Zakupy na zimowe trening

karuzel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Update:
Zakupiłem lekko zmodyfikowany zestaw, który podałem na stronie pierwszej wątku. Wiatrówka i bluza jako 2 warstwa zostały te podane przeze mnie z Decathlonu, na pierwszą warstwę kupiłem Under Armour ColdGear. Zestaw jak na razie w obecnych warunkach sprawdza się rewelacyjnie. Dzisiaj przy temperaturze 2 stopni, w połowie prawie 13km biegu musiałem zdjąć rękawiczki (zwykłe z "bazarku") bo było mi za gorąco.
PKO
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przy 2 stopniach zakładasz UA, bluzę i wiatrówkę?
go get 'em tiger
karuzel
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ta bluza nie jest jakoś specjalnie gruba, a wiatrówka jest grubości ceraty ;D ale może i masz rację że to za dużo bo zawsze jest mi ciepło, nie za gorąco ale ciepło. Następnym razem spróbuje bez UA.
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lepiej UA i wiatrówka, ja tak biegam do -10 :taktak:
go get 'em tiger
karuzel
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj zrobiłem trening przy -2, tak jak pisaleś UA świetnie się sprawdza, mialem tylko ją i wiatrówke i było !@#$% :)
MojeUltraBieganie.pl
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o kurtkę i pierwszą warstwę, to odsyłam do innego wątku http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=39&t=45559
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

to ja chyba jak zawsze powinnam byc facetem.... Jestem poczatkujaca , a temperatura w maju potrafi spasc do minus 10 i slisko. nie biegam pomizej minus 10 i gdy bardzo wieje ( tak zalecil lekarz)
Uzywam najtanszej bielizny sportowej , sportowych leginsow i koszulki z dlugim rekawem ( nie z bazaru a sklepu sportowego XXL) i uwazam ze to byl sluszny zakup ze wzgl na odprowadzenie potu i utrzymanie ciepla. Wiatrowke tez mam najtansza, rowerowa. A polar najcienszy zwykly.
Za calosc nie zaplacilam wiecej jak 500 zl.
Na moje potrzeby wystarcza :)

mysle ze nie ma co szalec , jesli nie jest sie zawodowcem ani zaprawionym amatorem.

W Polskim sporcie najgorsze jest to ze jak nie masz markowych ciuchow to wstyd trenowac :(
Wiele osob przez to wcale niepodejmuje nawet prob aktywnego zycia !!!

dzieki bogu nie mieszkam w Polsce i moge biegac w bawelnianym podkoszulku i leginsach , jesli chce :) :) :)
hasos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Planuję zacząć biegać, a dla dodatkowej motywacji zaopatrzyć się w odpowiedni strój :)
Będę wdzięczny za pomoc, bo chciałbym zakupić coś do biegania na chłodniejsze dni, tak by służyło mi później na jesień-zimę.
I teraz pytanie: czy lepiej kupić legginsy czy kalesony?
Chodzi mi o konfigurację: pierwsza warstwa legginsy/kalesony a na to spodenki/spodnie.
Tylko właśnie nie wiem, czy lepiej nabyć legginsy, np. takie (http://www.decathlon.pl/legginsy-do-bie ... 80370.html) czy może lepiej bieliznę/kalesony, takie (http://www.decathlon.pl/kalesony-narcia ... 28105.html).

Druga sprawa to koszulka. Podobny dylemat. Lepiej taka bieliznowa (http://www.decathlon.pl/koszulka-narcia ... 15634.html) czy bardziej sportowa (http://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-r ... 78624.html).

Bo jak rozumiem wszystkie te produkty będą sobie radziły z odprowadzaniem wilgoci?

Będę wdzięczny za pomoc, bo nie chciałbym wydać kasy na darmo.
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bieliznowa podkoszulka bedzie nabieralą wody i jak sie pocisz sporo to bedzie niezbyt fajna.
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zawsze mi sie wydawalo ze czlowiek smieszny jest jak na pierwsze Treningi wydaje kase. Pobiegaj ze 3 miesiace w zwyklych spodniach i koszulce a jak ci sie spodoba to bedziesz gromadzil sprzet.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yyyy... ale po grzyba brac cos teraz na zime skoro idzie lato? No chyba, ze ma lezec w szafie i powodowac wyrzuty sumienia...
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

kto biednemu zabroni bogato zyć :spoczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Yyyy... ale po grzyba brac cos teraz na zime skoro idzie lato? No chyba, ze ma lezec w szafie i powodowac wyrzuty sumienia...
IMO to bardzo racjonalne podejscie pod wzgledem kosztowym bywa - aczkolwiek nie wiem, czy juz nie za pozno o miesiac-dwa, na kupowanie zimowych rzeczy...

W porownaniu z cenami wyprzedazy posezonowej, to jesienia ubrania zimowe beda kosztowac ZNACZNIE wiecej - czesto 100-200% drozej, przyklady: kurtka, pierwotna cena 300 PLN -> wyprzedaz 100 PLN; buty, jesienia 400 PLN -> na wyprzedazy 200 PLN etc.
Awatar użytkownika
Jupiter
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:16
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Robert pisze: IMO to bardzo racjonalne podejscie pod wzgledem kosztowym bywa - aczkolwiek nie wiem, czy juz nie za pozno o miesiac-dwa, na kupowanie zimowych rzeczy...

W porownaniu z cenami wyprzedazy posezonowej, to jesienia ubrania zimowe beda kosztowac ZNACZNIE wiecej - czesto 100-200% drozej, przyklady: kurtka, pierwotna cena 300 PLN -> wyprzedaz 100 PLN; buty, jesienia 400 PLN -> na wyprzedazy 200 PLN etc.
Kwestia zaangażowania w sezon letni i jakie cele ma ktoś postawione ( często zmiana wagi )może się okazać ,że w zimę ubranka będą za duże
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Albo, ze w zime juz sie nie biega. Zakupy na zapas pod kazdym wzgledem sa bez sensu...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ