A to jakaś lipa kwalifikująca się do reklamacji.
mirage są trochę bardziej wytrzymałe zatem jeśli chodzi o całą budowę a ważą niewiele więcej.
Kinvary są przereklamowane trochę.
Buty treningowe z dropem 4-6mm
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zakupiłem Kinvary 5, Fajnie lekkie buty, jako że wracam po kontuzji to przebiegłem 5km wolnym tempem, w czasie biegu czułem jak "ciągną" mi achillesy, ale to chyba normalne po przesiadce z 12mm dropu na 4mm. Buty wziąłem pół numeru większe niż zwykle a są mocno dopasowane, rozmiarówka jest zaniżona.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Z ciekawości zapytam, masz mocno szeroką stopę ?Hael pisze:No nie wiem... Uwielbiam kinvary, miałem ich juz z 4 pary, ale ostatnia poszła (v5) po 230km i 15 treningach, dziś po longu ostateczna dziura przy dużym palcu. Fakt, niszczę buty mega szybko, ale wcześniejsze wystarczały mi na ok 600km + ok 100 w już rozwalonych zanim padły zupełnie.małymiś pisze:No właśnie. Po co to wymyślono?
Te kinvary powinny wytrzymać ze 100 km tygodniowo
Spróbuj też przymierzyć faas 500, mz to będzie dla ciebie lepszy wybór, a za 400 zł kupisz dwie pary.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Ja z Cumulusów 12 przeskoczyłem na kinvarę 5 i nie czuję żadnych achillesówSkomand pisze:Zakupiłem Kinvary 5, Fajnie lekkie buty, jako że wracam po kontuzji to przebiegłem 5km wolnym tempem, w czasie biegu czułem jak "ciągną" mi achillesy, ale to chyba normalne po przesiadce z 12mm dropu na 4mm. Buty wziąłem pół numeru większe niż zwykle a są mocno dopasowane, rozmiarówka jest zaniżona.
Może musisz przyzwyczaić do zmiany stylu biegania ? A biegałeś trochę na boso po murawie ?
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
Achillesy i drop? Ja się notorycznie przesiadam z 10mm lub 8mm na 4 lub 0 i Achillesy to raczej nie dają mi znać o sobie w przeciwieństwie do innych części stóp lub nóg. Ciekawe.
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Spróbuj też w przyszłości Saucony Virrata z zerowym dropem. Ja przesiadłem się kiedyś na nie z Cortany z 4mm dropem i było mega. Fenomenalny but moim zdaniem.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Tzn nie bolało mnie nic, tylko, czułem jakby się rozciągały w czasie biegu, może to nie same achillesy tylko dolne okolice łydki bardziej.
Stopę mam dość szeroką, ale bez przesady
nie biegałem nigdy na boso.
Generalnie nie mówię że biegało się w nich źle, na pewno inaczej i bardzo lekko bo butów się praktycznie nie czuje na stopie
Stopę mam dość szeroką, ale bez przesady

Generalnie nie mówię że biegało się w nich źle, na pewno inaczej i bardzo lekko bo butów się praktycznie nie czuje na stopie