Buty z Lidla

akrass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32:17
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krzys1001 pisze:
akrass pisze:Absolutnie nie mówię że Pegasusy są najlepsze. Co prawda w 31 dobrze mi się biega a w 30 trochę gorzej.

Czemu mówisz że stronniczy test? Sam kupiłem buty i nie mam żadnego celu żeby pisać złe słowa. Miałem na nogach sporo butów biegowych i odczuwam różnice. Dodatkowo pracując w sklepie biegowym nie chciałbym aby ktoś sobie zrobił krzywdę. Często ludzie przychodzą własnie z takimi problemami jak kontuzja po butach z Lidla ;)!
Kolego przede wszystkim podejrzewam, że nie przecinałeś innych butów biegowych. Jestem przekonany, że po przecięciu drogich firmowych butów systemy wyglądałyby podobnie...

W grudniu 2013 zakupiłem obuwie w Sklepie Biegacza we Wrocławiu. Buty zostały odpowiednio dobrane do mojej stopy, wagi itp. Po miesiącu używania zaczeły boleć mnie kolana.
Hm widziałem Adidasy, Nike, NB, Asics ;) sam ich nie przecinałem ale widziałem różne porozcinane modele butów. Naprawdę możesz mi uwierzyć, że firmy się tym nie chwalą bo nie mają w tym interesu... jeśli tylko uda mi się jeszcze coś rozciąć to chętnie się tym pochwalę... mam kilka wybitych już butów to może to zrobię!

Jakie to były buty?

rockduck tylko ten Salomon jest w teren, trochę inna specyfikacja jest tego buta. Dodatkowo uważam, że kupowanie buta za 700zł to lekka przesada ;)!
spam oraz www.wbiegu24.pl
PKO
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

NIKE VOMERO
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

akrass pisze:
krzys1001 pisze:
akrass pisze:Absolutnie nie mówię że Pegasusy są najlepsze. Co prawda w 31 dobrze mi się biega a w 30 trochę gorzej.

Czemu mówisz że stronniczy test? Sam kupiłem buty i nie mam żadnego celu żeby pisać złe słowa. Miałem na nogach sporo butów biegowych i odczuwam różnice. Dodatkowo pracując w sklepie biegowym nie chciałbym aby ktoś sobie zrobił krzywdę. Często ludzie przychodzą własnie z takimi problemami jak kontuzja po butach z Lidla ;)!
Kolego przede wszystkim podejrzewam, że nie przecinałeś innych butów biegowych. Jestem przekonany, że po przecięciu drogich firmowych butów systemy wyglądałyby podobnie...

W grudniu 2013 zakupiłem obuwie w Sklepie Biegacza we Wrocławiu. Buty zostały odpowiednio dobrane do mojej stopy, wagi itp. Po miesiącu używania zaczeły boleć mnie kolana.
Hm widziałem Adidasy, Nike, NB, Asics ;) sam ich nie przecinałem ale widziałem różne porozcinane modele butów. Naprawdę możesz mi uwierzyć, że firmy się tym nie chwalą bo nie mają w tym interesu... jeśli tylko uda mi się jeszcze coś rozciąć to chętnie się tym pochwalę... mam kilka wybitych już butów to może to zrobię!

Jakie to były buty?

rockduck tylko ten Salomon jest w teren, trochę inna specyfikacja jest tego buta. Dodatkowo uważam, że kupowanie buta za 700zł to lekka przesada ;)!
Nike lunarhaze
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O! Lidl wypuścił model z elastyczną podeszwą? Super, wreszcie nie żelazko za 500zł. Lecę obczaić w sklepie
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie ciesz się za bardzo, to jest elastyczność w porównaniu z kayano. to nadal ciężkie sztywne żelazko.

nowe buty pseudotrailowe z ostatniej kolekcji są nawet nienajgorsze - wygodne i na oko nieźle wykonane. niestety ważą po 380 g w rozmiarze 43 :orany:
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to po przezenkowaniu zostałoby hmmm ze 130g ;)
_____
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie ma opcji żeby zejść poniżej 200g, za gruba cholewka, poza tym co za sens ścinać bieżnik z buta trailowego? :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Test przeczytałem - językowo jest on tragiczny... Zaproś do współpracy kogoś, kto pomoże Ci zredagować tekst w sposób spójny i zrozumiały. To jest podstawa, później można zająć się merytoryką - bo nawet jeśli opisujesz sensownie przeprowadzony test, to robisz to w sposób słaby - stąd może powstawać takie, a nie inne wrażenie u odbiorców.

Jeśli testujesz - polecam nie pisać od razu w pierwszym akapicie, że jest tragedia. Przejdź punkt po punkcie przez "procedurę testową" (a w ogóle to sobie stwórz taką procedurę i testuj buty podobnie - będzie można porównać) i opisuj konkretnie ten punkt tego buta. Źle? To źle. Dobrze? To dobrze.

Dwa: przetestuj buty w różnych warunkach, ale też na różnych prędkościach. Podpowiedź: grupą docelową Lidla pewnie nie są ludzie biegający 12 km II zakres po 3:45. Warto odnieść się do właściwej półki, nie możesz porównywać buta za 79 pln do startówki i pisać za 400 i pisać, że jest słaby. Dziwne by było, jakby nie był. Trochę tak, jakbyś każdy samochód porównywał do Audi A8 i pisał po kolei że są słabe.

To tak na początek, bo uwag można mieć więcej - ale ten Twój polski to tragedia...
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:nie ma opcji żeby zejść poniżej 200g, za gruba cholewka, poza tym co za sens ścinać bieżnik z buta trailowego? :)
By nakleić łatki motocyklowe ;) /próbowałem z kawałkami opony, ale było nieco zbyt "terenowo" na bieganie w okolicach Warszawy.
_____
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tak szczerze mówiąc to diagnoza "tragiczne" oparta jest w teście na wielu cechach, które rodzą u mnie reakcję "eee, to świetnie!". Mało sztywne usztywnienie? Super. Po przecięciu zamiast poduszek, wkładek i systemów jest po prostu jednolita i nienajgrubsza pianka? Doskonale! Elastyczne i dopasowujące się do przeszkód? A czegóż chcieć więcej?

Ja więc ten test odbieram à rebours.

Jabbur, a przy okazji dzięki za skierowanie (w innym wątku) do Twoich refleksji o bieganiu i butach mini na blogu. Bardzo mi się podobało i z przyjemnością poświęcam swój jubileuszowy tysięczny wpis na tym forum, aby Ci o tym powiedzieć :) Widzę też, że jesteśmy fanami podobnych stron www ;)
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fajnie, że podeszło :D
_____
Awatar użytkownika
Giraffe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi się podczas biegania wydawało że pięta w tych butach jest za wysoko. Zawsze biegałem w płaskich, a chodzę w trampkach. Po kilku treningach zacząłem mieć problemy z bólem w okolicy kości piszczelowej zaraz pod kolanem. Zganiam to na buty, bo nigdy wcześnie czegoś takiego nie miałem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ