zegarek dla początkujących

Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jaka kalibracja?? Po co??? Biegam regularnie w 4-5 parach butów i nie zauważyłem odchyłek większych niż kilka metrów na odcinku 2 km na którym kalibrowałem dosłownie dwa razy footpoda od momentu jego zakupu.

Co do wymiany baterii w 305tce, Garmin tego nie robi, wymienia od razu na nowy zegarek w preferencyjnej cenie z 2 letnią gwarancją.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

herson - dzięki za info, ponieważ sam nie używałem footpoda, swoją opinię bazowałem na innych :)

w czasie gwarancji Garmin wymienia cały sprzęt, po gwarancji baterię można wymienić samemu, nie jest to trudne, jakiś czas temu podawałem tutorial w odpowiednim wątku.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: po gwarancji baterię można wymienić samemu, nie jest to trudne, jakiś czas temu podawałem tutorial w odpowiednim wątku.
Pół roku po tej operacji, wilgoć załatwiła temu gościowi Garmina od środka. Rozerwanie go powoduje praktycznie nieodwracalne rozszczelnienie. Tak jest jego konstrukcja, że 100% szczelny już nie będzie.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lepsze pół roku niż nic, myślę, że gdyby wiedział, dałby radę uszczelnić samemu, chociażby na stałem super glutem.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co dowiedzialem sie bezposrednio w Garminie, po gwarancji, oferuja rowniez "wymiane po preferencyjnej cenie". Kilka dni temu pisalem, ze garmin nie ma czesci serwisowych do zegarkow ( na pewno nie w Polsce ), wszystko zalatwiane jest poprzez wymiane.
Nie maja nawet czegos takiego jak uszczelka :)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

herson pisze:Jaka kalibracja?? Po co??? Biegam regularnie w 4-5 parach butów i nie zauważyłem odchyłek większych niż kilka metrów na odcinku 2 km na którym kalibrowałem dosłownie dwa razy footpoda od momentu jego zakupu
No to mnie uspokoiłeś, bo też zmieniam obuwie. Wczoraj pierwszy raz FP ze mną testowo w terenie, endo pokazało 10,99km, FR60 10,8km, tyle, że jeśli endo mierzy zakreślony przez siebie ślad, to jest w nim wiele odchyłek i trochę metrów może się uzbierać. I tak różnica w stosunku do endo wynosi 1,7%, więc w normie dla takiego amatora, jak ja :)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ