jak odprowadza pot? na zewnątrz, czy zostaje na wewnętrznej stronie?Raul7 pisze:wiatrówki, .
Kurtka Kalenji- warto?
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
na stronce producenta pisze: Materiał szybko skraplający wilgoć (woda nie wsiąka w tkaninę).
i przyznaje że ja osobiście po przebiegnięciu 10km szybszym tempem jestem suchy tzn nie mam mokrej koszulki pod spodem więc wydaje mi się że; tak nieźle odprowadza pot... na pewno lepiej niż każdy zwykły ortalion... i czytając inne posty wielu z nas w niej biega i wielu jest zadowolonych....
i przyznaje że ja osobiście po przebiegnięciu 10km szybszym tempem jestem suchy tzn nie mam mokrej koszulki pod spodem więc wydaje mi się że; tak nieźle odprowadza pot... na pewno lepiej niż każdy zwykły ortalion... i czytając inne posty wielu z nas w niej biega i wielu jest zadowolonych....
Ostatnio zmieniony 12 sty 2010, 10:24 przez Raul7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary Wyga
Raul7- masz ten model? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=882382646
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mam tę wiatrówkę i powiem szczerze, że po bieganiu jest mokra od środka, ale wydaje mi się, że to jest nieuchronne, nawet w droższych kurtkach
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
tak ten żółty po prawej stronie... ale zaznaczam że nie oczekujmy cudów po wiatrówce za 65zł.. ja moge powiedzieć że jestem z niej zadowolony...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
meszka pisze:mam tę wiatrówkę i powiem szczerze, że po bieganiu jest mokra od środka, ale wydaje mi się, że to jest nieuchronne, nawet w droższych kurtkach
Raul7 pisze:tak ten żółty po prawej stronie... ale zaznaczam że nie oczekujmy cudów po wiatrówce za 65zł.. ja moge powiedzieć że jestem z niej zadowolony...
No tak, ale można sobie zadać pytanie po co w ogóle kupować wiatrówkę skoro ani nie chroni za bardzo przed deszczem, ani nie oddycha

To już lepiej jakąś bluzę ze "śliską" warstwą nietrzymającą deszczu
-
- Stary Wyga
a bluza ochorni Cie przed deszczem?brujeria pisze:meszka pisze:mam tę wiatrówkę i powiem szczerze, że po bieganiu jest mokra od środka, ale wydaje mi się, że to jest nieuchronne, nawet w droższych kurtkachRaul7 pisze:tak ten żółty po prawej stronie... ale zaznaczam że nie oczekujmy cudów po wiatrówce za 65zł.. ja moge powiedzieć że jestem z niej zadowolony...
No tak, ale można sobie zadać pytanie po co w ogóle kupować wiatrówkę skoro ani nie chroni za bardzo przed deszczem, ani nie oddycha
-
- Zaprawiony W Bojach
No nie, ale przynajmniej rewelacyjnie oddycha i niektóre wystarczają na lekki deszczyk (a raczej mżawkę), przynajmniej ja tak praktykowałemtomekstm pisze:a bluza ochorni Cie przed deszczem?brujeria pisze:meszka pisze:mam tę wiatrówkę i powiem szczerze, że po bieganiu jest mokra od środka, ale wydaje mi się, że to jest nieuchronne, nawet w droższych kurtkachRaul7 pisze:tak ten żółty po prawej stronie... ale zaznaczam że nie oczekujmy cudów po wiatrówce za 65zł.. ja moge powiedzieć że jestem z niej zadowolony...
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja tam jestem cały mokry i spocony niezależnie czy biegnę w kurtce, czy tylko w bluzie. Stąd też ochrona przed deszczem średnio mnie interesowała 

-
- Zaprawiony W Bojach
Ale to chyba jednak jest różnica jak materiał jest nasiąknięty po prostu potem wypychanym na zewnątrz (miarę możliwości oczywiście), czy też jak na wyziębionym ortalionie od strony wewnętrznej utrzymuje się warstwa wody widoczna gołym okiem. Normalnie lodowaty kompres na plecy. Tak działa moja wiatrówka. Na zewnątrz za to suchuteńka.tomekstm pisze:hmm właściwie racja, no ale Raul7 pisał że biegł w niej 10 km szybszym tempem i nie miał mokrej koszulki pod kurtka...
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czyli jest nieprzemakalna. To chyba ok. Moze ja zakladasz na lewa strone?brujeria pisze:na wyziębionym ortalionie od strony wewnętrznej utrzymuje się warstwa wody widoczna gołym okiem. Normalnie lodowaty kompres na plecy. Tak działa moja wiatrówka. Na zewnątrz za to suchuteńka.

Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]