jaką bieżnię kupić?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja mam pytanie z trochę innej beczki. Jestem zdecydowany na bieżnie elektryczną York, model domowy o wymiarach 120 x 74 x 148 cm po złożeniu. Chciałbym ją już teraz, ale za kilka miesięcy czeka mnie przeprowadzka. Czy da się łatwo ogarnąć transport tego sprzętu w średniej wielkości osobowym samochodzie czy raczej wymaga to więcej zachodu i wynajmowanie czegoś? Nie wiem jaka to jest konstrukcja, czy łatwo można to rozłożyć na części etc.
Jeśli ktoś może podzielić się opiniami na temat tej konkretnej bieżni (york fitness T-l-1000) to również będzie mile widziane.
Jeśli ktoś może podzielić się opiniami na temat tej konkretnej bieżni (york fitness T-l-1000) to również będzie mile widziane.
- turbojajko
- Stary Wyga
moge podzielic sie doswiadzczeniami w transporcie orbitreka...
Podejrzewam ze bierznie da sie rozłożyć i wpakowac do nawet mniejszego kombi wiec z tym nie bedzie problemu.
Problem jaki pojawil sie u mnie to waga nazwijmy to mechanizmu oporowego- u ciebie bedzie to silnik elektryczny.
Musialem sie troche spocic zanim wytargalem to cholerstwo z piewnicy domu ( bo tam bylo wtedy moje fitness studio
).
Takze problemow nie powinno byc o ile potrafisz sam rozlozyc i zlozyc bierznie na nowej lokacji .

Podejrzewam ze bierznie da sie rozłożyć i wpakowac do nawet mniejszego kombi wiec z tym nie bedzie problemu.
Problem jaki pojawil sie u mnie to waga nazwijmy to mechanizmu oporowego- u ciebie bedzie to silnik elektryczny.
Musialem sie troche spocic zanim wytargalem to cholerstwo z piewnicy domu ( bo tam bylo wtedy moje fitness studio

Takze problemow nie powinno byc o ile potrafisz sam rozlozyc i zlozyc bierznie na nowej lokacji .

-
- Rozgrzewający Się
Całość 60kg i ma kółka, więc chyba da radę znieść i wnieść. Więc to zależy czy przeciętny użytkownik może sobie ją rozłożyć na części i później złożyć, bo smykałki do takich rzeczy nie mam. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Jezeli po zlozeniu ma 120x148cm, to do zadnego "normalnego" osobowego Ci nie wejdzie, bez szans.
Wliczam w to kombi i wieksze vany jak np. Galaxy.
W jakies Vito czy innego tego typu transporter, to pewnie da sie wcisnac.
110-115cm, to najczesciej max szerokosci miedzy nadkolami, w wiekszosci aut ledwo 100-105.
Wliczam w to kombi i wieksze vany jak np. Galaxy.
W jakies Vito czy innego tego typu transporter, to pewnie da sie wcisnac.
110-115cm, to najczesciej max szerokosci miedzy nadkolami, w wiekszosci aut ledwo 100-105.
- turbojajko
- Stary Wyga
znalazlem cos takiego dla przykladu
http://axxo.pl/pl/p/Bieznia-inSPORTline ... -T400i/255
Wymiary transportowe: długość 108 cm x szerokość 86 cm x wysokość 167 cm
Wymiary paczki: długość 197 cm x szerokość 89 cm x wysokość 42 cm
czyli tak jakby do tourana powinna wlezc
http://images.google.de/imgres?imgurl=h ... sQ9QEISzAJ
podaje tylko orientacyjnie
http://axxo.pl/pl/p/Bieznia-inSPORTline ... -T400i/255
Wymiary transportowe: długość 108 cm x szerokość 86 cm x wysokość 167 cm
Wymiary paczki: długość 197 cm x szerokość 89 cm x wysokość 42 cm
czyli tak jakby do tourana powinna wlezc
http://images.google.de/imgres?imgurl=h ... sQ9QEISzAJ
podaje tylko orientacyjnie

-
- Rozgrzewający Się
Cholera, faktycznie może być ciężko. Dziwi mnie, że nie mogę znaleźć żadnych wątków w sieci dotyczących transportu takiego domowego sprzętu, żadnych informacji jak ludzie sobie z tym radzą. Szkoda żebym przez to zwlekał z kupnem kilka miesięcy, bo już się napaliłem, tym bardziej, że przeprowadzam się w mieście na dość nieznaczną odległość.
- turbojajko
- Stary Wyga
taxi bagazowe i po problemie - nie dziękuj 

-
- Rozgrzewający Się
Tak, zdaje się, że to rozwiązuje problem. Może dlatego bardziej zaradni ludzie nie wypytują o to na forach
Dzięki 

-
- Zaprawiony W Bojach
Ja wiozlem bieżnie złożoną, w pudle z decathlon model Tc 490 w Toyota Corolla e11, złożone tylne siedzenia i po problemie. Długość stanowi wyzwanie w tej bieżni resztę się rozkręca.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
unikam kłótni."Oscar Wilde
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47m
A ja na swojej zrobiłem już ponad 600km.
Bieżnię mam od maja 2016r. prędkość max 22km/h skos 22%max. Duża solidna z szerokim pasem waga bieżni około 100kg.
Aktualnie kończę 24tygodniowy trening na 800m.
W warunkach zimowych, oraz kiedy jesteśmy obciążeni stawowo plus małe dzieci w domu oraz specyfika treningu czytaj rytmy treningi w tempie startowym oraz jak u mnie problemy z anginą to taka bieżnia jest jak najbardziej oki.
W lutym startuje w HMPW w Toruniu debiut na 800m.
Biegam już czwarty rok.
Zyciówki z 2016 r w wieku 42lat
1Km 2;58
10km 38:40
5km 18;20
Połówka 1;27
maraton szkoda pisać.
Bieżnię mam od maja 2016r. prędkość max 22km/h skos 22%max. Duża solidna z szerokim pasem waga bieżni około 100kg.
Aktualnie kończę 24tygodniowy trening na 800m.
W warunkach zimowych, oraz kiedy jesteśmy obciążeni stawowo plus małe dzieci w domu oraz specyfika treningu czytaj rytmy treningi w tempie startowym oraz jak u mnie problemy z anginą to taka bieżnia jest jak najbardziej oki.
W lutym startuje w HMPW w Toruniu debiut na 800m.
Biegam już czwarty rok.
Zyciówki z 2016 r w wieku 42lat
1Km 2;58
10km 38:40
5km 18;20
Połówka 1;27
maraton szkoda pisać.
-
- Rozgrzewający Się
Dotychczas biegałam na bieżni i muszę ją wymienić przewidując, że biegam około 900 do 1000 km rocznie i mogę wydać na nią około 6 0000 zl. Czy możecie polecić bieżnię automatyczną dosyć mocną, przeznaczoną do klubu ale także do domu? Biegam jedynie na bieżni gdyż jestem osobą nie widomą. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
- wiszniak
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51:45
- Życiówka w maratonie: 4:02:11
Nie kupujcie Abarqsa BZ-42. Zawyża prędkość o 30% https://www.youtube.com/watch?v=TVDJMWQqNfI
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Co to się porobiło? Tylko jeszcze gotowania i spania brakuje w takim sprzęcie.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?