Aplikacja na platformę Android wspomagająca treningi.

Jaką wersję androida posiadacie na swoich Telefonach?

1.6
0
Brak głosów
2.1
6
32%
2.3
8
42%
wyższą
5
26%

Liczba głosów: 19
zubrosy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Roberto Celinho pisze:Proszę: Endomondo, RunKeeper, Sportstracklive, iMapMyRun, miCoach, pewnie znajdzie się jeszcze kilka na różne platformy programistyczne.
endomondo - brak interewałów - jak w ogóle można rozważać takie oprogramowanie wspomagające biegaczy ?! ten program nadaję się ewentualnie na rekreacyjny wypad, gdzie ci zmierzy ile przebyłeś i w jakim czasie.

runkeeper - tutaj interwały są spoko, ale brak możliwości planowania "całych" cykli treningowych

miCoach - chyba najlepszy ale jego wady wymieniłem w pierwszym poście.

Reszty nie używałem, także widać że topowe marki mają WIELKIE braki w swoich aplikacjach, także nie jest to mur nie do skruszenia.

Sam korzystam od dwóch miesięcy z miCoach i jednym z wniosków jego użytkowania jest chęć zakupu garmina 305/405 ;]
PKO
vermer
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja myślałem nad jakąś zabawką pod tytułem zegarek dla biegających ale 1500zł to jak dla mnie sporo:), a biegając z telefonem mam przy sobie mp3 jeszcze:)
Awatar użytkownika
dragi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:25
Życiówka w maratonie: 3:25:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam! Widzę tutaj świetny temat i chętnie podpowiem jeszcze co mi przyszło do głowy.
Zawsze się zastanawiałem czy istnieje możliwość automatycznego multiupload'u? Taki swego rodzaju multi-tracker, nie wiem jak reszta ale część moich znajomych używa sports-trackera, część endomondo, znajdą się też na innych portalach... Testowałem kilka i na wielu jestem z tego powodu zarejestrowany. Chcąc dzielić się wynikami ze wszystkimi trzeba żmudnie upload'ować kolejne treningi. Wydaje mi się, że można by to jakoś ułatwić wpisując swoje dane logowania na jednym portalu i zaznaczając gdzie ma przesyłać kompletny trening. Oczywiście żaden duży portal tego nie zrobi bo nie będzie im to na rękę ale dla użytkowników, którzy używają wilku stron, ze względu na znajomych, na jedną ciekawą opcję czy z jakichkolwiek innych powodów będzie to sporym ułatwieniem. Jest to możliwe?
Mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłem o co mi chodzi?..
Kolejny pomysł to nałożenie utworów na trasę i tam też oczywiście ze statami najszybszy/najwolniejszy, tempo kolejnych utworów (kiedyś miałem w endo i nie wiem czy z tego zrezygnowali czy u mnie coś z tel poszło). Można się zdziwić jak muzyka zmienia tempo kolejnych km ;)
Dalej, automatyczne załączenie trackowania po wykryciu gps (było w sportypalu jak go kiedyś używałem), przydatne przy telefonach długo wyszukujących sygnał, jak nie chce się czekać to można zacząć bieg a jak tylko sygnał jest wystarczający progr sam odpala czas.
Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to dopiszę...
Pozdrawiam!
When I die, bury me upside-down, so the world can kiss my ass.
free your endorphins!
pike
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja szukam programu na androida, który by robił jakieś proste "ding" po przebyciu zadanego dystansu, powiedzmy 500m-1km i zliczal przebytą odległość. Przestestowałem już mase apek i wszedzie potrzeba było syntezatora mowy. 'Moje trasy' byłyby idealne, moze tam da się ustawić takie powiadomienia z ominięciem TTS?
Awatar użytkownika
arathunku
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dragi:

Co do pierwszego pomysłu jest super ale.. podanie hasła do kilku serwisów wymaga porządnych zabezpieczeń co wiąże się z kosztami i wykracza poza amartoszczyznę założenia czegoś takiego.

Automatyczny czas po wykryciu..? Ja często zanim wrzucę telefon opaskę, nałożę bluzę to parę sekund minie, jeszcze kilka kroków podejść, wcześniej muzykę włączyć.. mam ustawiony countdown na 60 sekund i w tym czasie robię to wszystko:)

pike:
W runkeep bodajże bez TTS da się ustawić coś takiego, możesz ustalić co jaki czas/co jaki dystans ma Ci podawać informacje.. inaczej to: zaprogramować trening i samemu dostosować co jaki dystans/czas ma się odzywać :)
Awatar użytkownika
dragi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To prawda, podanie kilku haseł wiąże za sobą spore niebezpieczeństwo... A może na stronce dało by się to zabezpieczyć? nie wiem jak to działa.
Jeśli chodzi o to jak szybko łapie to u mnie nie ma problemu, nie zdążę wyjśc za furtkę i już mam, niemniej u matki łapie dość długo i wiem że niektóre (szczególnie starsze) modele mają problemy z tym. I sprawdziłem, że nadal jest taka opcja w spotypal ;)

Zainteresowałeś mnie i dlatego piszę co mi przychodzi do głowy! Juz jakiś czas temu myślałem żeby podrzucić pomysł 'multitrackera' znajomym z polibudy, ciekaw jestem rozwiązań technicznym potrzebnym przy tym...

Gratuluję ambicji i chęci, czekam na wieści i wyniki prac! (Jak byś potrzebował testera to chętnie pomogę)
free your endorphins!
Awatar użytkownika
dragi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeszcze jedno!!
Dla mnie bardzo poważny błąd ST ;/ w Endo jest online tracking i w sumie chyba nawet jak nie jest włączony to zapisuje trasy na bieżąco do synchronizacji przy połączeniu z siecią, ale do zcego zmierzam, jak padnie bateria/restart fona/zamknie się appka/ czy cokolwiek innego wymuszającego zamknięcie programu to tracisz całą trasę! Pamiętam jak znajomemu padła bateria na stoku używał ST a ja Endo i musiałem mu gpx'a podesłać... Sam też nieraz na innych programach przeklinałem głośno jak mi się zrestartował stary telefon ;/
Ważne udogodnienie, krótko mówiąc - zapisywanie na bieżąco odbytego treningu w pamięci a nie czekanie do jego zakończenia!
free your endorphins!
Awatar użytkownika
dragi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kolejny pomysł, ściągnięty z ST czego nie ma w Endo. Nazwy treningów z poziomu telefonu.
free your endorphins!
vermer
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam postaram się wziąć pod uwagę wasze propozycję.
Co do pomyslu z multiuploadem to da się coś takiego zrobić jak np endomondo wypuści mi swoje API a wątpie żeby to zrobili:) bo nie wspiera się konkurencji inaczej tego się nie da zrobić z poziomu telefonu:)
Co do reszty to powiem tak niedługo pojawi się jedna z pierwszych alf programu która ja będę testował ze znajomymi będzie to oprogramowanie coreowe proste szybkie posiadające podstawowe funkcje potem zacznie się dodawanie nowych funkcjonalności wersja beta pojawi się na forum tylko nie wiem jescze na którą wersję systemu początkowo był Android 2.1 teraz chyba alfa pojawi się na 2.3?
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej!
Czekamy na alfę - najlepiej na 2.1. Jak wydasz na 2.1, to na 2.3 też chyba będzie dostępne :)
vermer
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aplikacja wstępnie rozwijana jest na platformę Android OS 2.3.*, czyli powinna być dostępna dla wszystkich powyższych następna wersja będzie prawdopodobnie rozwijana dla wersji 4.0
spinka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Roberto Celinho pisze:Proszę: Endomondo, RunKeeper, Sportstracklive, iMapMyRun, miCoach, pewnie znajdzie się jeszcze kilka na różne platformy programistyczne.
jeszcze dodam Traseo
i można by się pokusić podział na darmowe / nie vs. dostępne opcje.
wiklef
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ankieta jest bez sensu. Ja mam 2.2 i nie do końca wiem co mam w niej wybrać :D
W tym roku zaczynam ostro biegać :)

http://euro2012bilety.eu/
vermer
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wiklef pisze:ankieta jest bez sensu. Ja mam 2.2 i nie do końca wiem co mam w niej wybrać :D
Czyli powinieneś wybrać 2.1:P czyli najniższy pasujący.

Teraz mam pytanie do was bo nie mogę czegoś znaleźć czy w internecie znajduje się jakaś aktualna baza imprez dla biegaczy i pokrewnych dyscyplin sportu. Interesuje mnie najlepiej coś w XML'u lub ewentualnie podana na jakiejś zbiorczej stronie www.
W aplikacji pojawi się kalendarz z zaznaczonymi imprezami i planami przygotowawczymi do nich. Wszystko będzie zaznaczane w kalendarzu.
Awatar użytkownika
Sahij
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dragi pisze:Jeszcze jedno!!
Dla mnie bardzo poważny błąd ST ;/ w Endo jest online tracking i w sumie chyba nawet jak nie jest włączony to zapisuje trasy na bieżąco do synchronizacji przy połączeniu z siecią, ale do zcego zmierzam, jak padnie bateria/restart fona/zamknie się appka/ czy cokolwiek innego wymuszającego zamknięcie programu to tracisz całą trasę! Pamiętam jak znajomemu padła bateria na stoku używał ST a ja Endo i musiałem mu gpx'a podesłać... Sam też nieraz na innych programach przeklinałem głośno jak mi się zrestartował stary telefon ;/
Ważne udogodnienie, krótko mówiąc - zapisywanie na bieżąco odbytego treningu w pamięci a nie czekanie do jego zakończenia!
Najwidoczniej byla jakas aktualizacja, po wywaleniu sie telefonu w upale i jego ponownym wlaczeniu po treningu mialem zachowana trase do momentu blackoutu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ