Vibram oszukiwał biegaczy? Zapłaci 3,75 miliona dolarów
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
Zakładanie buta tył na przód jest faktycznie idiotycznym pomysłem...Skąd ci to przyszło do głowy ?WojtekM pisze: bez sensu jest nakłanianie takiej osoby do zmiany obuwia o 180 stopni -, z głęboką wiarą/przekonaniem/pewnością, że będzie lepiej. oraz oczywiście odwrotnie. może będzie lepiej, a może nie.
-
- Zaprawiony W Bojach
bardzo mi miło i uprzejmie dziękuję 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Nie rozumiem. To Qba Krause i Steven Sashen to ta sama osoba?brujeria pisze:No Qba, jestem pod wrażeniem wyważonego i dobrze napisanego artykułu, ze sprawną relacją sporu prawnego. Gratuluję.

-
- Zaprawiony W Bojach
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=11&id=6591
Chyba ten tekst chodzi.
Chyba ten tekst chodzi.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Większość marketingu butowego to jest fikcja.
___
Wczoraj kolega wspomniał mi, że wybrał Nike AirMax z pianką Lunarlon - szczególny model, większość AirMaxów ma jakąś inną piankę - bo sprzedawca mu polecił. Polecił ze względu na kręgosłup, który będzie taką pianką szczególnie dobrze chroniony. (Te Nike mają chyba 15-17 mm dropu).
___
Buty do biegania naturalnego mogą zaszkodzić, żelazka też mogą zaszkodzić.
___
Proces kontrowersyjny, ale zwraca uwagę na poważny problem - zbyt wiele bzdur i ich bezmyślnego propagowania (np. przez sprzedawców - nawet w SklepieBiegacza, czyli sklepie raczej dobrym). I po co komu było to nienaturalne rozdzielanie palców, hm?!
___
Wczoraj kolega wspomniał mi, że wybrał Nike AirMax z pianką Lunarlon - szczególny model, większość AirMaxów ma jakąś inną piankę - bo sprzedawca mu polecił. Polecił ze względu na kręgosłup, który będzie taką pianką szczególnie dobrze chroniony. (Te Nike mają chyba 15-17 mm dropu).
___
Buty do biegania naturalnego mogą zaszkodzić, żelazka też mogą zaszkodzić.
___
Proces kontrowersyjny, ale zwraca uwagę na poważny problem - zbyt wiele bzdur i ich bezmyślnego propagowania (np. przez sprzedawców - nawet w SklepieBiegacza, czyli sklepie raczej dobrym). I po co komu było to nienaturalne rozdzielanie palców, hm?!
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czołem,
Pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze
Po pierwsze, pamiętajcie, że bieganie naturalne i jego wpływ - pozytywny czy negatywny na cokolwiek - nikogo w całej tej sprawie nie obchodzi, gdyż nie to jest jej przedmiotem. Po drugie, mam nadzieję, że ta "afera" koniec końców będzie miała pozytywny wpływ na bieganie naturalne jako takie i uświadomi biegaczom, że buty minimalistyczne to tylko narzędzie. Po trzecie, VFF są fajne :D
Jeżeli ktoś ma ochotę poczytać mój bardziej rozbudowany komentarz sprzed paru dni plus krótkie rozważania o minimalizmie na zakręcie to zapraszam: http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... zed-sadem/
Pozdrawiam
HeavyPaul
Pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze

Jeżeli ktoś ma ochotę poczytać mój bardziej rozbudowany komentarz sprzed paru dni plus krótkie rozważania o minimalizmie na zakręcie to zapraszam: http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... zed-sadem/
Pozdrawiam
HeavyPaul
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM

- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Cały sęk w tym, że niestety mnóstwo ludzi kupuje fivefingersy i wywala je do szafy po 2-3 treningach bo ich stopy tego nie wytrzymują. Niedługo wrzucimy test fivefingersów i opis jak trzeba w nich biegać.
Firma powinna dorzucać do każdej pary instrukcję tego jak przesiąść się na fivefingersy!
Firma powinna dorzucać do każdej pary instrukcję tego jak przesiąść się na fivefingersy!
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Ee, to ja chętnie odkupię kilka parMichalJ pisze:Cały sęk w tym, że niestety mnóstwo ludzi kupuje fivefingersy i wywala je do szafy po 2-3 treningach bo ich stopy tego nie wytrzymują. Niedługo wrzucimy test fivefingersów i opis jak trzeba w nich biegać.

Znasz takich delikwentów?
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Jakbym znal to i takbym ci nie powiedzial
sam bym odkupil

Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl