odzież zimne miesiące

Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nigdy w termoaktywnych nie biegałem więc Ci nie poradzę. Początki zawsze są trudne i metodą prób i błędów w końcu dojdziesz do skompletowania zestawu. Pierwszą warstwą na początek zawsze warto wyłożyć na zwykły krótki rekawek od Kalenji, potem długi rękaw i wiatrówkę. Zmieścisz się do 200zł. Na dół musisz wybrać krótkie spodenki do późnej jesieni lub cienkie lycry długie. Im zimniej, tym więcej warstw.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
PKO
maozhuxi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zaczalem biegac w czerwcu, teraz rano i wieczorami, przy temperaturach 14-15 stopni dobrze biega mi sie w koszulce i krotkich spodenkach. Problem jednak w tym, ze lubie wybrac sie w atrakcyjniejsze miejsca z dala od domu. Jadac tam metrem czy tramwajem przez 10 minut marzne, a kiedy wracam do domu po biegu takie zimno jest juz niebezpieczne. Najprostsza rada jest bluza na droge a potem przepasanie nia w trakcie biegania. Nie jest to wygodne rozwiazanie, ale moze macie jakies rady?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a może jednak dlugi rękaw rozpinany pod szyją?
podczas biegu nie będzie tak doskwierało ciepło, po biegu da trochę ochrony.

Albo wracaj do domu biegiem :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maozhuxi pisze:Zaczalem biegac w czerwcu, teraz rano i wieczorami, przy temperaturach 14-15 stopni dobrze biega mi sie w koszulce i krotkich spodenkach. Problem jednak w tym, ze lubie wybrac sie w atrakcyjniejsze miejsca z dala od domu. Jadac tam metrem czy tramwajem przez 10 minut marzne, a kiedy wracam do domu po biegu takie zimno jest juz niebezpieczne. Najprostsza rada jest bluza na droge a potem przepasanie nia w trakcie biegania. Nie jest to wygodne rozwiazanie, ale moze macie jakies rady?
Moja bluza/wiatrówka biegowa jest tak lekka i cienka, że po obwiązaniu się nią w pasie, w zasadzie jej nie czuję. Z grubszą bluzą faktycznie by było niewygodnie. Są też takie wiatrówki, które składają się wewnątrz małej torebki z paskiem na rękę - jak ta (ale nie testowałam osobiście, czy to wygodne).
Bartosh_5
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szukam na zimę czapki, rękawiczek, dresów oraz jakiejś bluzy na chłodniejsze (ale jeszcze nie mroźne) dni. W zeszłą zimę biegałem głównie w bawełnianych, ale nie było to przyjemne doświadczenie. Zależy mi głównie na niskiej cenie , słyszałem że decathlon oferuje przystępną jakość a ich ceny bardzo mi odpowiadają :) Czy ktoś z doświadczenia mógłby polecić jakieś produkty tej lub innej firmy?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

decathlonowski Kalenji ma b. fajny zestaw czapka rękawiczki opaska, polecam, bo używam. rękawiczki się przetarły juz ale komfort termiczny bardzo dobry - na mrozy jak znalazł.
zamiast dresów kup sobie ocieplane legginsy - w decathlonie możesz od razu kupic cąły komplet, ich marka Kalenji to rzeczy naprawdę dobrej jakości.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja mam taką bluzę: http://www.decathlon.com.pl/PL/bluza-is ... 128900881/
pod spód zakładam koszulkę termoaktywną taką grubszą na zimę - i przy - 15 biegałem w zeszłym roku - ciepło - żadnego problemu
Bartosh_5
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:zamiast dresów kup sobie ocieplane legginsy - w decathlonie możesz od razu kupic cąły komplet, ich marka Kalenji to rzeczy naprawdę dobrej jakości
Akurat to leginsów nie mogę się przekonać ze względów estetycznych :) Bardziej myślałem o czymś takim http://www.decathlon.com.pl/PL/spodnie- ... 190687338/ Czy bluzy isolate evolutiv, isolate comfort, isolate essential i isolate athletic czymś specjalnym (oprócz ceny) różnią się od siebie, np. temperaturami przy których można w nich biegać?
Bartosh_5
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A jakieś porady dotyczące czapek i rękawiczek? Mogą być bawełniane, czy też należy szukać z przewiewnego materiału tak jak w przypadku t-shirtów?
Janek03
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

skoro mowa o odzieży na zimną część roku, to czy bielizna Brubeck Thermo http://www.bramgor.pl/pl/cieply-komplet ... ratis.html będzie nadawała się tylko na srogi mróz, czy też można ją użyć po prostu gdy robi się zimniej, tak jak teraz (czyli okolice 0 stC - na plus czy minus)? Nie będzie za gorąca po prostu? Ewentualnie można użyć drugiej koszulki, która jest w zestawie
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Janek03 pisze:skoro mowa o odzieży na zimną część roku, to czy bielizna Brubeck Thermo http://www.bramgor.pl/pl/cieply-komplet ... ratis.html będzie nadawała się tylko na srogi mróz, czy też można ją użyć po prostu gdy robi się zimniej, tak jak teraz (czyli okolice 0 stC - na plus czy minus)? Nie będzie za gorąca po prostu? Ewentualnie można użyć drugiej koszulki, która jest w zestawie
będzie dobrze - ja mam takie gacie i biegałem ostatnio przy +7 - ciepło ale nie za gorąco mi było, na srogą zimę na to spodnie jeszcze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ