Jaki "biegomierz"?

rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Patryk a czego używasz obecnie i jak wypada dokładność na tle Onmove ?
PKO
Awatar użytkownika
patryk91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:33
Życiówka w maratonie: 2:47:52

Nieprzeczytany post

Garmin 305 i u niego błąd wynosi jedynie jakieś 3-4 m na tej samej rundzie... Jest to sprzęt wypożyczony, bo jest bardzo przydatny, ale w przyszłości chyba jedynie firma Garmin będzie wykorzystywana :)
Kalenji Team Poland

10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

305 jest bardzo dokładny, miałem kilka sztuk i przy dystansach 10 i więcej km potrafił maksymalnie 20m się pomylić, co biorąc pod uwagę, że nie biegnie się idealnie po prostej, to to nawet nie jest błąd. Miałem też 310xt i ten górną 5% granicę błędu bardzo często pokazywał.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Pulsar81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ponownie!
Po kilku kolejnych treningach z Geo 500 zdania o nim nie zmieniam!
Dokładność wbijania autolapków jest wysoka, dystans końcowy powtarzalny. Z ciekawości porównałem moją traskę z zegarka, z trasą wyrysowaną w serwisie runmyroute - różnice były minimalne. Jako że stronka wylicza trasę po linii prostej, a biegnąc zazwyczaj troszkę kluczę między ludzmi, czasami trzeba ominąć jakieś światła itp. różnice pomijam.
Szukanie satelit: najszybciej złapał w dzień w którym ulubiona ławeczka była zajęta i położyłem go na dzaszku śmietniczki :bum: czas 11 sek. Najdłużej 47 sek. Przez te testowanie czasu, liczenie sek do złapania sygnału stało się elementem treningu :bum:
Bateria: od ostatniego ładowania minęły 3 godziny i 43 minuty, poziom naładowania baterii 50%. Były to zwykłe wybiegania więc zegarek reagował wibracją tylko na autolapach, z podświetlania też nie korzystałem zbyt często. W międzyczasie zegarek był 5krotnie podłączany do komputera tylko na czas zgrywania trasy. Włączany tylko na potrzeby treningu.
Odchylenia o których pisałem poprzednio występują bez względu na pogodę. Ciekawostką jest jednak to, że w 90% przypadków występują w tych samych miejscach: między wierzowcem a galerią handlową oraz w momentach jak biegnę chodnikiem, który jest bardzo blisko bloku.
Doczytałem się w sieci o trudności z połączeniem się zegarka z komputerem, mnie również dopadła ta historia. Lekiem na całe zło okazała się pałeczka higieniczna zamoczona delikatnie w wodzie po goleniu i przeczyszczenie styków.
Pod koniec czerwca zaczynam treningi do mojego pierwszego półmaratonu i wtedy też zacznę wykorzystywać funkcje trenerskie w zegarku. Wrażenia opiszę.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

Pulsar81 pisze:Witam ponownie!
Po kilku kolejnych treningach z Geo 500 zdania o nim nie zmieniam!
Dokładność wbijania autolapków jest wysoka, dystans końcowy powtarzalny. Z ciekawości porównałem moją traskę z zegarka, z trasą wyrysowaną w serwisie runmyroute - różnice były minimalne. Jako że stronka wylicza trasę po linii prostej, a biegnąc zazwyczaj troszkę kluczę między ludzmi, czasami trzeba ominąć jakieś światła itp. różnice pomijam.
Szukanie satelit: najszybciej złapał w dzień w którym ulubiona ławeczka była zajęta i położyłem go na dzaszku śmietniczki :bum: czas 11 sek. Najdłużej 47 sek. Przez te testowanie czasu, liczenie sek do złapania sygnału stało się elementem treningu :bum:
Bateria: od ostatniego ładowania minęły 3 godziny i 43 minuty, poziom naładowania baterii 50%. Były to zwykłe wybiegania więc zegarek reagował wibracją tylko na autolapach, z podświetlania też nie korzystałem zbyt często. W międzyczasie zegarek był 5krotnie podłączany do komputera tylko na czas zgrywania trasy. Włączany tylko na potrzeby treningu.
Odchylenia o których pisałem poprzednio występują bez względu na pogodę. Ciekawostką jest jednak to, że w 90% przypadków występują w tych samych miejscach: między wierzowcem a galerią handlową oraz w momentach jak biegnę chodnikiem, który jest bardzo blisko bloku.
Doczytałem się w sieci o trudności z połączeniem się zegarka z komputerem, mnie również dopadła ta historia. Lekiem na całe zło okazała się pałeczka higieniczna zamoczona delikatnie w wodzie po goleniu i przeczyszczenie styków.
Pod koniec czerwca zaczynam treningi do mojego pierwszego półmaratonu i wtedy też zacznę wykorzystywać funkcje trenerskie w zegarku. Wrażenia opiszę.

Pozdrawiam!
Na problemy z połączeniem pomaga też np penseta i lekkie zeskrobanie śniedzi która osadza się czasami przy większej wilgotności, lub gdy ktoś nosi zegarek np na frotce. Ja w moim K300 używałem zwykłej wódki na wspomnianym patyczku, lub właśnie lekko skrobałem nalot. Od ponad roku nie ma problemów z zegarkiem i wszystko działa wspaniale. Teraz mam model K700 z pulsometrem a K300 używa moja żona.

Ps. Gdyby ktoś z użytkowników K700/OnMove700 miał problem ze zgraniem danych do Endomondo (chodzi o dane o pracy serca, których Geonaute nie eksportuje do GPX), to służę pomocą. Wczoraj na szybko skrobnąłem małą aplikację konwertującą plik fitlog do gpx + hr, które można potem wrzucić do endo. Wymaga jeszcze paru poprawek, ale na szybko można juz w niej dokonać konwersji.
Awatar użytkownika
zyghom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lebki pisze:
Pulsar81 pisze:Witam ponownie!
Ps. Gdyby ktoś z użytkowników K700/OnMove700 miał problem ze zgraniem danych do Endomondo (chodzi o dane o pracy serca, których Geonaute nie eksportuje do GPX), to służę pomocą. Wczoraj na szybko skrobnąłem małą aplikację konwertującą plik fitlog do gpx + hr, które można potem wrzucić do endo. Wymaga jeszcze paru poprawek, ale na szybko można juz w niej dokonać konwersji.
jakas mozliwosc dostania na maila czy gdzies na wuwu?
ja na razie znalazlem takie cos:
https://code.google.com/p/kalenji-gps-watch-reader/
zyga
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ