Jakie buty dla ciężkiego gościa, który ma parę usterek

Awatar użytkownika
wiercipieta
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Każda firma ma modele butów dla cięższych biegaczy, którzy oczekują większej amortyzacji, lepszej stabilności, większej trwałości. W asics są to cumulus i nimbus. W nike są to lunarglide i vomero. W saucony są to ride i triumph. W brooks jest to glycerine. Itd itp. Proponuje pójść i przymierzyć. O ile nie byłeś w sklepie biegowym (nie mylić ze sklepem z butami sportowymi), to nie sugeruj się opiniami pani, nawet miłej i nawet jeśli ona też waży 100 kg i biega w takich butach, jakie poleca, to każdy z nas będzie się czuł dobrze w czymś innym.
Mój blog
Obrazek
Biegam całkowicie rekreacyjnie - dla relaksu i dla zdrowia.
PKO
1947
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:00

Nieprzeczytany post

Dzisiaj złożyłem wizytę w sklepie biegowym i mam odłożone lunarglide za 349 - świetnie się w nich czułem, ale jakby minimalnie brakowało stabilności stopy (pegasus z tego względu odpadł na początku). Żeby nie było łatwo, prosto i przyjemnie kupiłem Nimbusy 15 w Decathlonie za 379 i teraz mam dylemat (Asicsy mogę zwrócić do 30 dni). Obawiam się w nich, że będą powodowały odciski jak Blackhawk 3 (wydają się jednak lepsze od nich). Gdybyście stali przed takim wyborem dla siebie, które byście wybrali?
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Lunarglide 4 widywałem w sklepach o 100 zł taniej
Go Hard Or Go Home
1947
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:00

Nieprzeczytany post

Lunarglide zakupione, 8km zrobione - nic nie ciśnie, nie obciera, świetna amortyzacja. Gdyby ktoś z Wrocławia chciał nieużywane Nimbusy 15, 28.5 cm wkładka za 379 proszę o kontakt. Po weekendzie je oddaję do zwrotu (jeśli będę w okolicy Decathlonu to możliwe, że wcześniej).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ