Zamiast kupić plecak Salomona za 500zł można kupić firmy AONIJIE za 100zł.
Bardzo podobne do siebie nawet materiał wygląda na ten sam.
https://pl.aliexpress.com/item/5L-AONIJ ... 311c9ace55

Lepsze czy nie ale na pewno tańsze. Salomon ma flaska za 50zł i rurkę za drugie 50zł. I jeszcze rurka nie pasuje do flaska pierwszej generacji więc jak ktoś ma ten z wąskim ustnikiem jest zmuszony do kupna tego z szerokimb@rto pisze:Z ciekawości - lepsze zwykłe soft flaski czy 600 ml z rurką? Pojemność nie gra takiej roli, tylko jak ta rurka się sprawuje.
spens pisze:Mam duży i mały softflask od Aonijie z rurkami i sobie chwalę, całe lato z nimi biegałem i nic się nie działo
Bardzo chętnie kupowałbym w PL, ba... najchętniej wspierałbym lokalnych sprzedawców ale... nie zarabiam tyle, by stać mnie było na taki luksus to raz. Po dwa, czemu dawać zarabiać wielu cwaniakom, którzy sporwadzają coś hurtowo z Chin, sprzedają 2-3 razy drożej i jeszcze chcą kasę za przesyłkę?Skoor pisze:Tak bedac szczerym... kupujecie na alli oszczedzajac kilka zl, czasem marne kilka zlotych zamiast dac zarobic miejscowym producentom... Bylaby szansa, ze te pieniadze do Was w jakis sposob wroca, a tak podbija pkb chinczykom...