Odzież termoaktywna: CRAFT czy NIKE?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No wstyd!
Moja niestety nie podkreśla bo pisuję w kilku językach i przełączanie każdorazowo słownika byłoby niewygodne. Problem jest taki, że na dyktandach najlepiej punktowałem. Byłem wręcz poza skalą. Dwója czy tam pała zawsze! W dzisiejszych czasach za takie kalectwo to pewnie byłbym zwolniony z matury całkowicie. Nie wypieram się. Przyjmuję na klatę! Ponoć czytanie w dużych ilościach pomaga na takie problemy ale na mnie to jak widać nie działa:/
Moja niestety nie podkreśla bo pisuję w kilku językach i przełączanie każdorazowo słownika byłoby niewygodne. Problem jest taki, że na dyktandach najlepiej punktowałem. Byłem wręcz poza skalą. Dwója czy tam pała zawsze! W dzisiejszych czasach za takie kalectwo to pewnie byłbym zwolniony z matury całkowicie. Nie wypieram się. Przyjmuję na klatę! Ponoć czytanie w dużych ilościach pomaga na takie problemy ale na mnie to jak widać nie działa:/
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
nie mam teraz czasu - ale jedno - Brubeck i Spaio daleko do serii ColdGear z Under Armour.
Moze jjakas koszulka, cos tam - nie jest złe, ale ColdGear compress to inna liga.
Craft z Windstopperem to na narty i rower - nie do biegania. Poza tym XXL: - a to musi byc "przy ciele"
Moze jjakas koszulka, cos tam - nie jest złe, ale ColdGear compress to inna liga.
Craft z Windstopperem to na narty i rower - nie do biegania. Poza tym XXL: - a to musi byc "przy ciele"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
A coś byś polecił poza Under Armour? Tam zupełnie na mnie krój nie pasuje, "za mało mnie" w klaciekrzysztof jot pisze: nie mam teraz czasu - ale jedno - Brubeck i Spaio daleko do serii ColdGear z Under Armour.

Co Twoim zdaniem jest godne polecenia?
To wiem, rozmiar sobie ogarnę, tylko jaki model?krzysztof jot pisze:Poza tym XXL: - a to musi byc "przy ciele"
biegam ultra i w górach 

- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
fakt, robia bardzo szerokie, ale wersje compress sa ok. Ja jestem bardzo szczupły i wysoki, mam kilka koszulek letnich i zimowych UA z rękawem i bez - wszystkie compress - i są idealnie przylegające. Jak nie UA to Nike PROCombat też compress.marek84 pisze: A coś byś polecił poza Under Armour? Tam zupełnie na mnie krój nie pasuje, "za mało mnie" w klacie. Nie mam budowy amerykańskiego atlety z pocztówki, przymierzałem w intersport i to, co jest dobre w pasie/brzuchu jest lekko za luźne w klatce, natomiast dobre w klatce ciśnie w brzuch. Nie mam nadwagi, jestem wręcz "chudy" i BMI mam z dolnej granicy - musze poszukać czegoś innego.
Co Twoim zdaniem jest godne polecenia?
To wiem, rozmiar sobie ogarnę, tylko jaki model?krzysztof jot pisze:Poza tym XXL: - a to musi byc "przy ciele"
Oczywiście Odlo, Craft też jest całkiem dobre, każdy ma inne preferencje, mam generalnie kazdej firmy - i w zależności od potrzeb wkładam to co jest lepsze. Trudno jest doradzić jedna uniwersalną - ale wybrałbym właśnie UA HeatGear Compress z długim rąkawem - generalnie od października do marca znajdzie zastosowanie. Sama, z koszulka, kurtką, bluzą - ale bardzo uniwersalny ciuch.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mierzyłem właśnie ten compress i nic z tego. Nie pasuje. Nike ProCombat bardziej pasuje, mam tą z dziurkowanymi plecami i daje rade na lato. Tylko to jest inny krój niż UA, jest bardziej proporcjonalna, a z UA "w klatce" jest sporo szersza niż w pasie i mi nie pasuje. Jeszcze Craft muszę sprawdzić.
Dziękuję Ci za pomoc.
Dziękuję Ci za pomoc.
biegam ultra i w górach 

Podłączę się do tematu, gdyż mam zapytanie.
Która koszulka nada się najlepiej na okres jesień/wiosna?
- Asics Seamless Longsleeve Top
- NIKE PRO COMBAT CORE COMPRESSION LONGSLEEVE TOP
- NIKE PRO COOL COMPRESSION LONGSLEEVE
Jakieś inne propozycje?
Generalnie Asics wizualnie podoba mi się najbardziej. Wszystkie w okolicach 100zł. Under Armour jakoś mnie nie przekonuje.
Zależy mi na tym, aby koszulka na ciele nie robiła się prześwitująca (wyczytałem kiedyś, że niektóre mają do tego tendencje).
Czy ewentualnie przy nieco cieplejszej pogodzie taką koszulkę można stosować jako pierwszą i jedyną warstwę?
Która koszulka nada się najlepiej na okres jesień/wiosna?
Jakieś inne propozycje?
Generalnie Asics wizualnie podoba mi się najbardziej. Wszystkie w okolicach 100zł. Under Armour jakoś mnie nie przekonuje.
Zależy mi na tym, aby koszulka na ciele nie robiła się prześwitująca (wyczytałem kiedyś, że niektóre mają do tego tendencje).
Czy ewentualnie przy nieco cieplejszej pogodzie taką koszulkę można stosować jako pierwszą i jedyną warstwę?
-
- Zaprawiony W Bojach
każda się nada, a to która lepiej zależy od Twoich indywidualnych preferencji.
podobnie to, czy można stosowac jako jedyną warstwę zależy tylko od Ciebie i tego, co się Tobie podoba. nie bardzo rozumiem, dlaczego miałyby w tym względzie istniec jakieś ograniczenia...
podobnie to, czy można stosowac jako jedyną warstwę zależy tylko od Ciebie i tego, co się Tobie podoba. nie bardzo rozumiem, dlaczego miałyby w tym względzie istniec jakieś ograniczenia...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przymierz sobie te ciuchy najlepiej, bo nike pro combat jest lekko kompresyjnym ciuchem i powinna być mocno dopasowana, co nie każdemu odpowiada. Ja w niej biegam i jest ok (krój pasuje), ale już jak przymierzałem under armour, to rozmiar dobry w klatce cisnął w brzuchu/pasie i 100 metrów bym w tym nie przebiegłMichalku pisze:Która koszulka nada się najlepiej na okres jesień/wiosna?

To już tylko kwestie estetyczne i Twoje upodobania, technicznie nie ma żadnych przeciwwskazań.Michalku pisze:Czy ewentualnie przy nieco cieplejszej pogodzie taką koszulkę można stosować jako pierwszą i jedyną warstwę?
biegam ultra i w górach 

Pytanie do użytkowników Nike Pro Combat - jakiej jakości jest koszulka? W internecie wyczytałem opinię, że ma tendencję do prucia się w okolicach kołnierza, czy to prawda?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja mam hypercool długi rękaw - po jakichś 20 praniach póki co jest ok. Mam też krótki rękaw, ale w outlecie kupiłem 3 więc je zmieniam i ciężko powiedzieć, zbyt krótko użytkuję. Nic się nie pruje nigdzie, może "kołnierzyk" na szyi nieco się wyciągnął, ale może to złudzenie.
biegam ultra i w górach 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dziś biegłem w koszulce d/r extreme w02 męska SPAIO. I pierwszy raz choć wysiłek był intensywny plecy i przód były prawie suche. No bez przesady ale nie było wilgoci na ciele. Natomiast gatki miałem Radicał jakiś tam polyester 92% a reszta elastan no i masakra cały tyłek mokry. Znaczy się po tym jak ściągnąłem wszystko to miałem mocno wilgotne pośladyelter pisze:Bruebeck i Spaio nie ma nic w ofercie lepszego od Craft Active Extreeme (Windstopper)

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jako, że jest to założony przeze mnie wątek - postanowiłem napisać co wyszło przez rok mojego biegania i jakie mam przemyślenia:
1. Biegałem sporo w Nikt hypercool. Dobre, ale bez rewelacji. Trwałość OK. Ja za ceny outletowe rzędu 50-70 pln może być.
2. Postanowiłem spróbować zachwalanego Under Armour HeatGear/Coldgear compression - pomimo że ciężko było mi się w nią ubrać w przymierzalni i... rewelacja. Dorwałem na promocjio heatgear w okolicach 120 pln, coldgear 150, w sumie w okolicach przecenionej pary butów więc przebolałem wydatki.
Najki do tego nawet nie ma startu. W coldgear biegałem nawet w minusowych temperaturach -> coldgear i na to tylko koszulka. Jak był wiatr to coldgear + cienka wiatrówka. Rewelacja.
Na pogodę jak teraz 6-8 stopni biorę tylko heatgear + koszulka i na szybkie treningi/tempówki ideał. Na wolniejsze: heatgear + bluza.
A do ściskania brzucha - przyzwyczaiłem się i daje radę
Gdybym mógł cofnąć czas to zamiast 3 najek bym kupił jeszcze jedną UA.
1. Biegałem sporo w Nikt hypercool. Dobre, ale bez rewelacji. Trwałość OK. Ja za ceny outletowe rzędu 50-70 pln może być.
2. Postanowiłem spróbować zachwalanego Under Armour HeatGear/Coldgear compression - pomimo że ciężko było mi się w nią ubrać w przymierzalni i... rewelacja. Dorwałem na promocjio heatgear w okolicach 120 pln, coldgear 150, w sumie w okolicach przecenionej pary butów więc przebolałem wydatki.
Najki do tego nawet nie ma startu. W coldgear biegałem nawet w minusowych temperaturach -> coldgear i na to tylko koszulka. Jak był wiatr to coldgear + cienka wiatrówka. Rewelacja.
Na pogodę jak teraz 6-8 stopni biorę tylko heatgear + koszulka i na szybkie treningi/tempówki ideał. Na wolniejsze: heatgear + bluza.
A do ściskania brzucha - przyzwyczaiłem się i daje radę

Gdybym mógł cofnąć czas to zamiast 3 najek bym kupił jeszcze jedną UA.
biegam ultra i w górach 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ciekawe jak UA ma sie do xBionic.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wiem, nie porównywałem. Mogę potwierdzić jedynie opinię, że od nike jest sporo lepszy - o ile komuś nie przeszkadza kompresja.
biegam ultra i w górach 

- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
Weź pod uwagę że Brubeck od lat specjalizuje się właśnie w bieliźnie, a za koszulki techniczne (nie tylko biegowe, ale rowerowe) wzięli się niedawno. No i niepotrzebnie. To zupełnie inna "broszka"... materiały, technologia, krój... Próbują rozszerzyć ofertę i tworzą jakieś dziwne wynalazki. Sam zresztą koszulkę "techniczną" Brubecka z tegorocznego Biegu po Piotrkowskiej rzuciłem na dno szafy nie założywszy ani razu. Porażka a nie koszulka techniczna do biegania (może na fitness albo jakiś inny crossfit by się nadała, ale na tym się nie znam). Za to bielizny Brubecka używam do lat i złego słowa nie powiem.marek84 pisze:No nie wiem, po "reklamie" jaką sobie zrobili koszulami nocnymi (a nie przepraszam - koszulkami technicznymi) z III Nocnego Półmaratonu, to nie zaryzykuję raczej.Widgetos pisze:Rzuć też okiem na Brubecka
"Life can pull you down but running will always lift you up."