Plecak do biegania - jaki, na co zwrócić uwagę?

Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Szczerze to nie wiedziałem że to ma jakąś różnice i po czym to poznać czy on jest damski czy męski :ble:
Przejadę może jutro albo w poniedziałek do tego nowego sklepu co w krakowie otworzyli i tam się rozglądnę jeszcze... mają być tam podobnież sprzedawcy tacy co wiedzą o czym mówią to może coś doradzą :)
PKO
jlucz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jass1978 pisze: Moim zdaniem bieganie z plecakiem jest bez sensu - chyba, że ktoś jest ultramaratończykiem

a ja mam inną koncepcję. 120 minut wbiegania wyrwane z niedzieli strasznie się mojej małżonce nie podoba więc zamierzam je przenieść na poniedziałek i wracać do domu po pracy biegiem(mam gdzieś 17km więc dorzucę jakieś kółko i wyjdzie 120). ma to też inne zalety - zwykle stoję wracając z pracy w korkach około 1h, więc niejako ją "wyrwę". jak sie to jakoś uda to organizować i nie będzie awantur po drodze(będę biegł z biurowca w warszawie do miejscowości pod warszawą więc może się okazać że np uch samochodow jest tak wkurzający że nic z tego), to zamierzam 3 treningi w tygodniu tak wykonywać.

no i potrzebuje plecaka, by zabrać ze sobą jakieś dokumenty, klucze, komórkę, ipoda, batona no i wodę. ten decathlonowski jest naprawdę fajny dla mnie (ma wyjście na kabelki do sluchawek i dedykowaną "suchą komorę" na mp3 czy telefon, kieszonki dookoła, gwizdek(!), itd.)

http://www.decathlon.com.pl/PL/plecak-n ... -82395848/

najfajniejszy gadzet to jednak zapinanie na piersi na suwak które tworzy taką "zbroje" która minimalizuje ruchy plecaka.

jest jednak jeden minus i chba dyskwalifikujący ten plecak - ustnik bukłaka jest jakiś taki "na zasysanie". nie ma wyłacznika on/off (tak mi sie wydaje) co zapewne poskutkuje kapaniem i wkurzaniem biegnącego. jeśli ktoś ma doświadczenia z tm bukłakiem to poproszę o opinię.
Obrazek
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ten jest fajny tylko że właśnie też ma tą zasysającą rurkę wolałbym taką on/off :hej: http://www.allegro.pl/item888574679_cam ... ml#gallery
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kupiłem przed chwilą plecak Quechua Diosaz 10 raid. Coś więcej o nim tutaj. Te małe 4l przymierzałem i nie bardzo wiedziałem jak bym się w nie mógł załadować przy rajdach górskich nie organizowanych przez nikogo, czyli bez punktów regeneracyjnych itd. Do takiego już trochę można zmieścić. Jakościowo wydaje się rewelka, ale to czas zweryfikuje - jest gwarancja 5 lat, więc w razie czego będę reklamował ;)
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nic ci nie będzie kapać. Jeśli któryś z pojemników ma "kranik" to jest to tylko dodatkowym zabezpieczeniem. Wszystkie jak jeden "uruchamiasz" zgryzając ustnik i zasysając picie. Sam mam plecaczek Karrimora, właśnie taki na bukłak, parę batonów i przciwdeszczówkę. Ale on jest ze zbyt pancernego matriłu zrobione. Osobiście najbardziej mi się podobały (z tych co macałem) plecaczki slomona - cieniutkie, leciutkie, siateczkowe szelki itd.. Co do samych bukłaków - cóż Clembak to benchmark i jeśli ktoś kupuje sam pojemnik to polecam tego, sm taki posidam i naprawdę delikatny to on nie jest - zupelny brak obaw o rozdarcie. Mam tż drugi pojemnik innej firmy i też jest ok, ale już delikatniejszy, nie wzbudza takiego zufania.
Awatar użytkownika
brennan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jaka pojemność wchodzi w grę? Ma być tylko na wodę?
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

brennan pisze:Jaka pojemność wchodzi w grę? Ma być tylko na wodę?
Już zakupiony ;) Firmą inov-8 zajmę się przy najbliższej okazji :hahaha: Moją uwagę przed chwilą przyciągły buty Mudclaw 330 - niezła rzeźnia z tym bieżnikiem :orany: Traile też już zakupione, ale w przyszłości będę brał pod uwagę ofertę inov-8 ;)
Awatar użytkownika
adamo110
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam zamiar kupic taki plecak http://www.allegro.pl/item944173204_ple ... tanio.html + trzeba dp niego dokupic buklak 2L za jakies 30zł. Szelki są świetnie wentylowane , ma dodatkowe zapięcia na poziomie pasa i klatki.
Awatar użytkownika
bestia szos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też chciałem ten plecak kupić Quechua Diosaz 10 raid ale słyszałem że, jest za mały dla kogos powyżej 180 cm wzrostu.
Może 17l bedzie pasowac
MizunoFan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

northface rzeczywiście dobra marka, ale czy ciągle produkują dobry sprzęt? To kwestia kontrowersyjna. Mam kilku znajomych turystów/alpinistów, którzy twierdzą, że the north face ostatnio trochę zjechał z jakością. Może to kwestia przebrzmiewającego po woli, ale ciągle modnego "kryzysu"? Tak czy inaczej, na pierwszy rzut oka, plecak wygląda fajnie i solidnie ;)
Awatar użytkownika
brennan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:
brennan pisze:Jaka pojemność wchodzi w grę? Ma być tylko na wodę?
Już zakupiony ;) Firmą inov-8 zajmę się przy najbliższej okazji :hahaha: Moją uwagę przed chwilą przyciągły buty Mudclaw 330 - niezła rzeźnia z tym bieżnikiem :orany: Traile też już zakupione, ale w przyszłości będę brał pod uwagę ofertę inov-8 ;)
Polecam:) Inovy są rewelacyjne. Sprawdzam na sobie, tylko inny model:)
Co do bieżnika to Mudclaw 270 są lżejsze i też mają taki:)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bestia szos pisze:Też chciałem ten plecak kupić Quechua Diosaz 10 raid ale słyszałem że, jest za mały dla kogos powyżej 180 cm wzrostu.
Może 17l bedzie pasowac
Ja dziś po raz pierwszy testowałam Quechua Diosaz 10 raid podczas biegania po pagórkach. Do powyżej 180 cm wzrostu to mi daleko, ale przy moich skromnych gabarytach pasuje świetnie i jest bardzo wygodny. Pomimo moich wąskich ramion i pleców trzyma się super, łokciami też nie zawadzam o niego podczas biegu. Mierzyłam większego Diosaza również i był właśnie dla mnie za szeroki - nie byłam w stanie swobodnie cofnać ręki bez zahaczania o niego. I potwierdzam, że z kapaniem z rurki problemów nie ma, żeby woda leciała trzeba zgryźć ustnik po uprzednim przesunięciu zaworka do pozycji otwartej. Jedynie na razie woda smakuje nieco plastikiem, ale z czasem to powinno zniknąć.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dostalem kontakt z camelback , w Las Vegas i mam nieograniczony dostep do testowanie najnowszych produktow.

Na poczatek zapytam sie od PR-owca czy ma cos do biegania , bo dostalem niezle pakowny plecaczek do mtb, a zamowilem plecaczek na szosowke ( razem z koszulka )
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tez zamierzam wykozystac powrot z pracy na trening. Szukam w zwiazku z tym plecaka, ktory pomiesci laptopa i troche ubran "cywilnych" z butami. Byloby super, jakby sie nadawal tez na rower.
Niestety wiekszosc plecakow biegowych jest waska i obawiam sie czy laptop sie pomiesci .... No i coby nie gonil po calym plecaku.
Dzies albo jutro bede w decatlonie "macal" tamtejsze plecaki, ale jezeli ktos sie spotkal z czyms bardziej sensownym - prosze o informacje.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Czy jest jakaś różnica pomiędzy plecakami rowerowymi, a do biegania? Ja bym celował w Deutera.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ