Problemy ze spotrs-trackerm

Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lew_Gdanski pisze:ogólnie jestem sceptycznie nastawiony do tych aplikacji poprzez ich niedokładność w pomiarach dystansu. kiedyś z ciekawości chciałem je przetestować i zrobiłem test endo i sport trackera jednocześnie na dwóch różnych telefonach. efekt był taki, że oba narysowały niemal tą samą trasę. najbardziej do gustu przypadł mi run-log (bo tam prowadzę dzienniczek) jednak porzuciłem aplikacje telefoniczną po tym jak w pewne słoneczne, bezchmurne południe gdy biegłem na wsi wskazał mi 7,8km na odcinku który miał 5km :usmiech: Znajomy, który dosyć długo używał sport trackera twierdzi, że każdy jego wynikł był zazwyczaj zawyżony o 0,5 km na plus to faktycznej długości trasy.
Niedokładność jest spora, np. ostatnio robiąc dwa okrążenia tej samej trasy, drugie z nich było znacznie dłuższe od poprzedniego - w pewnym momencie trasa była tak odchylona od faktycznej ścieżki, którą biegłem, że straciłem chęć używania aplikacji na telefon. Pogoda wyborna, a tu taki klops. Najlepsze, że ścieżka rozlazła się nie w lesie, ale spory kawałek po wybiegnięciu z niego.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ