odzież zimne miesiące
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Nigdy w termoaktywnych nie biegałem więc Ci nie poradzę. Początki zawsze są trudne i metodą prób i błędów w końcu dojdziesz do skompletowania zestawu. Pierwszą warstwą na początek zawsze warto wyłożyć na zwykły krótki rekawek od Kalenji, potem długi rękaw i wiatrówkę. Zmieścisz się do 200zł. Na dół musisz wybrać krótkie spodenki do późnej jesieni lub cienkie lycry długie. Im zimniej, tym więcej warstw.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zaczalem biegac w czerwcu, teraz rano i wieczorami, przy temperaturach 14-15 stopni dobrze biega mi sie w koszulce i krotkich spodenkach. Problem jednak w tym, ze lubie wybrac sie w atrakcyjniejsze miejsca z dala od domu. Jadac tam metrem czy tramwajem przez 10 minut marzne, a kiedy wracam do domu po biegu takie zimno jest juz niebezpieczne. Najprostsza rada jest bluza na droge a potem przepasanie nia w trakcie biegania. Nie jest to wygodne rozwiazanie, ale moze macie jakies rady?
-
- Zaprawiony W Bojach
a może jednak dlugi rękaw rozpinany pod szyją?
podczas biegu nie będzie tak doskwierało ciepło, po biegu da trochę ochrony.
Albo wracaj do domu biegiem
podczas biegu nie będzie tak doskwierało ciepło, po biegu da trochę ochrony.
Albo wracaj do domu biegiem

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Moja bluza/wiatrówka biegowa jest tak lekka i cienka, że po obwiązaniu się nią w pasie, w zasadzie jej nie czuję. Z grubszą bluzą faktycznie by było niewygodnie. Są też takie wiatrówki, które składają się wewnątrz małej torebki z paskiem na rękę - jak ta (ale nie testowałam osobiście, czy to wygodne).maozhuxi pisze:Zaczalem biegac w czerwcu, teraz rano i wieczorami, przy temperaturach 14-15 stopni dobrze biega mi sie w koszulce i krotkich spodenkach. Problem jednak w tym, ze lubie wybrac sie w atrakcyjniejsze miejsca z dala od domu. Jadac tam metrem czy tramwajem przez 10 minut marzne, a kiedy wracam do domu po biegu takie zimno jest juz niebezpieczne. Najprostsza rada jest bluza na droge a potem przepasanie nia w trakcie biegania. Nie jest to wygodne rozwiazanie, ale moze macie jakies rady?
-
- Wyga
Szukam na zimę czapki, rękawiczek, dresów oraz jakiejś bluzy na chłodniejsze (ale jeszcze nie mroźne) dni. W zeszłą zimę biegałem głównie w bawełnianych, ale nie było to przyjemne doświadczenie. Zależy mi głównie na niskiej cenie , słyszałem że decathlon oferuje przystępną jakość a ich ceny bardzo mi odpowiadają
Czy ktoś z doświadczenia mógłby polecić jakieś produkty tej lub innej firmy?

-
- Zaprawiony W Bojach
decathlonowski Kalenji ma b. fajny zestaw czapka rękawiczki opaska, polecam, bo używam. rękawiczki się przetarły juz ale komfort termiczny bardzo dobry - na mrozy jak znalazł.
zamiast dresów kup sobie ocieplane legginsy - w decathlonie możesz od razu kupic cąły komplet, ich marka Kalenji to rzeczy naprawdę dobrej jakości.
zamiast dresów kup sobie ocieplane legginsy - w decathlonie możesz od razu kupic cąły komplet, ich marka Kalenji to rzeczy naprawdę dobrej jakości.
- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
ja mam taką bluzę: http://www.decathlon.com.pl/PL/bluza-is ... 128900881/
pod spód zakładam koszulkę termoaktywną taką grubszą na zimę - i przy - 15 biegałem w zeszłym roku - ciepło - żadnego problemu
pod spód zakładam koszulkę termoaktywną taką grubszą na zimę - i przy - 15 biegałem w zeszłym roku - ciepło - żadnego problemu
-
- Wyga
Akurat to leginsów nie mogę się przekonać ze względów estetycznychQba Krause pisze:zamiast dresów kup sobie ocieplane legginsy - w decathlonie możesz od razu kupic cąły komplet, ich marka Kalenji to rzeczy naprawdę dobrej jakości

-
- Rozgrzewający Się
skoro mowa o odzieży na zimną część roku, to czy bielizna Brubeck Thermo http://www.bramgor.pl/pl/cieply-komplet ... ratis.html będzie nadawała się tylko na srogi mróz, czy też można ją użyć po prostu gdy robi się zimniej, tak jak teraz (czyli okolice 0 stC - na plus czy minus)? Nie będzie za gorąca po prostu? Ewentualnie można użyć drugiej koszulki, która jest w zestawie
- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
będzie dobrze - ja mam takie gacie i biegałem ostatnio przy +7 - ciepło ale nie za gorąco mi było, na srogą zimę na to spodnie jeszczeJanek03 pisze:skoro mowa o odzieży na zimną część roku, to czy bielizna Brubeck Thermo http://www.bramgor.pl/pl/cieply-komplet ... ratis.html będzie nadawała się tylko na srogi mróz, czy też można ją użyć po prostu gdy robi się zimniej, tak jak teraz (czyli okolice 0 stC - na plus czy minus)? Nie będzie za gorąca po prostu? Ewentualnie można użyć drugiej koszulki, która jest w zestawie