Zapytanie doświadczonych w temacie o najlepszy zegarek.

Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 54min16sec
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

biegowyninja pisze:Jeśli do tej aplikacji od nike możesz wgrać dowolny plik o rozszerzeniu gpx albo fit, to sobie ręcznie przeniesiesz.
Nie rozumiem :niewiem:
Aplikacja Nike+ jest na telefonie i w internecie, nie można tam wgrać niczego innego poza biegami zarejstrowanymi przez tą aplikację.
Happy running!
PKO
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Z każdego zegarka przerzucisz sobie treningi do Nike+ za pomocą aplikacji syncmytracks. Twoje wymagania spełnia praktycznie każdy zegarek na rynku więc wybierz jaki Ci się podoba. Garmin 920 jest dość duży więc jeśli ma być tylko do biegania to trochę bez sensu. Weź też pod uwagę Polara V800 i Garmina 620 z droższych i Polara M400 z tańszych.
Po przejrzeniu i porównaniu Polarów i Garminów chyba wybiorę Polara, dlatego że wygląda na mniejszy i lżejszy.Bardziej mi się podoba wizualnie także bo Garminy to takie duże okrągłe busole.
Ok.Polar wygrywa.Tylko teraz jaki model? :niewiem: Jak już wybrać to najlepszy i najnowszy, który? :niewiem:
Poza tym jeśli mogę przerzucić treningi z Polara do Nike+ to super, tylko... jak to się robi? :niewiem: Podejrzewam że muszę ściągnąć syncmytracks, ale co potem, ppodłączam USB i co dalej... ?? :ojoj:
Czy mogę prosić o instrukcję jak to robić krok po kroku?
Bardzo dziękuję.
Happy running!
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Masz m400 oraz v800 z polarów. Wydaje mi się, że m400 będzie dla Ciebie wystarczający. v800 jest dla triathlonistów.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Jeśli kasa nie ma znaczenia to bierz V800. Ściągasz syncmytracks, uruchamiasz, wybierasz skąd masz eksportować trening czyli w tym przypadku byłoby to polar Flow, podajesz maila i hasło do polar Flow i analogicznie robisz wybierając nike+ jako docelowe miejsce importu. Trening sam się przerzuca.
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Jeśli kasa nie ma znaczenia to bierz V800. Ściągasz syncmytracks, uruchamiasz, wybierasz skąd masz eksportować trening czyli w tym przypadku byłoby to polar Flow, podajesz maila i hasło do polar Flow i analogicznie robisz wybierając nike+ jako docelowe miejsce importu. Trening sam się przerzuca.
Dziękuję :taktak:
Rozważam Polara 400 albo V800, ale ten drugi jest dla triathlonistów jak pisze kolega w poprzednim poście :niewiem:
Jak kupię i wypróbuję to dam znać czy wszystko "hula" ok.W razie problemów zwrócę się o radę.
Pozdrawiam
Happy running!
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja osobiście używam m400 i mi w zupełności do biegania wystarcza. Tobie z pewnością też wystarczy. V800 jest trochę lepszy ale i 2 razy droższy, dedykowany do triatlonu bo można np trenować pływanie. Zależy czy Ci kasa w portfelu zalega czy nie.
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Ja osobiście używam m400 i mi w zupełności do biegania wystarcza. Tobie z pewnością też wystarczy. V800 jest trochę lepszy ale i 2 razy droższy, dedykowany do triatlonu bo można np trenować pływanie. Zależy czy Ci kasa w portfelu zalega czy nie.
Chyba m400 wystarczy mi, zalegająca kasa zawsze może mieć ujście w innych kierunkach :hahaha:
Szukam na necie tej aplikacji syncmyrun i jakoś nie mogę znaleźć... :ech:
Możesz podesłać bezpośredniego linka? :ojoj:
Happy running!
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ma mnie na kompie teraz, ale apka nazywa się syncmytracks a nie syncmyrun.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

SyncMyTracks
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Nie ma mnie na kompie teraz, ale apka nazywa się syncmytracks a nie syncmyrun.
Znalazłem.Ale jest problem, o ile dobrze szukałem opcji do ściągnięcia potrzebne jest konto w Google.Czyli co muszę założyć to konto?
https://accounts.google.com/ServiceLogi ... identifier

:niewiem: :ojoj:
Happy running!
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jaki masz system na telefonie?
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Jaki masz system na telefonie?
To jest telefon Sony Xperia android
Happy running!
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W takim razie w telefonie masz sklep play z którego pobierasz wszystkie aplikacje. Tam wyszukaj i pobierz. Instalowałes juz jakiekolwiek aplikacje na telefon kiedyś?
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

harlan pisze:W takim razie w telefonie masz sklep play z którego pobierasz wszystkie aplikacje. Tam wyszukaj i pobierz. Instalowałes juz jakiekolwiek aplikacje na telefon kiedyś?
Ja próbowałem ściągać na laptop ze strony z neta i nie ma tam opcji bezpośredniej z tego co widzę, pyta się o konto Google.
Tak.Na telefonie ściągałem Nike+running m.in.
Mój telefon jest w naprawie do środy.Ale nie bardzo rozumiem po co mam ściągać tą aplikację i instalować na telefon skoro to zegarek będzie rejestrował treningi i chodzi o to żeby POTEM je wgrać na Nike+ :niewiem:
W takim razie po co mi ta aplikacja n telefonie skoro nie będę go używał do biegania, po to kupuję zegarek żeby było lepiej.
Happy running!
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobra ja idę na trening, może ktoś z pozostałych forumowiczów Ci wyjaśni a jak nie to poczekaj aż wrócę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ