Kalenji CW 500 SD

mlodedrwale
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:02:05
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Po pierwsze to mój pierwszy post na forum więc dzieńdobry!
Hubbs pisze: Dzisiaj zakupiłem W 500 SD (czyli flaki z CW 500 SD ale bez hrm) i zastanawiałem się czy dało by się ściągnąć dane do PC używając garminowego usb ant+? Niby producent inny ale technologia ta sama... Czy ktoś kiedyś próbował?
Sam mam CW 500 SD i dokupiłem do niego ten garminowy gwizdek. Trzeba zainstalować program Garmin ANT usb agent (dla samych sterowników, potem można go odinstalować zostawiając sterowniki) wtedy w managerze urządzeń zamiast nazwy "dynastream ant2usb" pojawi się "ANT Usb Stick" i po aktywowaniu transferu w zegarku "Settings" >> "Sensors" zacznie współpracować z Geonaute software od Decathlona :)

Pozdrawiam!
PKO
Hubbs
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:42:33

Nieprzeczytany post

mlodedrwale pisze:Po pierwsze to mój pierwszy post na forum więc dzieńdobry!
Hej!
mlodedrwale pisze: Sam mam CW 500 SD i dokupiłem do niego ten garminowy gwizdek. Trzeba zainstalować program Garmin ANT usb agent (dla samych sterowników, potem można go odinstalować zostawiając sterowniki) wtedy w managerze urządzeń zamiast nazwy "dynastream ant2usb" pojawi się "ANT Usb Stick" i po aktywowaniu transferu w zegarku "Settings" >> "Sensors" zacznie współpracować z Geonaute software od Decathlona :)
I to jest informacja którą chciałem usłyszeć! :) Gwizdki garminowe są tańsze dlatego biorę się za licytacje.

P.S. Jak wrażenia z użytkowania zegarka? Ja posiadam W 500 SD i jestem bardzo zadowolony. Tryby działają dokładnie tak jak sobie wyobrażałem (nie mam kompletnie doświadczenia z tego typu zegarkami), duże czytelne znaki (nawet w stanie pół agonalnym gdy dobiegam do domu po długim wybieganiu). Jedyne co mnie ostatnio denerwuje to strzykający sensor na sznorówkach - muszę jakoś go "owinąć".

Pozdrawiam,
Hubbs.
mlodedrwale
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Cześć
Ja też jestem bardzo zadowolony, i też nie mam za dużego doświadczenia jeśli chodzi o pulsometry: kiedys miałem jakiś no name i pokazywał co chciał, raz tętno trupa, raz chomika i nie było to zbytnio skorelowane z tym co się aktualnie robiło :)

A ten Kalenji pokazuje dobrze tętno, prędkość i odległość, obsługa na tyle intuicyjna, ze instrukcja jest nie potrzebna i nawet zmordowany nie mam problemów z obsługą :)

Mi sensor trzyma się mocno i nie przesuwa chyba, jeśli już to o milimetry, ale to pewnie od buta zależy i sznurówek.

Pozdrawiam!
kasperek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

witam,
skoro gwizdek pasuje, to może też ktoś się orientuje, czy do W 500 SD pasuje miernik tętna z Garmina FR 50? Mam wlaśnie takiego, ale się zepsuł i pomyślałem, że dokupię zegarek z krokomierzem od Kalenji.
Dzięki!
Hubbs
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kasperek pisze:witam,
skoro gwizdek pasuje, to może też ktoś się orientuje, czy do W 500 SD pasuje miernik tętna z Garmina FR 50? Mam wlaśnie takiego, ale się zepsuł i pomyślałem, że dokupię zegarek z krokomierzem od Kalenji.
Dzięki!
Do W 500 SD nie podpasuje z tego względu że ten zegarek w ogóle nie obsługuje paska (nawet oryginalnego Kalężi). Jeśli już to może pasować do CW 500 SD ale nie wiem bo mam model W, czyli ten obsługujący krokomierz.
mlodedrwale
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hubbs, napewno w W 500 SD w settings -> sensors -> activation nie ma aktywacji czujnika hr?
W moim cw 500 sd (bez PC) dało się aktywować transfer :)
Hubbs
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mlodedrwale pisze:Hubbs, napewno w W 500 SD w settings -> sensors -> activation nie ma aktywacji czujnika hr?
W moim cw 500 sd (bez PC) dało się aktywować transfer :)
Nie zauwazylem (tylko stopka) ale sprawdze wieczorem jeszcze raz dla pewnosci :) W specyfikacji podawali ze wspiera tylko Distance. W instrukcji która dostalem od supportu geonaute http://www.geonaute.com/files/pdf/geona ... are_EN.pdf
tez model W jest oznaczony jako bez heart rate (CW wzwyz go ma). Byc moze to kwestia softu w zegarku? Na ekranach nie zauwazylem rowniez "miejsca" na wskaznik HR.

Pozdrawiam,
Hubbs.
Hubbs
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Stop! Halt! Pozor Vlak!

Jednak po wejściu do Settings-> Sensors -> Activation jest ikonka serca i po ustawieniu na HR - ON po kliknięciu na start FREE treningu szuka paska HR!! Nie mam paska więc nie mam możliwości tego sprawdzenia ale...znajomy ma pasek Garminowski od FR305 (który niedawno testowałem) więc w poniedziałek będę miał możłiwość sprawdzenia. Napewno dam znać!

Pozdrawiam,
Hubbs.
mlodedrwale
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Super, fajnie by było jeszcze sprawdzić, czy footpad od kalenji działa z garminami, bo czasem na allegro można taniej dostać w500 sd niż sam footpad do garmina :)
kasperek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hubbs pisze:Stop! Halt! Pozor Vlak!

Jednak po wejściu do Settings-> Sensors -> Activation jest ikonka serca i po ustawieniu na HR - ON po kliknięciu na start FREE treningu szuka paska HR!! Nie mam paska więc nie mam możliwości tego sprawdzenia ale...znajomy ma pasek Garminowski od FR305 (który niedawno testowałem) więc w poniedziałek będę miał możłiwość sprawdzenia. Napewno dam znać!

Pozdrawiam,
Hubbs.
i jak, udało się przetestować?

Dzięki, pozdrawiam
Hubbs
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam,

Tak - udalo sie i....dziala!! Podejrzewam ze z footpodem rowniez zadziala, lecz tego juz nie mam mozliwosci sprawdzic.

Obrazek

Pozdrawiam,
Hubbs.
kasperek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zdecydowałem się w końcu nabyć W 500 SD. I rzeczywiście - współpracuje bez problemu z Garminowym paskiem HR i "gwizdkiem" ANT USB - dane ładnie zaciągają się do komputera. Rewelacja! Wydaje się, że Kalenji jest sporo lepiej dopracowany od FR50 Garmina - czytelniejszy wyświetlacz, większe klawiszki, więcej funkcji, łatwiejsza wymiana baterii i... lepiej wygląda :-)
szynder
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć.
Może ktoś mi doradzi w wyborze...
Garmin FR60 (bez fp) cena ok 300zl z wysyłką.
Kalenji CW 500 SD cena 499zl.
Do Garmina chciałbym osobno dokupić fp w pózniejszym czasie bo za zestaw na dzień dzisiejszy FR60,fp,hrm wychodzi ponad 600zl jednorazowo, więc jeśli zdecydowałbym się na Garmina to dokupiłbym fp dopiero po jakimś czasie (jeśli stwierdziłbym, że jest mi niezbędny)
Co do Kalenji to pojawiają się wpisy na forum, że to Garmin produkuje podzespoły dla kalenji.

Jak bardzo róznią sie te modele od siebie-pomijając wage, wielkość, wykonanie, chodzi mi tylko o funkcje.
Obrazek
Awatar użytkownika
pasikonik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:45:22
Życiówka w maratonie: 03:25:40

Nieprzeczytany post

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu biegam z zegarkiem Kalenji W500 SD. Jestem więcej niż zadowolony. Współpracuje z czujnikami Garmina (sprawdziłem pulsometr). Wystarczy aktywować/sparować sensor w ustawieniach. Dokładność foot poda po skalibrowaniu 0,02% (tak mi wychodzi na tej samej trasie). Pełny opis możliwości w instrukcji obsługi:
http://www.oxylane.net/MEDIA/clubs/kale ... 0SD_PL.pdf

Wolałbym, żeby zegarek był mniejszy, ale to jedyna niedogodność. Obsługa intuicyjna. Przyśpieszenie/zwolnienie pokazuje po kilku krokach. Wyświetlacz czytelny, z możliwością modyfikacji widoku w czasie biegu. Fajnie się z nim biega.
Awatar użytkownika
siodziu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51,24 (trening)

Nieprzeczytany post

sprzedam CW KALENJI 500 SD, stan BDB. Wysyłam zdjęcia na @.
MS

14.10.2012 - Maraton - Poznań
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ