Garmin 910xt pytanie/problemy
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Wydaje mi się, że cały czas chodzi Ci po głowie używanie tego zegarka w sposób, do którego on nie został zaprojektowany. To nie jest urządzenie przeznaczone do ciągłego użytkowania. Może potrzebujesz opaski fitness?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
@Kolaj nie , zegarka używam i będę używał tylko do treningów , pytam tylko tak z ciekawości ile bateria pociągnie na Maxa żeby być przygotowanym na niespodzianki, piszą że 20h ,podejrzewam że tylko z zapisem gps co 1s , ale ciekaw jestem ile pociągnie też z czujnikiem tętna .
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Powinien spokojnie te 20h zrobić.
Po bez mała 12h ciagłego biegu w górach przy właczonym GPSie i z przy aktywnym czujnikiem tętna pokazywał poziom baterii trochę >30%.
Po bez mała 12h ciagłego biegu w górach przy właczonym GPSie i z przy aktywnym czujnikiem tętna pokazywał poziom baterii trochę >30%.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2014, 23:18 przez Keri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rozgrzewający Się
Witam,
u mnie wytrzymał (z pulsometrem i gps ale bez footpoda) 21h 24' i jeszcze chodził jak go wyłączałem.
Kontrast miałem ustawiony na 30% i smart recording by wydłużyć działanie ale, że wytrzyma więcej niż deklarowane 20h to się, mimo to, nie spodziewałem.
u mnie wytrzymał (z pulsometrem i gps ale bez footpoda) 21h 24' i jeszcze chodził jak go wyłączałem.
Kontrast miałem ustawiony na 30% i smart recording by wydłużyć działanie ale, że wytrzyma więcej niż deklarowane 20h to się, mimo to, nie spodziewałem.
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
A ja odkopię, żeby nowego tematu nie robić 
Mam używkę 910xt. Działa super, ma tylko mankament w postaci niesprawnego przyciusku 'Power'
Uruchamia się automatycznie po odpięciu od ładowarki.
Wyłącza, kiedy padnie mu bateria.
W tej chwili nie potrzebuję, ale gdybym chciał kiedyś zrobić soft/hard/master reset, to czy jest na to szansa? Każda z procedur wymaga wciśnięcia tego nieaktywnego 'powera'

Mam używkę 910xt. Działa super, ma tylko mankament w postaci niesprawnego przyciusku 'Power'

Uruchamia się automatycznie po odpięciu od ładowarki.
Wyłącza, kiedy padnie mu bateria.
W tej chwili nie potrzebuję, ale gdybym chciał kiedyś zrobić soft/hard/master reset, to czy jest na to szansa? Każda z procedur wymaga wciśnięcia tego nieaktywnego 'powera'

PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:38:32
- Życiówka w maratonie: 03:14:45
- Kontakt:
na upartego wymiana na nówkę (refurb, ale chyba nowe) to ~500zł w serwisie Garmina...
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W zasadzie to teraz mi ten reset <odpuk, odpuk> na nic niepotrzebny. A w serwisie faktycznie, dokładnie 494,61zł mi powiedzieli.
Co w sytuacji, że kupiłem za 380zł z paskiem HRM (dwójka), dałoby mi za 880zł nówkę z dwuletnią gwarancją
Co w sytuacji, że kupiłem za 380zł z paskiem HRM (dwójka), dałoby mi za 880zł nówkę z dwuletnią gwarancją

- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak mawiał Ferdek Kiepski - jak się popieści, to się zmieści 
Metodą prób i błędów "wymacałem" na przycisku power malutką jego część, która reaguje :D Czyli mam działający power, a z nim możliwość robienia resetów, a także sterowania mocą podświetlenia

Metodą prób i błędów "wymacałem" na przycisku power malutką jego część, która reaguje :D Czyli mam działający power, a z nim możliwość robienia resetów, a także sterowania mocą podświetlenia

-
- Rozgrzewający Się
Nie mogę znaleźć niby istniejącego wątku o 910 xt to podbije ten ,też pasuje.
Zauważyłem problem z ładowaniem , podłączam ładowarkę pojawia się komunikat "ładuje" i np 45% po około 1 minucie pojawia się komunikat "zakończone 100% ",po wyłączeniu i ponownym włączeniu ładowarki ponownie pojawia się komunikat "ładuje 46%" i tak w kółko ,zastanawiam się co może być problemem i czy czeka mnie zakup nowego zegarka bo gwarancja już się chyba skończyła
Może ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie ?? byłbym wdzięczny , prądu mi starczy jeszcze na kilka dni .
samemu nasuwają się dwa rozwiązania ,których nie chcę robić bo stracę wszystkie treningi własne a mam ich całkiem sporo ,mówię o Hard Reset , oraz aktualizacja oprogramowania ,bo tu dochodzą do mnie słuchy że po aktualizacji wychodzą jakieś cuda .
Zauważyłem problem z ładowaniem , podłączam ładowarkę pojawia się komunikat "ładuje" i np 45% po około 1 minucie pojawia się komunikat "zakończone 100% ",po wyłączeniu i ponownym włączeniu ładowarki ponownie pojawia się komunikat "ładuje 46%" i tak w kółko ,zastanawiam się co może być problemem i czy czeka mnie zakup nowego zegarka bo gwarancja już się chyba skończyła

Może ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie ?? byłbym wdzięczny , prądu mi starczy jeszcze na kilka dni .
samemu nasuwają się dwa rozwiązania ,których nie chcę robić bo stracę wszystkie treningi własne a mam ich całkiem sporo ,mówię o Hard Reset , oraz aktualizacja oprogramowania ,bo tu dochodzą do mnie słuchy że po aktualizacji wychodzą jakieś cuda .