Buty, buty, buty... pronator, zima, las
- .wojtek
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A faktycznie - poszło mi na oczy kompletnie 
Czyli centymetrowo by pasowało. Jeszcze w wątku obok pojawił się http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/saucony_xodus_3-0 i w sumie wygląda mocno zachęcająco też...

Czyli centymetrowo by pasowało. Jeszcze w wątku obok pojawił się http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/saucony_xodus_3-0 i w sumie wygląda mocno zachęcająco też...
- robin_ldz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47.11
- Życiówka w maratonie: 3.50.19
To prawda. Xodusy też mnie "pociągają". Jedyna moja wątpliwość, to fakt, że nie są to buty dla pronatora. Choć jeśli potraktuję temat pronacji zimą tak jak pisałem wyżej to może się na nie zdecyduję. Jako alternatywę biorę Cascadię Brooksa.
Mógłby ktoś mądrzejszy w temacie pronacja/supinacja zabrać głos.
Mógłby ktoś mądrzejszy w temacie pronacja/supinacja zabrać głos.
In this Religion, there are no holidays
-
- Zaprawiony W Bojach
kontrola pronacji to zawsze pic na wodę. wymysł producentow, na potrzeby którego wykreowano rzeczywistość.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie, a po roku biegania w normalnych butach nie wiadomo czemu kolano trzeba poddać kolonoskopii.Qba Krause pisze:kontrola pronacji to zawsze pic na wodę. wymysł producentow, na potrzeby którego wykreowano rzeczywistość.
Przy niewielkiej wadzie nawet wskazane jest bieganie w butach neutralnych bo jest szansa na "wytrenowanie" stopy i pozbycie się wady. Przy sporej niestety MUSZĄ być odpowiednie buty bo można wylądować na stole operacyjnym np z kolanem. Przerabiałem to.
-
- Zaprawiony W Bojach
pozwolę sobie sie nie zgodzić. za dolegliwości wiń siebie, słabośc własnego aparatu ruchu oraz złą technike biegu a nie buty.
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
"Kolano poddać kolonoskopii" do dupy sprawaMar.co pisze:
Dokładnie, a po roku biegania w normalnych butach nie wiadomo czemu kolano trzeba poddać kolonoskopii.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
to musiałby być bardzo długi i ostro zakończony wziernik - wtedy teoretycznie możliwe, ale samopoczucie pacjenta po takim zabiegu raczej kiepskawe :Dprorok pisze:"Kolano poddać kolonoskopii" do dupy sprawaMar.co pisze:
Dokładnie, a po roku biegania w normalnych butach nie wiadomo czemu kolano trzeba poddać kolonoskopii.
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
WojtekM pisze:to musiałby być bardzo długi i ostro zakończony wziernik - wtedy teoretycznie możliwe, ale samopoczucie pacjenta po takim zabiegu raczej kiepskawe :Dprorok pisze:"Kolano poddać kolonoskopii" do dupy sprawaMar.co pisze:

oczywiście chodziło o artroskopie. Moja była kobieta miała tą mało przyjemną operacje po kilkunastu miesiącach biegania w niedobranych butach.
-
- Zaprawiony W Bojach
po kilkunastu miesiącach biegania złego technicznie...
-
- Zaprawiony W Bojach
Możliwe, to było z 10 lat temu, także teraz ciężko dochodzić. Mam takie pytanie (z czystej ciekawości) jaką techniką (jak technicznie) należy wg. Ciebie biegać przy silnej pronacji żeby nie odbiło się to na zdrowiu?Qba Krause pisze:po kilkunastu miesiącach biegania złego technicznie...
-
- Zaprawiony W Bojach
jak? poprawnie 
polecam wątek poznańskiego BBL.

-
- Zaprawiony W Bojach
Ok. Dzięki. Sprubuje poszukać, jak nie dam rady znaleźć lub pojąć to najwyżej wpadne do Poznania na spotkanie BBL z tą znajomą to jej wytłumaczycie co i jak, może problem z butami się jej rozwiąze. W sumie już jakiś czas temu chciałem sie pojawić bo daleko nie mam.Qba Krause pisze:jak? poprawnie
-
- Zaprawiony W Bojach
Xodusy 3.0 jak najbardziej polecam, znakomite buty. Pomijajac ze bardzo mi sie nie podobaja z wygladu, (sa dla mnie po prostu brzydkie, jak buty z bazaru), to nie mam im nic do zarzucenia.
-
- Rozgrzewający Się
tutaj są fajne buciki http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/new_balance_m770sl2