Jaki pulsometr do 500-600zl dla początkującego biegacza?

Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Miałam podobny dylemat, wczoraj zamówiłam 610. Do plusów 610 dodam waypointy (powrót do startu). Jak biegasz po tych samych trasach to niepotrzebny bajer, ale u mnie przeważyło właśnie to: przyda sie w nowym miejscu, zwłaszcza za granica gdzie odpalenie map w telefonie wymaga zapłacenia za roaming danych. Czarna 610 jest ładniejsza niż kolorowe 220, wszystkie choroby wieku dzieccinnego wyleczone (np rdzewiejąca koperta). Po wejściu 620 ceny 610 spadły, i zważywszy jakie ma dobre opinie, wychodzi świetny stosunek cena/możliwości. Wiecej nie mogę nic powiedzieć bo dopiero czekam na dostawę :). U mnie o zakupie zdecydował ostatni polmaraton: nie widziałam oznaczeń kilometrów na pierwszych 5-6, okrutnie przeszarzowalam z planowanym tempem i był zgon zamiast negative split. Dla moich celów pewnie wystarczyłby garmin 10, wiecie jak jest :):)
PKO
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Odnośnie koloru koperty, to 610 występuje także w wersji biało-niebieskiej.

Tak, swoją drogą, to zastanawiam się, jak się te nowe, kolorowe wyświetlacze sprawdzają w ostrym słońcu. Jeśli tak, jak telefony, to ja dziękuję.
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 56:00

Nieprzeczytany post

bbrys pisze:Kolaj mnie troche przekonał do 610 ale potrzebuje jeszcze jednego kopa w strone 610. Albo dwóch w strone 220
to i ode mnie masz porządnego kopniaka w stronę 610 :)
Jak dla mnie zegarek lepszy nawet od 620 - czemu? Funkcje nawigacyjne - jak się zgubisz wiesz w którą stronę iść, możesz też zrobić go back; menu rowerowe ; subiektywnie ładniejszy i wygodniejszy.
A z 220 nie masz co porównywać, co z tego że tamten nowszy. Brak dotyku, brak nawigacji, trzy pola, brak virtual partnerów...

Bierz 610 - naprawdę cena/jakość - bezkonkurencyjny.
toran
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53:28

Nieprzeczytany post

Dorzucę oliwy do ognia.
Myślałeś na temat:

Suunto Ambit2 R
http://www.zhangschmidt.com/2014/03/amb ... 0JJcM7n1Ci

Moim zdaniem rewelacja i cena jest dobra.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

610-tka to świetny sprzęt. Płaciłem za niego rok temu znacznie więcej, niż stoi obecnie, a i tak uważam, że jest wart każdej złotówki. Możliwości ustawień są fantastyczne, własne zaawansowane treningi ustawiane bezpośrednio z zegarka, alerty, Virtual Partner dla długich spokojnych wybiegań... i co najważniejsze, zdecydowanie już wyszedł z choroby wieku dziecięcego, wszystkie błędy zostały poprawione i dzięki temu jest to bardzo solidny i wiarygodny partner każdego treningu i startu :)
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
bbrys
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h:02m

Nieprzeczytany post

Dzieki wszystkim za podpowiedzi. Kupuję 610 :spoko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ