Tuba BUFF

Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

I przyszedł... ten najtańszy podróbka za 8zł.... działa dobrze... wszystko co jest przedstawione na obrazkach da się z nim zrobić (test od razu po wyciągnięciu z paczki :p) ale końce tuby są niezabezpieczone tzn niepodszyte tak jakby cięte nożyczkami... zamieszczam zdjęcie:

http://img39.imageshack.us/i/09112009384.jpg/

i sprawiają wrażenie jakby w najbliższym czasie miały się pruć... (mogę się mylić) ale ja profilaktycznie je podszyłem (maszyna do szycia + sąsiadka:P)
i myślę że będzie git (oczywiście szyte na rozciągniętym materiale żeby potem był dalej elastyczny)

a jeszcze mam pytanie czy ten materiał w końcu nie straci swojej elastyczności?? i bedzie tak jak zwykła szmatka...??
PKO
Nodun
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Po produkcie za 8zl mozesz spodziewac sie wszystkiego...
Awatar użytkownika
asik_zoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z was wie, po jakim czasie oryginał ulega zniszczeniu? Tak średnio, bo wiadomo, że może być używany w różnych warunkach.
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

We wczesnych latach 80-tych XX wieku w warszawskich szkołach panowała moda na tzw. kominy vel tuby. Wszystkie co bardziej szykownie się noszące uczennice, a także babcie, matki i ciotki tychże uczennic zawzięcie produkowały kominy na drutach. Ponieważ najłatwiej dostępnymi włóczkami były wtedy wiskoza i anilana, kominy nie były aż tak przyjemne w dotyku jak buffy, ale dobrze spełniały tę samą funkcję. Rodzimy przemysł szybko wyczuł koniunkturę i w sprzedaży pojawiły się specjalne druty na żyłce. Eeech, fala nostalgii mnie zalała. Szkoda, że nie mam zdjęć. Moja koleżanka z ławy szkolnej, Marysia, miała piękny wiskozowy komin w kolorze zabielanej pomidorowej. :hejhej:
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Masakra nie myślałem że taki kawałek szmatki aż taki bedize super :) dziś miałem mecz lało aż woda stała na boisku założyłem buffa najpierw na szyje bo wiało po chwili juz na głowę i na borde... i po meczu okazało sie że chłopaki co mieli czapki mieli głowy mokre a jak ściągnąłem szamatke (śmiali sie jak ubierałem ją na głowe) i głowa suchutka i do tego cały mecz było mi ciepła więc POLECAM buffa!! każdemu!!
Awatar użytkownika
asik_zoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja biegłam w Biegu Niepodległości, też padało, a głowa mokra. Ale nie wiem, czy od deszczu, czy tak się spociła.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja dzisiaj nie wytrzymałem i pobiegłem przed chwilą w deszczu. Na głowę założyłem zimową czapkę ProTouch Running - full wypas po prostu :hej: Ale gardzioło to mi przewiało, więc bez BUFFa się nie obędzie.
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak by ktos szukal i chciał kupic

http://sklep.napieraj.pl/product-pol-35 ... pl-09.html
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Duży wybór na http://grappa.pl/index.php/cPath/71_87 Widzę, że cena skoczyła o 10,- w ciągu roku.
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Psychotic pisze:ja używam zwykłego z 'mikrofibry' od Wielickiego za 12 złotych :D Do kupienia w każdym sklepie z outdoorem. Jedyna wada póki co, to fakt, że na końcach lubi się zwijać.
Oryginał tak samo się roluje. Mam tego w cholerę, w tym tylko jeden oryginał. I już tego błędu nie powtórzę. Wielickie są identyczne, przynajmniej ta podstawowa wersja. Pewnie i tak to w jednej chińskiej fabryce jest wykonane.

Wielicki kosztuje faktycznie 12zł -mam wydać dodatkowo 47zł za marketingowy bełkot? Nigdy więcej!
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

asik_zoo pisze:Czy ktoś z was wie, po jakim czasie oryginał ulega zniszczeniu? Tak średnio, bo wiadomo, że może być używany w różnych warunkach.
Zarówno podrób jak i oryginału używam od chyba 2 lat, w górach, na nartach, biegając i na rowerze, latem i zimą - powtarzam: niczym się nie różnią!

Ktoś tu pisał o nieobszytym brzegu w podróbie - oryginał wygląda _tak_samo_

To tylko kawałek ogólnie dostępnego materiału zszyty w rulon, nic więcej!
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Więc na upartego samemu coś takiego idzie zmontować wystarczy maszyna do szycia... ale jednak wole dać to 10zł za podróbę niz samemu się z tym męczyć :)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Mam trzy i po 2 latach, ten który najczęściej był używany (na rowerze) jest już trochę rozciągnięty, ale to widać jak założę na szyję. Na głowie leży cały czas dobrze i spełnia swoją rolę. Jednak dzisiaj cena jest już za wysoka.
Nodun
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mam na sprzedaz oryginalny POLAR buff (niebieski) - cena do uzgodnienia. Jak ktos chetny to PW do mnie :)
TrudnyPoczątek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tak się składa że znalazłem się w posiadaniu buffa , to zdaje się jakaś bardziej "zimowa" odmiana bo częściowo składa się z polaru. Tak się zastanawiam...w przypadku mrozu zakładam go na szyję ale co gdybym chciał naciągnać go częściowo na twarz - tą "niepolarową" cieńką częścią? Da się tak biec i nie udusić? :lalala:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ