telefon Androidem + Endemondo Pro

leGIOnovo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bemrunner pisze:Jasne :ble: A żeby być jasnym do końca, to nie mylić aplikacji SportTracks (w tej chwili dostępną w wersji 3.0),
która jest aplikacją naprawdę prrrrofesjonalną :orany: , z aplikacją na urządzonka mobilne Sports Tracker.

pozdro. bemrunner.

Witam Entuzjastów "biegu ze smartfonem"!

Wkręciłem się w temat kilka dni temu. Kupiłem czujnik polara i sprawdzam, który program mi będzie odpowiadał. (SportsTracker, RunKeeper, Endomondo, ...).

@Maciej_J
@bemrunner

Czy możecie jeszcze bardziej rozjaśnić, którą aplikację popieracie, a którą mniej?

SportsTracker (by STL) - http://www.sportstracklive.com/
czy
Sports Tracker - http://www.sports-tracker.com/

Pozdrawiam
--
Gio
PKO
bemrunner
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy możecie jeszcze bardziej rozjaśnić, którą aplikację popieracie, a którą mniej?
Popieram Sports Trackera www.sports-tracker.com. Zalety:
1. Bardzo dopracowany flash'owy interfejs serwisu, to po prostu trzeba zobaczyć ! Trochę ciężki
2. Aplikacja bardzo dokładnie oblicza trasę. Testowałem samochodem. Ustawiłem, że niby jadę rowerem
i jeździłem z prędkościami 0-75 km po mieście. Szła idealnie z komputerem samochodowym. A może to sprawa dobrego modułu GPS :szok:
3. Można sobie ustawić żeby ci wypikiwała każdy kilometr, 500 m i pokazywała stats tego kilometra.
4. Nie potrzebuje map i może działać zupełnie offline. Jak nie masz mapy, to rysuje ci twój ślad na białym tle. Rewelacja ! Możesz oczywiście ściągnąć mapy.
Innych nie testowałem - nie wypowiadam się.
bemrunner.
Od 03-10-2011 zmieniłem nick'a na krunner. Ostatni raz, obiecuję ;-)
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja używam tylko RunKeeper na iPhone 3GS. Zalety: zapisuje trasę i pokazuje ją na bieżąco na mapie (można wyłączyć transfer danych w telefonie i wtedy rysuje na białym tle) pokazuje tempo biegu, czas, dystans. Można najpierw zdefiniować trasę (przez przeglądarkę) i ja ustawić wtedy podczas biegu widzimy czy dobrze biegniemy - działa wtedy jak nawigacja satelitarna i sprawdza się super - w piątek w ten sposób przebiegłem około 17km na Mazurach w miejscu gdzie byłem po raz pierwszy w życiu. Można określić czy ma informować głosowo o postępie treningu i co ma podawać i jak często. Albo co określony dystans np. Co kilometr albo co określony czas np. Co 5 minut. Można określić żądane tempo biegu i będzie też mówił czy jesteśmy z nim zgodni czy też nie - wtedy podaje ile sekund jesteśmy przed czy za zadanym tempem. Można wybrać przed biegiem listę utworów do odtwarzania podczas biegu. Można zapisywać różne rodzaje aktywności, nie tylko bieganie - wylicza z tego ile się kalorii spaliło (tu chyba używa też podanych danych odnośnie wagi i wzrostu). Można określać zasady prywatności - kto ma widzieć aktywności i w jakim stopniu np. Mapy nie widac a widać tylko dystans i czas itp. Ma też obsługę interwałów i planów treningowych ale tego nie testowałem. Dobrze sobie radzi z zapisywaniem trasy i generaline jestem bardzo zadowolony z tego programu. Ma fajny interfejs www - bez flasha więc na iPadzie można obsługiwać. Przez www można edytować aktywności a nawt je z palca wpisywać. Posiada wsparcie do pulsometru z ant+. Acha no i jest darmowy :)
Wady: to raczej wina telefonu ale ścina zakręty - to można obejść ręcznie edytując przez www. Interfejs www do edycji mapy jet dobry ale ma braki - edycja punktów mogłaby być łatwiejsza. Jeden raz wywalił mi się program ale po uruchomieniu ponownym kontynuował pracę i nie straciłem tego biegu w mojej historii treningów.
Nie używałem innych programów więc porównania nie mogę zrobić.. Ale jestem na razie zadowolony z runkeepera więc nie spieszy mi się do testów innych programów :)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ