Buty do półmaratonu

Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Jeśli się rzeczywiście rozklapciały to wymiana jest jak najbardziej wskazana (zresztą pisałem o swoich zachciankach :jatylko: )
Co do ewentualnych reklamacji, powiem Ci tylko, że buty do biegania mają służyć do biegania i tu jest koniec tematu. Nie ma takiego speca, co udowodni, że biegałeś w butach 4x tygodniowo zamiast 3 (chyba, że ekideny mają jakiś licznik zamontowany - nie używam, to nie wiem)

Ale do rzeczy.
Konkretny model (z tym, że to na moją nogę - jak będzie Tobie leżał - trudno wyczuć), jaki mogę polecić to Mizuno Wave Rider (ale model nr 17. Pojawił się w sklepach model nr 18, ale jakiś dziwny dla mnie jest). Dlaczego? Bo to taki "but środka". Amortyzowany, ale nie za bardzo. Lekki, ale nie na tyle, żeby rozlecieć się po 500km. Niby but treningowy, ale można w nim bezboleśnie oblecieć najprzeróżniejsze zawody (nie są dedykowane na konkretny dystans :hej: ). Trochę wąski, więc nie polecam, jeśli masz szeroką stopę. Najlepszy but jaki do tej pory miałem (nawet pomimo tego, że nie są najpiękniejsze, ale nie skupiam się na ich oglądaniu). Wady: cena i uroda. Jednak jeszcze raz podkreślam: to moje subiektywne odczucia, więc nie biorę odpowiedzialności, jeśli nie będą pasowały.
Z butami, to tak jak z wyborem samochodu. Latami można się spierać: diesel, benzyna czy gaz (o kolorze nie wspomnę)
Fajnie mi się też biegało w Asics Blackhawk 5, ale model już zniknął ze sklepów, a nie wiem co je zastąpiło (może ktoś wie... ?)
Obrazek
PKO
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Również polecam Mizuno Ridery 17. Swego czasu wyrwalem je w Decathlnie za 250 PLN.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
bapacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:48
Życiówka w maratonie: 3:09:32

Nieprzeczytany post

Kurcze świetna cena. Moje Mizuno wave rider 16 już się rozlatują, ale najtańsze 17 widziałem za ok 330PLN. Jakby ktoś znalazł taniej to dajcie znać. Świetne buty i nie mam zamiaru zmieniać na inne. Sprawdzają mi się na treningach i zawodach od 5km do maratonu.
Awatar użytkownika
krzychooo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie wiem czy było o tym już na forum, w Decathlonach leżą new balance 890v5 czyli najnowsze wydanie, w cenie 299pln. Nigdzie w necie nie znalazłem taniej niż 360-370. Ja się skusiłem na nie dzisiaj tym bardziej, że musiałem oddać do reklamacji ds trainery asicsa i buty mi się pokończyły w szafce :hahaha:

pierwsze wrażenie tych 890v5 to, że są bardzo lekkie w moim rozmiarze 45, bardzo fajnie pasują mi do stopy, czuję że wszystko leży idealnie. Zobaczymy jak będzie po pierwszych biegach.

Myślę, ze jako buty do półmaratonu to powinny się nadawać.
5k.....19:16- IV 2015
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ