BIOM, natural, boso

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

gasper pisze: ta.... Ty to nawet do radia dzwonisz i trąbisz, jakie to jest be, a nawet nie spróbowałeś, żeby porównać różnice między butami - może wtedy byś coś zauważył
Gasper, masz problemy ze zrozumieniem tego co chce powiedzieć.
Postaram się użyć przenośni.

Jest prosta linia i ja po po środku boiska po tej linii próbuje prowadzić piłkę (portal).
Staram się grać ze wszystkimi - czasem z tymi z lewej, czasem z prawej - ale generalnie staram się być na środku.
Ale czasami ktoś podbiega albo z lewej albo z prawie i próbuje wykopać piłkę na którąś stronę.
Im mocniej kopie - tym mocniej ja muszę reagować, żeby piłka nie poleciała za daleko.
Ale ten który kopie często uważa, że jestem przeciw niemu.
Najbardziej zajadli są Ci którzy niedawni zmienili stronę boiska.
PKO
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

spojrzałes na te obrazki? wiesz dlaczego oni tak biegają? a moze wg Ciebie wszystko jest ok? kupią buty za 600 zł i sie wszystko samo naprawi?
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Sądzę, że to wina Adama i marketingowców z BIOMU. Może jakiś zbiorowy pozew?
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:Sądzę, że to wina Adama i marketingowców z BIOMU. Może jakiś zbiorowy pozew?
wystarczy troszke dociekliwości...ale łatwiej sprzedać nowy model buta z nowym systemem niż kazać klientowi poprawić technike i interes sie kreci :) owszem - biom czy nike free to bardzo dobry trend na rynku butów, tylko złe jest podejście firm do tego zagadnienia, które wcześniej czy później sie zmieni wraz ze wzrostem konkurenci w tej gałęzi rynku
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gasper pisze: łatwiej sprzedać nowy model buta z nowym systemem niż kazać klientowi poprawić technike i interes sie kreci :) owszem - biom czy nike free to bardzo dobry trend na rynku butów, tylko złe jest podejście firm do tego zagadnienia, które wcześniej czy później sie zmieni wraz ze wzrostem konkurenci w tej gałęzi rynku
Pełna zgoda.

Nic nie widzę jednak nagannego we wciskaniu nowych systemów. Dzięki temu pobiegać mogę również ja, a nie tylko Ty i yacool.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:
gasper pisze: łatwiej sprzedać nowy model buta z nowym systemem niż kazać klientowi poprawić technike i interes sie kreci :) owszem - biom czy nike free to bardzo dobry trend na rynku butów, tylko złe jest podejście firm do tego zagadnienia, które wcześniej czy później sie zmieni wraz ze wzrostem konkurenci w tej gałęzi rynku
Pełna zgoda.

Nic nie widzę jednak nagannego we wciskaniu nowych systemów. Dzięki temu pobiegać mogę również ja, a nie tylko Ty i yacool.
systemy są bardzo fajne ale nie wolałbyś biegać ładniej, skuteczniej, efektywniej, zdrowiej ? gdybyś przeanalizował swój bieg może byś odkrył, że zamiast systemu wspierającego pięte jest Ci potrzebne inne nachylenie ciała, które kosztuje 0 zł a wymaga tylko kilku tygodni Twojej pracy na treningu?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odpowiem za kolegę trochę: jeśli jestem wysportowanym młodzieńcem ze sportowym zacięciem, to pewnie tak. Jeśli dyrektorem z brzuszkiem, który nie chce się zagłębiać w meandry techniki, tylko potruchtać po parku i pooglądać się za dziewczynami to nie. I chodzi o to, żeby temu drugiemu pozwolić żyć i biegać jak chce w butach za 6 stów z milionem systemów.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Odpowiem za kolegę trochę: jeśli jestem wysportowanym młodzieńcem ze sportowym zacięciem, to pewnie tak. Jeśli dyrektorem z brzuszkiem, który nie chce się zagłębiać w meandry techniki, tylko potruchtać po parku i pooglądać się za dziewczynami to nie. I chodzi o to, żeby temu drugiemu pozwolić żyć i biegać jak chce w butach za 6 stów z milionem systemów.
tu sie w pełni zgodze, niech biega nawet w butach za 7000zł jak go stać - ale boli mnie, że na zdjęciach z mistrzostw polski kalectwo bije po oczach :(
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To z kolei ja potrafię zrozumieć :hej:

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Odpowiem za kolegę trochę: jeśli jestem wysportowanym młodzieńcem ze sportowym zacięciem, to pewnie tak. Jeśli dyrektorem z brzuszkiem, który nie chce się zagłębiać w meandry techniki, tylko potruchtać po parku i pooglądać się za dziewczynami to nie. I chodzi o to, żeby temu drugiemu pozwolić żyć i biegać jak chce w butach za 6 stów z milionem systemów.
No na przykład tak :)

W każdym razie, nie męczcie mnie i setek podobnych amatorów w każdym wątku, że mamy biegać boso. Naprawdę mam masę zajęć na głowie i nie namówicie mnie na rozpoczęcie 3 letniego programu przygotowawczego wzmacniającego wszelkie możliwe ścięgna , mięśnie plus codzienne konsultacje u trenera , analizę statyczną, dynamiczną , video, audio, doustną i każdą inną abym mógł w końcu dostąpić zaszczytu przebiegnięcia kilku kilometrów. A jak was boli poziom zawodników startujących w mistrzostwach Polski, to chyba jednak niewłaściwe forum wybraliście.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A jakie forum byś polecał?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Forum Onet-u :hahaha:

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Onet często gości tu. Choćby 4 posty wyżej...
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

brujeria pisze: W każdym razie, nie męczcie mnie i setek podobnych amatorów w każdym wątku, że mamy biegać boso. Naprawdę mam masę zajęć na głowie i nie namówicie mnie na rozpoczęcie 3 letniego programu przygotowawczego wzmacniającego wszelkie możliwe ścięgna , mięśnie plus codzienne konsultacje u trenera , analizę statyczną, dynamiczną , video, audio, doustną i każdą inną abym mógł w końcu dostąpić zaszczytu przebiegnięcia kilku kilometrów.
e tam, starczy 2 i pół roku :) i nie boso a poprawnie - bo bieganie boso to tylko jeden ze składowych treningu - jak rozciąganie czy rozgrzewka
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Albo dwa poniżej :hahaha:

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ