Test stopy i dobór buta

Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47.11
Życiówka w maratonie: 3.50.19

Nieprzeczytany post

UHR pisze:(...)
Adidas Supernova Riot 4, Adidas adiZero Feather 2M , co o tych butach myślicie ?
(...)
Dzieki chłopaki za porady
Pierwsze to buty w teren, a drugie to tzw. "startówki" - bardzo lekkie buty wykorzytsywane do startów, z tego co pamietam raczej dla biegaczy z neutralną stopą.

Riotów używam od lat. Teraz biegam w czwartej parze. Mnie bardzo odpowiadają.
In this Religion, there are no holidays
PKO
ludwik1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

UHR pisze:W decatlonie jest teraz zestaw za 100zl komin czapa rekawiczki ? cos warte czy badziew?
Ogólnie nie mam zbyt dużego porównania, ale wydaje mi się, że Kalenji oferuje bardzo dobry stosunek cen do jakości swoich wyrobów. Biegam w ciuchach tej marki raczej z tej niższej półki cenowej i jestem naprawdę zadowolony. Wszystko dobrze przemyślane i funkcjonalne. Jak na początek z pewnością zestaw spełni Twoje oczekiwania.
UHR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chodzi dokładnie o ten

http://www.decathlon.pl/zestaw-isolate- ... 16067.html
Awatar użytkownika
loko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zgadzam się, jeśli masz w zasięgu sklepbiegowy, to koniecznie skorzystaj! osobiście o riotach mam bardzo dobre zdanie, sprawdzają się zwłaszcza o tej porze roku, kiedy nawierzchnie są różne :) świetnie trzymają środek stopy, nie jest to może dynami ale na prawdę solidna treningówka. A na pulsometr przyjdzie jeszcze czas :)
Tomek Domżalski
UHR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W tym tyg zrobie ten tescik żeby określili rodzaj stopy poczekam z pulsometrem bo nóż a nie dam rady :) i zostanie leżeć pulsometr :(

Kupie buciki narzazie na poczatek a jak mi sie spodoba dokupie reszte co jest sensownego tak do 300zł? z butów bo w sklepie pewnie mi wcisną drogawe :) czy lepiej dać z 500zeta od razu czy nie ma sensu>
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

UHR pisze:W tym tyg zrobie ten tescik żeby określili rodzaj stopy poczekam z pulsometrem bo nóż a nie dam rady :) i zostanie leżeć pulsometr :(

Kupie buciki narzazie na poczatek a jak mi sie spodoba dokupie reszte co jest sensownego tak do 300zł? z butów bo w sklepie pewnie mi wcisną drogawe :) czy lepiej dać z 500zeta od razu czy nie ma sensu>
Za 500zł dostaniesz 2 pary markowych butów, z reguły z zeszłorocznych modeli które oprócz ceny niewiele się różnią od najnowszysch modeli. Bardzo dobre biegowe buty wg mnie robią przede wszystkim Brooks, Saucony, Mizuno, Salomon, Asics ewentualnie Adidas, New balance, Puma. Ale w sklepie biegowym na 99% doradzą dobrze.
UHR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy może olać test narazie i kupić tak jak wszyscy Ekiden 50 za pare złotych i zobaczy czy wydole

Czy lepiej nie bo moge sobie ała zrobić i się zniechecić :)

Bo już sam nie wiem :)
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja zaczynałem w ekiden 75 i myślę że dobrze zrobiłem kupując tanie buty na pierwsze miesiące biegania. ;)
Awatar użytkownika
Paweł100
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:42

Nieprzeczytany post

UHR pisze:W decatlonie jest teraz zestaw za 100zl komin czapa rekawiczki ? cos warte czy badziew?
http://www.decathlon.pl/zestaw-isolate- ... 16066.html
czy lepiej z osobna kupować innej marki
W Decathlonie mają niezłe rzeczy, myślę, że ten zestaw jest ok, choć czapkę musisz przymierzyć i zobaczyć czy ci w niej wygodnie. Miałem czapkę Nike i mi nie leżała, kupiłem połowę tańszą w Intersport i jak dla mnie znacznie wygodniejsza. Nad kominem sam się zastanawiałem, ale - też w Decathlonie - znalazłem bluzę z kołnierzem przylegającym do szyi i myślę, że to jest lepsze rozwiązanie. Sprawdza się bardzo dobrze, a zawsze jedna rzecz do zakładania mniej. Opis mojego ubrania na zimę masz tutaj: http://www.poezjabiegania.pl/ubranie-do-biegania-zima/
gieniastus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a czy jak pójdę do sklepu to sprzedawca może mi pomóc, czy ma taką wiedzę żeby dobrać odpowiednie buty?
CrEJZoL
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1,10

Nieprzeczytany post

gieniastus pisze:a czy jak pójdę do sklepu to sprzedawca może mi pomóc, czy ma taką wiedzę żeby dobrać odpowiednie buty?
Raczej wątpię, chyba ze Ci się sprzedawca trafi, ewentualnie będzie wygadany i Ci po prostu coś wciśnie :)

UHR - od poniedziałku w biedronce będą jakieś podstawowe pulsometry po 60zł osobiście mam zamiar kupić bo narazie na taki wypasiony z gps etc.. się nie przymierzam
co do komina kupiłem na allegro firmy nessi i jestem bardzo zadowolony
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gieniastus pisze:a czy jak pójdę do sklepu to sprzedawca może mi pomóc, czy ma taką wiedzę żeby dobrać odpowiednie buty?
Jeśli trafisz na dobry sklep i dobrego sprzedawcę to oczywiście, że tak. Są sklepy z bieżnią i analizą wideo. Możesz przed zakupem poprosić o taką analizę i sprzedawca dobierze Ci buty.
UHR pisze:Czy może olać test narazie i kupić tak jak wszyscy Ekiden 50 za pare złotych i zobaczy czy wydole
Czy lepiej nie bo moge sobie ała zrobić i się zniechecić :)
Bo już sam nie wiem :)
Biegam w 50-kach od sierpnia. Mają przelatane w tej chwili 400km (na zimę kupiłem Kaptereny 50). Też kupowałem je z myślą "na początek starczą". Teraz wiem, że nie potrzebuję innych butów bo w tych biega się rewelacyjnie. Są lekkie i proste bez niepotrzebnych nikomu systemów i tony amortyzacji pod piętą :) Polecam. Następny zakup to będą pewnie jakieś minimale albo zenek tuning ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
UHR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam pobiegalem 4 dni w tych ekidienach50 i po ok 5 km przod buta zdeptany srodek oczywiscie. Czuje ksztalt podeszwy ? Czy to normalne potem wracaja do swojej pozycji i na początku tego nie czuc ale znowu po 5 km to samo
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ