Garmin Connect - problem z wysłaniem treningu Forerunner 610

Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja przedwczoraj miałem wielki problem żeby przesłać trening z 610 do garminconnect..

coś było nie tak, wyskakiwały błedy o różnych numerach.. jakoś w końcu się udało. ale i tak jestem trochę wkurzony bo:
- na treningu przebiegłem 100 km w śr tempie 4'53
- podczas treningu miałem właczony auto-lap co 1 km i równo co 1 km wyswietlał mi czas tego odcinka do samego końca
- w zegarku mam w pamięci zapisane tylko 90 pierwszych lapów
- na garminconnect pokazuje mi dystans 100 km, czas również się zgadza (8:07:59), natomiast uciał na mapce ostatnie 10 km i w tabelce z lapami nie ma ostatnich 10...
- na garminconnect jest czas: 8:08 , a czas ruchu 7:22 (jakby pierwsze 90 km), średnie tempo wychodzi więc 4'53 , a średnie tempo ruchu - 4'25.. zupełnie bez sensu.. :(

napisałem do supportu garmina, wysłałem im plik .tcx, czekam na wyjaśnienia, bo jeśli okaże się że 610 ma np. głupie ograniczenie do 90 lapów, to na pewno wymieniam na fenixa 2.. zresztą i tak wymienię, prędzej czy później.. bateria w 610 mi nie wystarcza (używam przenośnej ładowarki na dłuższych wybieganiach)
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

załóż sobie testowo konto na Stravie i tam prześlij. będziesz wiedział, czy to (chwilowy) problem GarminConnecta, czy zegarka.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@harti
najprawdopodobniej to problem z GC, przy którym ostatnio non-stop majstrują
FR610 ma możliwość zapisu 1000 lapów więc to nie problem zegarka chyba, że mu tymczasowo coś odbiło i trza go potraktować resetem.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:@harti
najprawdopodobniej to problem z GC, przy którym ostatnio non-stop majstrują
FR610 ma możliwość zapisu 1000 lapów więc to nie problem zegarka chyba, że mu tymczasowo coś odbiło i trza go potraktować resetem.
no właśnie nie tylko GC, w zegarku w historii mam zapisany dystans 100 km, a lapów tylko 90.. dziwne..
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to faktycznie dziwoląg. W pierwszej kolejności zrobiłbym mu reset.
Z tego co wiem (czytałem w dziale trening) robisz często wybiegania w okolicy 100km, czy wcześniej też miałeś problem ze zliczaniem lapów przez zegarek?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:no to faktycznie dziwoląg. W pierwszej kolejności zrobiłbym mu reset.
Z tego co wiem (czytałem w dziale trening) robisz często wybiegania w okolicy 100km, czy wcześniej też miałeś problem ze zliczaniem lapów przez zegarek?
nie, to była pierwsza stówka :)
do tej pory raczej krótkie dystanse, nie przekraczałem 60-80 ;) i nigdy nie było problemów..
czekam na maila od Garmina, wczoraj poprosili o .tcx więc odesłałem im do analizy..
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spróbuj uploadować na stravę
Go Hard Or Go Home
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

harti pisze:napisałem do supportu garmina, wysłałem im plik .tcx, czekam na wyjaśnienia, bo jeśli okaże się że 610 ma np. głupie ograniczenie do 90 lapów, to na pewno wymieniam na fenixa 2.. zresztą i tak wymienię, prędzej czy później.. bateria w 610 mi nie wystarcza (używam przenośnej ładowarki na dłuższych wybieganiach)
Sorry, że trochę z boku głównego tematu, ale zainteresował mnie ten wątek - daje się ładować 610 tak, by dalej liczył trening czy robisz to w przerwach? możesz polecić jakiego powerbank używasz do tego celu? Do biegania przez 8-10h jeszcze "trochę" mi brakuje, ale gdyby dzięki temu udało się przystosować 610 do górskiego całodniowego trekkingu nie byłoby źle :)
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

da się :)
ja używam takiej prostej ładowarki na 2 paluszki (wystarczają na kilka ładowań do pełna)
http://allegro.pl/rewelacja-przenosna-l ... 92280.html

wolę ładować w trakcie przerw na sklep/jedzenie, w 10 minut ładuję te parę procent baterii..
podczas biegu tez można ale wtedy na wyświetlaczu widzisz tylko pasek naładowania, nie działają przyciski itp..
Awatar użytkownika
mxk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ponownie mam problem z moim Garminem. Od niedzieli nie mogę przesłać treningów na stronę. Ant Agent wykrywa zegarek poprawnie, po czym zaczyna synchronizować i gdy dojdzie powyżej 90% przestaje pokazując błąd. Po jakimś czasie znowu synchronizuje z takim samym rezultatem. Przesyłanie Garmin Express też nic nie daje - mówi że znaleziono urządzenia, które wcześniej Ant Agent wykrywał bez problemu. Załączam zrzuty.
Zrobiłem zegarkowi reset poprzez przytrzymanie przycisków LAP+POWER, rezultat ten sam.
Co mam zrobić aby nie stracić nieprzesłanych treningów? Próbowałem tego samego na innym laptopie i też to samo. Pierwszy był Windows 7, drugi Windows XP.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Zatrzymaj express w procesach i wtedy prześlij agentem.
Awatar użytkownika
mxk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To samo niestety się dzieje. Zegarek wpadł w taką pętlę - co chwile przesyła dane ale to się kończy błędem za chwilę znowu próbuje. Ostatnio próbowałem po południu, gdy wróciłem teraz do domu rozładował się przez to całkowicie.

=============

Znowu dziwna sprawa. Ubiłem wszystkie procesy Garmina, a zegarek cały czas łączy się z komputerem (transfer danych). W systemie samoczynnie uruchamia się proces "Garmin.Cartography.MapUpdate.CoreService.exe". Nawet gdy go ubijam, po chwili znowu się włącza. Wkurza mnie już to bo cały czas wibruje...
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ