Endomondo, Sport Tracker i inne aplikacje do biegania

artkic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4.12

Nieprzeczytany post

Ja polecam miCoach Adidasa, kosztuje co prawda kilka € ale jak dla mnie bylo warto. Jest doskonaly jezeli chodzi o treningi tempowe, podczas biegu kontroluje tempo a glos podpowiada Ci kiedy masz zwolnic/przyspieszyc. Zapewne nie jest tak dokladny jak zegarki Z GPS'em ( dokladnosc odleglosci i lokalizacji jest super ale momentami, dosc rzadko co prawda, pokazuje ze biegne szybciej/wolniej niz jest to w rzeczywistosci).
Ponadto mozna sobie samemu konfigurowac kazdy trening jak i rowniez wybrac treningi przygotowane przez adidasa pod konkretny wyscig i dla roznego stopnia zaawansowania biegacza. - nie spotkalem tego w innych aplikacjach.
PKO
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja wrzucam gpx-y również na stronę stravy i zgadzam się z Tobą, że to wielki fun z tymi segmentami.
Jak się na trasie rowerowej do Tyńca przesunąłem o 10 pozycji w górę, byłem w 7. niebie :hahaha:
otoczak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:A MapMyRun+ znacie?
Zainstalowałem sobie, może w tygodniu na jakimś bieganiu przetestuję. Wydaje się spoko opcją z dużą liczbą funcjonalności w wersji free, ale ma (w google store) dużo mniejszą popularność od Endo, RK czy Runtastica.
ja czasem korzystam z tego. Testowałem sports trackera, endo i nie pomnę jeszcze jakie aplikacje, a ta była pierwsza która umożliwia edytowanie śladu z poziomu aplikacji webowej, co jest duża zaletą biorąc pod uwagę jakość śladów zapisywanych przez telefony komórkowe. Od tej pory korzystam z niej. Interfejs dosyć przyjemny, nie odbiega in minus od innych tego typu programów.
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To może mi podpowiesz, jak mogę z MapMyRun+ eksportować GPX? Za cho cho nie mogę znaleźć - zlokalizowałem eksport samej trasy do GPX, no i możliwości importowania, ale wyeksportować treningu GPX nie mogę. Możem ślepy? :)
otoczak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:To może mi podpowiesz, jak mogę z MapMyRun+ eksportować GPX? Za cho cho nie mogę znaleźć - zlokalizowałem eksport samej trasy do GPX, no i możliwości importowania, ale wyeksportować treningu GPX nie mogę. Możem ślepy? :)
Na górnym pasku menu wybierasz: Home -> My Maps (przechodzisz do listy swoich tras).
Klikasz "view" po lewej stronie listy przy wybranej przez siebie trasie i przechodzisz do podgladu trasy.
Po prawej stronie okna masz menu o nazwie Map Info, w ktorym pierwszy element to "Export this Route(GPX, KML)".
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki, to znam. Ale niestety to eksportuje tylko dane trasy, a nie treningu :(
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to jest tylko export trasy/sciezki a nie treningu

edit: zdublowałem Grima :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słowem, apka fajna, ale chce mieć "monopol na trening" :)
Patrzyłem z poziomu komórki i też się nie da. Sports-tracker pozwalał generować GPX zamiast eksportu - to była ich spora przewaga w moich oczach, bo nawet jak strona wisiała, miałem plik, który potem mogłem na Endo importować.
otoczak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Słowem, apka fajna, ale chce mieć "monopol na trening" :)
Patrzyłem z poziomu komórki i też się nie da. Sports-tracker pozwalał generować GPX zamiast eksportu - to była ich spora przewaga w moich oczach, bo nawet jak strona wisiała, miałem plik, który potem mogłem na Endo importować.
do moich zastosowań te informacje nie były potrzebne. każdy ma inne priorytety :-)
michal_c
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam takie pytanie używam sports trackera czy ktoś ma problem z synchronizacją, przesyłaniem treningów z telefonu na stronę,nie chce mi przesłać ani po zakończonym treningu funkcją save and sync, a później nie znam sposobu by to zrobić.Może ktoś wie jak rozwiązać problem?
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
Awatar użytkownika
toa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Generalnie w sports trackerze problem z synchronizacją jest dość powszechny i najczęściej podobno występuje w weekendy. Na fb jak i na stronie piszą, że nad tym pracują. Dane nie giną ale pojawiają się z kilku godzinnym/dniowym opóźnieniem.
grandes
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54:05

Nieprzeczytany post

allo Panowie :)

wczoraj moje endomondo zwariowało :)
dystans mi się cofał na ekranie a głos w słuchawce był dużo dalej :)

Dosyć mocno trenowałam rolkarstwo szybkie, biegać zaczęłam w tym roku. Zaliczyłam już kontuzję kolana z której wychodzę :)
Trochę szybko biegacie ...za rok może Was dogonię.
Chęci są, Ambicja jest, Potencjał jest :)

http://www.endomondo.com/profile/4493497

Pozdrawiam,
Gośka
michal_c
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

toa pisze:Generalnie w sports trackerze problem z synchronizacją jest dość powszechny i najczęściej podobno występuje w weekendy. Na fb jak i na stronie piszą, że nad tym pracują. Dane nie giną ale pojawiają się z kilku godzinnym/dniowym opóźnieniem.
Fakt-dziś pojawiły się dwa treningi z 13.12 i 15.12-to możne być ten problem,dzięki z zainteresowanie.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
pawikr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czasem, jeżeli jakiś trening nie został wysłany z telefonu, pojawia się opcja "Sync workout" (albo jakoś tak) i jest możliwość wymuszenia wysłania danych na serwer. Poza tym słabo z kontrolą synchronizacji.
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi Endomondo często-gęsto nie wychwytuje satelitów. Jest tak, że zamiast wyjść i biegać to stoję w miejscu jak kołek 10min. Nawet, gdy jest bezchmurne niebo...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ