Endemondo vs Runlog

Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegasz dla aplikacji i urządzeń czy dla siebie i przyjemności ? Bo ja dla siebie i przyjemności i spełniania celów postawionych sobie , a co do apki to niestety technika potrafi zawieźć ale mnie runtastic pro 5.0.3 full wersja nigdy nie zawiódł po za tym ,że GPS na każdej apce delikatnie skłamie bo straci sygnał a w lasach czy przy lasach to norma. Pozdrawiam , Szybki90
NEVER GIVE UP
PKO
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam.
Czy jest możliwość synchronizacji i automatycznego przesyłania treningów z endomondo ( ewentualnie garmin connect ) do runloga ?
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raczej nie. Run-log to jedyny serwis do którego treningi podgrywam ręcznie, a szkoda.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fajny serwis i już kilak razy do niego "podchodziłem" ale ręczne przesyłanie go dyskwalifikuje... Fenix3 nauczył mnie wygody przez wifi ;)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja sobie przerzucam jak robie wpis na bloga. RL to jedyny moj staly serwis od poczatku biegania wiec staram sie tam zachowac ciaglosc ;)

Wysłane z mojego SM-A510F .
J_Cop
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Ja sobie przerzucam jak robie wpis na bloga. RL to jedyny moj staly serwis od poczatku biegania wiec staram sie tam zachowac ciaglosc ;)
Mam tak samo, w endo mam braki, a w Run-Log staram sie miec porzadek i wszystkie treningi (ale tylko biegowe, sporadycznych rowerow czy innych aktywnosci nie wpisuje tu).
Odkad mam garmina (kilkanascie biegow) to mialem braki w run-log, az ostatnio odkrylem, ze mozna hurtem zaimportowac prosto z zegarka, niestety trzeba go podlaczyc do kompa kablem...
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak to robisz? Czasami pod kompa podłączam ;)

Wysłane z mojego D5803 .
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O właśnie! Od kiedy wtyczka Garmin Express przestała działać importuje pliki FIT pojedynczo - możliwość importu wielu naraz była bardzo fajna, ale myślałem że już się nie da. Jak to robisz?
J_Cop
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak napisze, ze "normalnie" to niewiele pomoge? ;)
Wiecie co, sciagnalem wtyczke i mi dziala w firefoxie.
Po kolei:
Wchodzimy na strone importu aktywnosci, wybieramy czy dla starszego czy nowszego garmina aplikacja, ja mam nowszego, wiec wybieram ta opcje
Dostajemy komunikat ze nie ma wtyczki garminowej, jest jakis przycisk czy link zeby ja pobrac (pisze z pamieci wiec cos moge niedokladnie przekazac), klikamy to
Dostajemy komunikat, ze wtyczka przestala dzialac z firefoxem czy cos takiego, jest przycisk pobierz skrot dla internet explorera, klikamy, jak sie pobierze to otwieramy to, mi sie otworzyla strona w Internet Explorerze
Mamy strone z komunikatem, ze nie mamy wtyczki, jest przycisk Install Now, nie klikamy w to, ponizej jest link pod ktorym mozna zobaczyc inne wersje wtyczki i wyskakuje tabelka z roznymi wersjami dla windows 32 lub 64 bitowy, dla macOS dwie wersje, wybieramy wlasciwa, pobieramy, instalujemy, resetujemy komputer i voilà, dziala :) a przynajmniej u mnie tak poszlo.

Dajcie znac czy sie udalo
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zrobiłem testowo i działa. Kiedyś kojarzę że próbowałem ale gdzieś poległem. Dzisiaj zadziałało dopiero po odświeżeniu F5 . Importuje bezpośrednio z zegarka ale pojedyncze pliki w formacie FIT. Jak robiłeś hurtowo ?
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Do pojedynczych nie potrzebujesz nawet wtyczki w liście formatów importowanych plików jest FIT i możesz pobrać plik z zegarka jak z dysku USB. Ja też mam taki mgliste wspomnienia, że po zaprzestaniu wspierania wtyczki coś mi działało nawet po zrobieniu tego "na około". Jak wrócę do domu to sprawdzę, ten sposób.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, wiem.
Interesuje mnie tylko import hurtowy a niestety w podany wyżej sposób nie da się :/
J_Cop
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No ja po tych operacjach jak podlaczylem zegarek to wyswietlil mi liste treningow zapisanych w zegarku (znaczy same daty i godziny treningow) i moglem sobie wybrac ktore chce importowac zaznaczajac ptaszka w polu przy kazdym treningu i potem hutrem wszystkie zaznaczone zaimportowal. Na razie raz to robilem to jeszcze do konca nie wiem co i jak, ale jak wroce wieczorem do domu to sprawdze co i jak.
J_Cop
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sorki, ze post pod postem, ale podlaczylem zegarek i tak, jest lista treningow
20161016_004306.jpg
Zaznaczam, klikam "importuj" i wszystkie zaznaczone sa na swoich miejscach w Run-Logu. Komus tez to hula tak jak u mnie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ