Komentarz do artykułu adidas przywalił z grubej rury - wszystkomający Smart Run
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja tylko mam nadzieje, że oprócz tych wszystkich gadżetów będzie posiadał typowe ekrany jakie mamy w biegowych zegarkach, z możliwie dużą liczbą danych.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:57
- Życiówka w maratonie: 03:29:31
To tylko dobrze brzmi marketingowo. Odniose się do dwóch kwestii.
Mp3 - fajne to byłoby kiedyś. Teraz biegajac i tak mam telefon przy sobie i muzykę mam w telefonie , a dokladniej to u mnie leci streaming. Tego w zegarui nie uzyskam.
Bluetooth - GPS wystarczająco mocno zjada baterie, więc BT tylko zmniejszy czas pracy na bateriach.
Do tego wszystkiego potrzeba słuchawek na Bluetoothu - ja dla siebie nie znalazłem wystarczająco wygodnych i wole taki na kablu. A o tego są zdecydowanie tańsze.
Jeżeli cena ma być taka jak 910-tki to nie wiem to będzie to kupował.
Inna sprawa, ze konkurencja zawsze je dobra.
Mp3 - fajne to byłoby kiedyś. Teraz biegajac i tak mam telefon przy sobie i muzykę mam w telefonie , a dokladniej to u mnie leci streaming. Tego w zegarui nie uzyskam.
Bluetooth - GPS wystarczająco mocno zjada baterie, więc BT tylko zmniejszy czas pracy na bateriach.
Do tego wszystkiego potrzeba słuchawek na Bluetoothu - ja dla siebie nie znalazłem wystarczająco wygodnych i wole taki na kablu. A o tego są zdecydowanie tańsze.
Jeżeli cena ma być taka jak 910-tki to nie wiem to będzie to kupował.
Inna sprawa, ze konkurencja zawsze je dobra.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Punkty widzenia są różne. Po pierwsze, nie dla każdego ograniczenia finansowe stanowią problem w równym stopniu.
Po drugie, rozumiem, że streaming odpada ale dla mnie wygodniejsze byłoby posiadanie odtwarzacza z zegarku niż w telefonie, rzadko biegam z muzyką ale tak mi sie wydaje.
Dla osób, które nie potrzebują urządzenia na jakieś ultra ale na powiedzmy maks 2-3 godziny to bateria może wystarczyć.
"Wszystkomające" urządzenia mają jednak pewne plusy.
Po drugie, rozumiem, że streaming odpada ale dla mnie wygodniejsze byłoby posiadanie odtwarzacza z zegarku niż w telefonie, rzadko biegam z muzyką ale tak mi sie wydaje.
Dla osób, które nie potrzebują urządzenia na jakieś ultra ale na powiedzmy maks 2-3 godziny to bateria może wystarczyć.
"Wszystkomające" urządzenia mają jednak pewne plusy.
- kruczek79
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
Ciekawi mnie czy otworzą trochę micoach i będzie można eksportować treningi lub importować. Zaczynałem biegać z micoach i nadal uważam, że jest to najlepsza aplikacja na komórki. Nadal bym prowadził dzienniczek treningowy w nim lecz brak importu treningów pozbawił mnie tej możliwości.
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, to nie kwestia ograniczeń tylko pytanie czy jest sens przeznaczać tyle pieniędzy na urządzenie gdy za te same pieniądze można kupić Suunto Ambit 2 lub Garmina 910 z HR.
Obecnie na rynku aby stworzyć idealny pulsometr treningowy należało by połączyć minimum. dwa modele. To czy gra muzyka i jak gra muzyka może jest ważne ale najważniejsze są i tak parametry treningowe. Ważniejszym od tego czy zegarek szepcze nam na ucho, ważniejsze jest co mówi. Mam też wątpliwości odnośnie bezpaskowego pomiaru tętna.
No ale, 25-28-go bedę we Frankurcie. Tak, że jak by co to,...
Obecnie na rynku aby stworzyć idealny pulsometr treningowy należało by połączyć minimum. dwa modele. To czy gra muzyka i jak gra muzyka może jest ważne ale najważniejsze są i tak parametry treningowe. Ważniejszym od tego czy zegarek szepcze nam na ucho, ważniejsze jest co mówi. Mam też wątpliwości odnośnie bezpaskowego pomiaru tętna.
No ale, 25-28-go bedę we Frankurcie. Tak, że jak by co to,...

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Może jeszcze zanim dotrzesz do FrankfurtuRyszard N. pisze: Mam też wątpliwości odnośnie bezpaskowego pomiaru tętna.

- pejot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:39
- Kontakt:
Moim zdaniem prawdziwym przełomem będzie zegarek, w który będzie można wgrać dowolną aplikację, do biegania, pływania łódką lub gry w golfa. Wtedy dopiero będzie to prawdziwy zegarek sportowy, bo aplikację będą tworzyć pasjonaci, którzy wiedzą czego im potrzeba. Właściwie to dziwne, że jeszcze nie ma takiego rozwiązania...
Są plotki, że Apple coś takiego wypuści
Są plotki, że Apple coś takiego wypuści

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Żadne plotki, o tym, że wiele firm już nad czymś takim pracuje pisaliśmy:pejot pisze:Są plotki, że Apple coś takiego wypuści
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=5615
- pejot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:39
- Kontakt:
Adam, w przypadku Apple nie ma pojęcia pewnika, przed faktem wypuszczenia czegokolwiek przez tę firmę.Adam Klein pisze:Żadne plotki, o tym, że wiele firm już nad czymś takim pracuje pisaliśmy:pejot pisze:Są plotki, że Apple coś takiego wypuści
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=5615
Chyba, że samo to ogłoszą, a nie zrobili tego.
Jednym słowem: plotka.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No ok, chodzi o to, że wiele firm już nad tym pracuje.
-
- Zaprawiony W Bojach
http://www.pcformat.pl/News-Smartwatch- ... ow,n,10944
Tu trochę więcej informacji.
Tu trochę więcej informacji.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No to u nas jeszcze więcej. 
Sorry, nie zauważyłem wcześniej, że adidas przygotował oficjalny "factsheet"
http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=5925

Sorry, nie zauważyłem wcześniej, że adidas przygotował oficjalny "factsheet"
http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=5925
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Pewnie nie ma idealnych rozwiązań. Ale pulsometr bez paska jest bez watpienia zaletą.Svolken pisze:A jak zima zaznaczać choćby przebiezki czy okrążenia kiedy zegarek pod rękawem? Zdejme to tętno zniknie. Kiepskie rozwiązanie.