na głowę w cieplejsze dni

bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

persian pisze:@Bansen... - Albo nie masz doświadczenia z oryginałami
I jak tu dyskutować z kimś, kto nie czyta postów, na które odpowiada? Przecież napisałem, że mam i oryginał, i podróby. Cały twój post traci teraz sens...

A twoje próby zmiany tematu i pisanie o butach i innych "nie-markowych tanizmach" to klasyczna erystyczna sztuczka.

Ja piszę _tylko_ o podróbach Buffa, a ty twierdzisz, że wychwalam podróby _wszystkiego_. Bzdura.

Na marginesie - cały czas piszę o klasycznym Buffie, a nie milionie jego odmian z WS, polaru, wełny i innych - z tymi nie mam doświadczenia.
PKO
persian
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Celowo napisałem, że nie miałeś kontaktu z oryginałem. Dlaczego? Bo jeśli nie widzisz 'różnicy' to znaczy, że masz małe pojęcie o materiale i technologii, które są stosowane przy produkcji Buffa. Wystarczy poczytać o sposobie produkcji tych "szmat" a następnie włączyć stronę produktów 'podrabianych'. Jeśli to do Ciebie nie przemawia to już nie moja wina.. i w tym momencie przywołałem przykład butów za 70 pln i znajomego który zupełnie tak jak Ty odrzucił refleksje o poziomie "wykonania" - i technologicznych rozwiązań.

Może i niektóre firmy 'w tym buff' są reklamowane , wychwalane na siłę - ale za tym coś stoi , bo MUSI. Nie ma w świecie komercyjnym 'fuszerek' i bezpodstawnych skoków cenowych . To nie Socjalistyczny jednorodzajowy garnek.

P.S

Nie będę bronił na siłę markowego Buffa , bo nie jestem ani producentem ani pracownikiem tej firmy. Chciałem tylko podkreślić, że tańsze 'zamienniki' nigdy nie będą na równi z oryginałem. To podstawowy logiczny błąd - a gdyby było tak jak mówisz to firma ta byłaby bankrutem .
lynks
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:40:50
Życiówka w maratonie: 03:33:41

Nieprzeczytany post

Firma działa od 1992 roku a praktycznie identyczne rozwiązanie (pod względem formy) możemy zaobserwować już na przedwojennych zdjęciach kominiarzy.

Muszą mieć zajebistych speców od prania mózgu :spoczko:

Sam używam 2 szt "podróbki" i 1 "oryginału". "Oryginał" dostałem w prezencie bo sam bym tego w życiu nie kupił.

Wnioski po trzech latach użytkowania - nie widzę żadnej różnicy w użytkowaniu. Jeżeli chodzi o zużycie to najbardziej wyeksploatowana "podróbka" jakby troszkę wyblakła. W drugiej podróbce (wersja z polarem) trochę się zmechacił polar. "Oryginał" jakby nietknięty, ale przeżył najmniej bo jest najmłodszy.

Tak wiem, gdybym miał 3 oryginały byłbym szczęśliwszy, biegałbym szybciej, rowerem miałbym cały czas z górki itd. itp.
Nie boję się gdy ciemno jest, bo mam latarkę i GPS
persian
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Akurat BUFF nie posiada reklam na polskim rynku;>. Więc nie widzę powiązania z praniem mózgu.

Nie chodzi o to aby Ci się jeździło szybciej , ale żeby główka nie była zawinięta w mokrą szmatę przy tej jeździe czy biegu. Ot cała filozofia..

/ I nie o stan po praniu tutaj chodzi........skąd te pomysły w waszych głowach:P
lynks
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czytaj ze zrozumieniem

NIE WIDZĘ ŻADNEJ ROŻNICY W UŻYTKOWANIU

Poziom wilgoci w okolicach głowy uważam za identyczny

Jedyny plus to faktycznie "oryginał" po treningu może i mniej cuchnie ale to za mało żeby mi wytłumaczyć czterokrotną różnice ceny.
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lynks pisze:Czytaj ze zrozumieniem

NIE WIDZĘ ŻADNEJ ROŻNICY W UŻYTKOWANIU

Poziom wilgoci w okolicach głowy uważam za identyczny

Jedyny plus to faktycznie "oryginał" po treningu może i mniej cuchnie ale to za mało żeby mi wytłumaczyć czterokrotną różnice ceny.
Lynks, ale co Ty wiesz! Przecież Persian wie lepiej jakie są Twoje odczucia.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
persian
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

lynks pisze:

Wnioski po trzech latach użytkowania - nie widzę żadnej różnicy w użytkowaniu. Jeżeli chodzi o zużycie to najbardziej wyeksploatowana "podróbka" jakby troszkę wyblakła.
Pisz logicznie a będę mógł przeczytać ze zrozumieniem.

Teraz podałeś pierwszy argument :

"Jedyny plus to faktycznie "oryginał" po treningu może i mniej cuchnie " - Masz już pierwszą różnice. Więc powyższe 'nie widzę' jest alogiczne.

Nie każdy może tak 'restrykcyjnie' podchodzi do sprawy tak jak ja , ale jakby się przyjrzeć to na pewno jest wiele różnic między oryginałem a podróbką czterokrotnie tańszą? ... lynks ? czyli w sumie ile? skoro szmata Buffa kosztuje średnio 59-69 pln to podróba 17 pln??????.......no nie pogadasz... :D. Widzę że nowe pokolenie tesco nam rośnie;]

@kubako83 - Wiesz... z reguły wchodzi się w dyskusje jak się ma coś do powiedzenia.
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

persian pisze:@kubako83 - Wiesz... z reguły wchodzi się w dyskusje jak się ma coś do powiedzenia.
Kolego, życzę Ci długiej aktywności na forum. Dla mnie to EOT. Narka
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Persian - po jaką cholerę ja ci tego buffa polecałem :niewiem: . zastanawiam się też czemu tak bronisz tego produktu, skoro jeszcze przed dwoma dniami nie wiedziałeś o jego istnieniu :niewiem: . No i czemu mają służyć tego typu "dyskusje" :niewiem: ... Skoro goście nie czują różnicy, to niech kupują podróby i niech będą zadowoleni. Ja kupuję oryginały, bo mi się sprawdziły bo zwyczajniej w świecie się do buffa przekonałem i nie straszna mi ta cena... Ale na siłę komuś wmawiać, że nie wie o czym mówi, nawet jeśli posiada oryginał i podróbkę, podczas gdy samemu na oczy się nie widziało tej szmatki, to trochę zastanawiające.
persian
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Persian - po jaką cholerę ja ci tego buffa polecałem :niewiem: . zastanawiam się też czemu tak bronisz tego produktu, skoro jeszcze przed dwoma dniami nie wiedziałeś o jego istnieniu :niewiem: . No i czemu mają służyć tego typu "dyskusje" :niewiem: ... Skoro goście nie czują różnicy, to niech kupują podróby i niech będą zadowoleni. Ja kupuję oryginały, bo mi się sprawdziły bo zwyczajniej w świecie się do buffa przekonałem i nie straszna mi ta cena... Ale na siłę komuś wmawiać, że nie wie o czym mówi, nawet jeśli posiada oryginał i podróbkę, podczas gdy samemu na oczy się nie widziało tej szmatki, to trochę zastanawiające.
Ogólnie bronie rzeczy markowych i sprawdzonych , taki jest mój cel. Ponieważ wielokrotnie przekonałem się, że produkty zastępcze to tylko tani substytut , i nic więcej. Nikogo nie chcę przekonywać, przecież napisałem że ludzie czasem nie widzą różnic , ale to nie znaczy że ich nie ma. - i że cena to jedyny argument. Wmawianie komuś, że tanie to git to czysta hipokryzja.. W obowiązującym nas świecie nie ma nic za darmo ani pół darmo.

Buff.... fakt nigdy tego nie miałem, ale za to słyszałem o tym i czytałem - sporo. Wielofunkcyjność, jakość produkcji , zastosowanie itp to wszystko mówi samo za siebie. Cena??..Naprawdę nie jest wygórowana.. porównując do takich firm jak Nike , adidas , Reebok w których to z marki odzieżowej - sportowej powstaje np Nike + odtwarzacz mp3 ..to coś tu jest nie tak?.

Ja się bardzo ciesze, że taka dyskusja jest i mam nadzieje, że nikt nie będzie czuł się urażony wypowiedziami moimi czy tematycznych użytkowników. Jednak bezkrytyczne przyjmowanie wszystkiego jest co najmniej nieuzasadnione.

@kubako83 - Nie muszę być długo aktywny - wystarczy, że jestem w stanie coś wnieść. Jakość to nie ilość KOLEGO.
lynks
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

persian pisze:
lynks pisze:

Wnioski po trzech latach użytkowania - nie widzę żadnej różnicy w użytkowaniu. Jeżeli chodzi o zużycie to najbardziej wyeksploatowana "podróbka" jakby troszkę wyblakła.
Pisz logicznie a będę mógł przeczytać ze zrozumieniem.

Teraz podałeś pierwszy argument :

"Jedyny plus to faktycznie "oryginał" po treningu może i mniej cuchnie " - Masz już pierwszą różnice. Więc powyższe 'nie widzę' jest alogiczne.

Nie każdy może tak 'restrykcyjnie' podchodzi do sprawy tak jak ja , ale jakby się przyjrzeć to na pewno jest wiele różnic między oryginałem a podróbką czterokrotnie tańszą? ... lynks ? czyli w sumie ile? skoro szmata Buffa kosztuje średnio 59-69 pln to podróba 17 pln??????.......no nie pogadasz... :D. Widzę że nowe pokolenie tesco nam rośnie;]

@kubako83 - Wiesz... z reguły wchodzi się w dyskusje jak się ma coś do powiedzenia.
http://allegro.pl/chusta-wielofunkcyjna ... 32888.html

Za cenę "oryginalnego" masz 6 szt "podrabianego". Piszę podróbki chociaż spychanie zwykłych chust bez papki marketingowej dla głowonogów do miana podróbek to spore nadużycie gdyż takie rozwiązania były stosowane od wielu lat.

Jeżeli ktoś lubi być frajerem jego sprawa.

EOT
persian
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Marketing - reklama nie jest wliczona w cenę produktu. To jest mit . Zupełnie inne źródło finansowania , ale nieważne.

Ważne będzie to co zrobię:
Kupie podróbkę[Wykonana jest z microfibry , z bezszwowego materiału, posiada właściwości oddychające. :D:D- żart roku] i oryginalnego Buffa. Użyje obie chusty na bieg 20 km i napiszę tutaj w tym temacie jak jest.

Jeśli okaże się że się myliłem - zwrócę honor .
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Buff nie jest niczym oryginalnym (posiadam dwa). Ostatnio dostalem taki, ktory ma odstraszac insekty (do tekstow) i tutaj moze byc przyczyna posiadania oryginalu.
Kazda w miare zreczna osoba kupi zwoj odpowiedniego materialu i zrobi serie dla calej wioski.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
persian
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

My się chyba nie zrozumieliśmy.

Czy WASZE szmaty nie=oryginalne posiadają filtr ochronny UV ? . Tak albo Nie?
lynks
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

persian pisze:My się chyba nie zrozumieliśmy.

Czy WASZE szmaty nie=oryginalne posiadają filtr ochronny UV ? . Tak albo Nie?

Miałem już nie wracać do tego tematu ale obśmiałem się jak norka i to jest silniejsze :D

Filtru zapewne nie zawierają... Ale zapewne bez znaczenia jest fakt że za 20 i kilka PLNów można sobie kupić impregnat do odzieży tymże filtrem i jeszcze kilkoma innymi niezbędnymi do przeżycia na tej wrogiej planecie systemami. Tym specyfikiem zaimpregnujesz ze 30 podrób, kilka koszulek i nawet bieliznę intymną swoją i najbliższych. I co najważniejsze będziesz mógł sobie odnawiać certyfikat bezpieczeństwa UV swojej czapki bo przecież ochrona UV w super oryginalnej Buffonadzie chyba nie jest wieczna? Chyba że wykradli jakąś technologie od Obcych, wtedy najmocniej przepraszam.

Jezu jak ja mogłem tyle lat żyć bez filtru UV w czapce... :echech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ