Buty do biegania ze śródstopia- szeroka stopa

manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cały dzień spędziłem na szukaniu butów. Póki co asfalt padło na Buty do biegania New Balance M860SG4 w poszerzonej wersji oraz Asics Kayano 20. Dziś pierwsze delikatne wybieganie w asicsach. Na śmierć zapomniałem odwiedzić sklep w Krakowie z Brooks ami. Które wydają mi się oprócz Salomonów najszerszymi butami na górki szlak.
PKO
philll
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No i znowu mam problem z wyborem butów ;) Minął ponad rok, przebiegłem 2000 km w Brooksach PureFlow 3 i okazały się rewelacyjne :) No może nie do końca, podeszwa jest w opłakanym stanie ale biegałem po wszystkim więc nie ma się co dziwić.

Miesiąc temu kupiłem PureFlow 5, myśląc że będzie to godny następca trójek. Niestety okazują się jednak być zbyt wąskie, przez co mam olbrzymie odciski na obu stopach (w tym samym miejscu). Buty od początku wydawały mi się węższe od trójek, ale liczyłem na to że się rozbiegają. Niestety jest jak jest i mam kilku dniową przerwę w bieganiu.

Co moglibyście teraz polecić? Buty muszą być prawie minimalistyczne, biegam raczej poprawnie ze śródstopia ale coś amortyzującego by się przydało. Zastanawiam się czy gdzieś nie poszukać tych trójek.

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Poszukaj wsrod Newton-ow.
Od niedawna mam model Fate i to sa buty stanowczo na szeroka stope.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ