej informacji przed konkursem.
M_Levy pisze:Swoją drogą wyszło 2 sekundy różnicy. Ciekawe, czy te 2 sekundy zdecydują o wyniku konkursu.
Nie wiem czy bym wygrał, bo być może ktoś był szybszy ale obstawiłem równe 33:00 :(
Brutto ponieważ w regulaminie cyklu jest zapis, że klasyfikacja zawodników w kategorii generalnej oraz kategoriach wiekowych odbywa się na podstawie czasu rzeczywistego (brutto, liczonego od chwili strzału startera) (źródło: http://citytrail.pl/strony/stat/id/8/re ... ieg-glowny).
Diana12345
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38:16

Nieprzeczytany post

też obstawiałam 33:02...
M_Levy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48 min

Nieprzeczytany post

Chyba jest w tym "brutto" trochę logiki. Gdyby brany był pod uwagę czas netto, mogłoby się okazać, że wygrała osoba, która wbiegła na metę jako dziesiąta :taktak:
W takim przypadku najlepszy czas netto wcale nie należałby do zwycięzcy biegu!
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Remus pisze:Brutto ponieważ w regulaminie cyklu jest zapis, że klasyfikacja zawodników w kategorii generalnej oraz kategoriach wiekowych odbywa się na podstawie czasu rzeczywistego (brutto, liczonego od chwili strzału startera) (źródło: http://citytrail.pl/strony/stat/id/8/re ... ieg-glowny).
Ale ja wiem doskonale jakie zapisy widnieją w regulaminach biegów. Nie startowałem w tych biegach i nie interesuje mnie na którym miejscu zostałbym sklasyfikowany.
Pytanie było jaki czas uzyskają w sumie zwycięzcy niedzielnych biegów CITY Trail. "Typujemy sumę wyników osób, które zajęły 1 miejsca w klasyfikacji OPEN obu biegów, bez podziału na płeć." Tak samo pytaliście o to jaki czas uzyskała podczas swojego ostatniego półmaratonu Olga Ochal? W takim razie pytanie również dotyczyło czasu brutto uzyskanego przez Olgę czy jednak netto?

Jak dla mnie jeśli jest pytanie o czas zawodnika to dotyczy on czasu netto czyli faktycznego czasu uzyskanego przez biegacza. Nie ważne czy była by to Olga Ochal czy biegacz wygrywający bieg CITY Trail.
Biegacz69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 36:23

Nieprzeczytany post

Kiedy zostaną podane wyniki konkursu ? :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wygrał Pan Emil Grabowski.
kevinx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:44:51
Życiówka w maratonie: 03:59:44