Pulsometr Scala SC 440

Awatar użytkownika
dawny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za szybką odpowiedź.
Jestem Amatorem (przez duże A) ;) więc potrzebuję pulsometru z podstawowymi funkcjami, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczę na lepszez buty.

Pozdrawiam.
PKO
ernim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Od paru dni również jestem posiadaczem Scali 420 i co do niemieckiego wykonania to moja uwaga jest nastepujaca - przyrząd jest wykonany przez tajwańska firmę Echowell (mozesz sprawdzic na kopercie) - wejść na strone firmy z Tajlandii, gdzie znajdziesz w ofecie 8 modeli (4 podstawowe). To tyle w temacie niemca.
Mam natomiast pytanie do innych użytkowników pulsometrów - jak jest z ich wzajemnymi zakłóceniami.
Czy pulsometry wyższej klasy (timex, polar) również sie wzajemnie zakłócają. Testowałem Scale 420 razem z kumplem posiadajacym Opal 100 (ten sam model tylko pod dwoma szyldami Scala i Echowell) i wystepowały pewne zakółcenia pomiarów (tętno nagle na kilkanaście sekund spadało o 60 uderzeń po czym wracało do właściwego pomiaru)
Nie jestem pewny czy jest to spowodowane wyłącznie tym, że jest ten sam producent (ta sama czestotliwość nadajnika) czy pulsometry tej klasy moga mieć taką przypadłość.

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ