Mam nadzieję, że pomogą mi chociaż trochę pozbyć się też bólu śródstopia, który pojawia się przy dłuższych i szybszych biegach
Nike Free vs. 90kg i maraton
-
So Seductive
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dziś chyba zainwestuje jednak w wersję 3.0
Mam nadzieję, że pomogą mi chociaż trochę pozbyć się też bólu śródstopia, który pojawia się przy dłuższych i szybszych biegach
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Stawiam na to, że będzie odwrotnie.
-
So Seductive
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czyli przydałoby się coś z jeszcze większą amortyzacją?
Szukając rozwiązania tego problemu natknąłem się na to, że ból ten jest prawie 100% podobny do tego gdy chodzę w twardych wyjściowych butach. Po kilku godzinach w nich, moje śródstopie woła już o pomoc. W sumie nie wiem czy to nie jest spowodowane też tym, że ból zaczął się w tym samym czasie co matury
.. już w szkole mi dokuczał a przy bieganiu to już mam dosyć 
Szukając rozwiązania tego problemu natknąłem się na to, że ból ten jest prawie 100% podobny do tego gdy chodzę w twardych wyjściowych butach. Po kilku godzinach w nich, moje śródstopie woła już o pomoc. W sumie nie wiem czy to nie jest spowodowane też tym, że ból zaczął się w tym samym czasie co matury
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
W twardych, wyjściowych butach masz bardzo płaski profil wkładki. W butach typu Nike Free będzie podobnie a może być gorzej bo będą większe obciążenia na stopę.
Pomimo tego że sam bardzo lubię Free to namawiam jednak spróbowanie tak zwanych standardowych butów biegowych.
Pomimo tego że sam bardzo lubię Free to namawiam jednak spróbowanie tak zwanych standardowych butów biegowych.