GPS w telefonie i aplikacje biegowe

marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Większość funkcji o których tu mowa (np. interwały i zaawansowane treningi) działa na zasadzie albo-albo. Możesz kupić w Play aplikację Pro i dostać te funkcje albo mieć zwykłą aplikację i po wykupieniu premium na stronie aplikacja też je odblokuje. Z tego co wiem wszyscy użytkownicy na iPhony dostali ostatnio od Endo maila, że nie będzie już podziału na Pro i Premium i wszystko będzie jako jedna aplikacja, gdzie status premium będzie odblokowywał niektóre funkcje. Na Androidzie pewnie kiedyś też taki ruch wykonają.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
PKO
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Zgubiłem się trochę w temacie.

Widzę, że z poziomu strony www wersja premium to koszt 29,99USD (rocznie).
Z poziomu aplikacji wchodzę do opcji "plan treningowy" i jedną z pozycji podmenu jest "trening interwałowy". Pod spodem zachęcacz zakupu pakietu rocznego za 19,99USD (72PLN).

Jak to rozumieć?
Za 29.99USD kupuję roczny pakiet Premium do obrabiania danych na www i przy okazji z odblokowaniem opcji w aplikacji smartfona, a za 19.99USD roczny abonament wersji PRO wyłącznie dotyczący aplikacji na smartfona?

W zasadzie interesują mnie wyłącznie interwały, ale teraz nie jestem pewien czy w cenie 19.99USD będę mógł z nich korzystać, czy będę musiał dokupić jeszcze Premium.
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na interwały są osobne programy, które działają w tle i nie kolidują z endomondo, za darmoszkę :) Koleżanka korzysta z takiego i sobie bardzo chwali. Jeśli chcesz mogę zapytać jak się nazywa.. (program, nie koleżanka :) )
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Krzysiek, wersję PRO kupuje się w Google play i jest to opłata jednorazowa i znacznie mniejsza niż te 20$. I to wystarczy, żeby mieć interwały.
lesambro
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z poziomu aplikacji w telefonie, można dokupić do endo samą funkcję interwałów, bez konieczności przechodzenia na wersję pro. Sam swego czasu tak zrobiłem. Koszt ok. 5 zł
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoro to jednorazowo kilka czy kilkanaście złotych, to chętnie od razu kupię.

lesambro: możesz podpowiedzieć w którym miejscu w aplikacji można znaleźć opcję zakupu interwałów (ja mam endomondo na androidzie)? Nie mogę tego odszukać. Znalazłem jedynie "coś" w cenie 19.99USD/rok.

W sklepie play pokazuje mi się kilka endomondo (w tym jedno z logiem), ale po wybraniu wyświetla mi się jedynie możliwość usunięcia lub aktualizacji.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jcus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dla tego programu co chwilę są promocje. Ja Pro kupiłem za 1 zł a Premium ostatnio w walentynki za 15 zielonych. Interwały ustawiane własnoręcznie są w wersji Premium i dodatkowo Premium ma możliwość podpięcie pulsometru.
.
xtomashx
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jcus pisze:dodatkowo Premium ma możliwość podpięcie pulsometru.
Kurcze chciałem sobie zakupić Polar Wearlink do telefonu z myślą o wersji pro. Jeżeli dodatkowo mam zapłacić rocznie kasę to podziękuję.

Jaka apka ma podpięcie pulsometru gratis ?
Obrazek
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jcus pisze:dodatkowo Premium ma możliwość podpięcie pulsometru.
nie wiem, skad ta informacja. W opisie programu, link powyzej, w sekcji opisujacej funkcje wersji DARMOWEJ wymieniona jest obsluga pulsometrow.
Pawel_W
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

potwierdzam, w darmowej da się podpiąć akcesoria :) sam biegam z Polar Wearlink (chociaż ja akurat mam aplikację pro i konto premium)

co do tych cen to tak jak wyżej pisali trafiają się promocje - apkę można kupić czasem za 1zł/3zł, a na konto premium są różne kody rabatowe dające np. pierwszym miesiąc na spróbowanie gratis (w Runner's World jakiś czas temu dawali)

dodatkowo jeżeli kupisz konto premium to jest zniżka na aplikację pro w google play (przynajmniej kiedyś tak było, kosztowała wtedy bodaj 15zł)

odnośnie sugestii, żeby pobrać z chomikuj - postawcie się w miejscu twórców aplikacji, którzy poświęcili bardzo dużo czasu na to, żeby to wszystko tak działało i wyglądało, a następnie zadajcie sobie jeszcze raz pytanie, czy naprawdę żal Wam tych 20zł... :oczko:
Awatar użytkownika
Juannita
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

RunKeeper oferuje interwały za darmo. Tylko trzeba się chwilę pobawić i je ustawić, a potem już tylko wybierasz rodzaj treningu. A jesli biegasz według ich planu, to nic nie musisz robić. No, wybrać, że biegniesz trening z planu.

a promocje na Endo i Runtastic są dosyć częste, ja swoją wersję PRO na andka kupiłam za 3 zeta bodaj. Jak kogoś stać na buty za 400, to i na apkę powinno..
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Wprawdzie nie znalazłem możliwości zakupu samych interwałów, ale za 20zł z groszami wykupiłem wersję PRO.
Zdziwiłem się tylko, że zainstalowała mi się drugi raz aplikacja (spodziewałem się update'u wersji darmowej).

Wieczorem rozpoznam temat możliwości ustawień treningów interwałowych.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko da się ustawić, myślę, że będziesz zadowolony. Daj znać.
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem na razie "na sucho". Dość intuicyjne i mogę ustawić to na czym mi zależy.
Nie znalazłem tylko miejsca w którym można zdefiniować trzy szybkości (intensywności) dostępne do wyboru w treningu interwałowym.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ