Skarpety
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Moje newliny (marathon) wytrzymały tylko jeden sezon -przecierają się na ścięgnie Achillesa i na dużym palcu. A niby posiadają wzmocnienia w szczególnie obciążonych strefach. Na początku ich użytkowania taki "narożnik' stref był przyczyną bolesnego obtarcia wysklepienia stopy
. Ale za to są to skarpetki w wesji na prawą i na lewą nogę.

grek
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Byłem ostatnio w Auchanie w Katowicach i niestety znalazłem skarpety sportowe jedynie za 17-18 zł. I chyba czeskie Wyglądają nieźle, ale są w dużej mierze z bawełny. No i cena nie jest już taka przystępna jak tych o których pisał foma.
Szukam dalej tańszych.
Szukam dalej tańszych.
Któż jak Bóg!
-
- Zaprawiony W Bojach
Zgadzam siê, ¿e skarpety Newline nie s± idealne. Kilka par, które kupi³am latem 2001, musia³am po roku eksploatacji wyrzuciæ, poniewa¿ poprzeciera³y siê na piêcie i w okolicy ¶ciêgna Achillesa i zrobi³y siê ozdobne dziury, poza tym - poniewa¿ przyk³adam du¿± wagê do estetyki stroju biegowego - patrzylam ju¿ na nie z niesmakiem, bo nabra³y koloru ¶cierki do pod³ogi. Dodam, ¿e ich pierwotnym kolorem by³ bia³y.
Zim± kupi³am skarpety granatowe, czarne i jedn± parê bia³ych. S± generalnie w dobrym stanie, ale bia³e s± na stopach ca³e zafarbowane od butów, a kurz w¿ar³ siê w materia³ tak, ¿e nie mo¿na tego dopraæ.
Dla mnie wniosek: kupowaæ skarpety biegowe w ka¿dym kolorze, byle nie w bia³ym.
Zim± kupi³am skarpety granatowe, czarne i jedn± parê bia³ych. S± generalnie w dobrym stanie, ale bia³e s± na stopach ca³e zafarbowane od butów, a kurz w¿ar³ siê w materia³ tak, ¿e nie mo¿na tego dopraæ.
Dla mnie wniosek: kupowaæ skarpety biegowe w ka¿dym kolorze, byle nie w bia³ym.
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Ale białe to klasyka - najpiekniej kontrastują z ładnie opaloną i "wycieniowaną" łydką ;) Ja biegam tylko w białychDla mnie wniosek: kupować skarpety biegowe w każdym kolorze, byle nie w białym

[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
-
- Zaprawiony W Bojach
To prawda.
Kolor czarny jednak - paradoksalnie - równie¿ bardzo podkre¶la opaleniznê.
Spróbuj zestawu: czarna skarpeta + bia³y, czysty but.
Dla mnie miodzio - wzroku nie mo¿na oderwaæ.
Kolor czarny jednak - paradoksalnie - równie¿ bardzo podkre¶la opaleniznê.
Spróbuj zestawu: czarna skarpeta + bia³y, czysty but.
Dla mnie miodzio - wzroku nie mo¿na oderwaæ.
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Joy masz baile czyste buty ??? 
czarne skarpetki sa bardzo fajne!!! Kiedys bylam zwolenniczka tylko bialych do tenisa i wogole sportow, moja mama jakos nie.
Niestety stwierdzam ze skarpetki musza byc dobre, szczegolnie jak sie biegnie powyzej godziny, ostatnie moje eksperymenty ze skarpetkami bardzo zle sie skonczyly dla mojej jednej stopy. Niestety te skarpetki ktore mam nie moge wam polecic, produkt jednej z sieci sklepow, bardzo jestem z nich zadowolona - Hema jak ktos jest bardzo dociekliwy. Zupelnie inny komfort biegania..chociaz nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze mam wiecej wolnego miesca w bucie??

czarne skarpetki sa bardzo fajne!!! Kiedys bylam zwolenniczka tylko bialych do tenisa i wogole sportow, moja mama jakos nie.
Niestety stwierdzam ze skarpetki musza byc dobre, szczegolnie jak sie biegnie powyzej godziny, ostatnie moje eksperymenty ze skarpetkami bardzo zle sie skonczyly dla mojej jednej stopy. Niestety te skarpetki ktore mam nie moge wam polecic, produkt jednej z sieci sklepow, bardzo jestem z nich zadowolona - Hema jak ktos jest bardzo dociekliwy. Zupelnie inny komfort biegania..chociaz nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze mam wiecej wolnego miesca w bucie??
- PiotrP
- Zaprawiony W Bojach
ja biegam w normalnych bawelnianych skrap. i odciskow brak. nie przywiazuje uwagi do skarpet. wada tych bawelnianych to spadanie po pewnym czasie
Piotr
- romek
- Zaprawiony W Bojach
odciski jak odciski - do tej pory tez nie mialem z nimi problemow, ale ostatnio zalozylem jakos tak dla odmiany bawelniane skarpetki i moje nogi zdecydowanie poczuly roznice - zdecydowanie wola coolmax; w nich nie pamietam w biegu, ze jest cos takiego jak skarpeta
-
- Zaprawiony W Bojach
słuchajcie, jest tak wiele czynników wpływających na wygodę podczas biegu, które niekoniecznie zależą od jakości sprzętu ale od jego użycia. Źle dopasowany but zawsze będzie powodował odciski i schodzenie paznokci. W źle zasznurowanym pięta zawsze będzie ocierała i powstaną bąble, Krzywo założona skarpeta.... itd. itp.
ENTRE.PL Team
- Ula
- Zaprawiony W Bojach
PAwel masz racje, ja na przyklad zauwazylam jak kupilam swoje nowe butki ze lewa stope musze miec o wiele luzniej zawiazana niz prawa, gdyz inaczej noga w biegu mi cierpnie, a skarpetki chociaz mam i GoSport'a ale w wiekszosci przypadkow mam zwykle bawelaniane i nie narzekam...bo wiesz złej baletnicy nawet rabek spódnicy....hehehe
ale przeciez kazdy z nas ma swoje jakies mniejsze lub wieksze wymagania co do sprzetu, tylko zebysmy niedlugo nie doszli do tematu jaki jest najlepszy model biustonosza do biegania dla Kobiet...bo chyba do tego zaczynamy zmierzac...

- romek
- Zaprawiony W Bojach
Hmm, nie wiem, jak to powiedziec
- ale ja chcialbym wiedziec, jaki jest najlepszy model biustonosza i gdzie mozna dostac. Oczywiscie nie dla siebie, ale dla swojej dziewczyny - zaczyna coraz lepiej biegac i chyba przydalaby sie jakas inwestycja.

-
- Zaprawiony W Bojach
Romek, to za³ó¿ w±tek o biustonoszach dla biegaczek - powa¿nie mówiê.
Chêtnie podyskutujê na ten temat. Biustonosze s± bardzo wa¿nym elementem damskiej garderoby.
Chêtnie podyskutujê na ten temat. Biustonosze s± bardzo wa¿nym elementem damskiej garderoby.
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
zgadzam sie, ze wiele elementow wplywa na komfort stopy podczas biegania, ale dla mnie najwazniejsze sa buty i skarpety. Jak odstawilem zwykle skarpety frotte to zaczela sie dla mnie nowa era biegania, choc np. musze inaczej zakladac sznurowadla w lewym i prawym bucie. Zmiana sposobu wiazania sznurowadel bym dla mnie kolejnym ulepszeniem, choc nie tak istotnym jak zmiana skarpetek.
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Absolutnie się zgadzam. Właśnie kupiłam dwa do sprawdzenia, bo w poprzednim ciągle spadało mi ramiączko w czasie biegu.
Jola
Jola
Pozdrawiam, Jola
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
wlasnie nie szata zdobi czlowieka tylko czlowiek szate.... ale chcialam sie przestawic na ciensze skarpetki (normalne) i mi sie nie udalo, dlatego sobie kupilam 'biegowe' i jest lepiej. A frote nadal sa dobre, ale jak juz biegam powyzej 1.5h to jednak nie jest to.
Jola to chyba temat rzeka! i chyba jednak powinien byc omowiony tylko w babskim gronie
Jola to chyba temat rzeka! i chyba jednak powinien byc omowiony tylko w babskim gronie