Buty na jesień i zimę...

nakedtruth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No to życzę udanych zakupów...mój właśnie dzisiaj przyszedł...nowiutkie i pachnące Nike Pegasus +26 Trail WR :D...jutro po południu teścik...mam nadzieję że je troszkę wybiegam do 24.10, bo czas na Human Race, a moje Air Max'y rozsypały się kilka dni temu :(
Nike+, już ponad 800 km za nami...a to dopiero początek...:)
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nakedtruth pisze:No to życzę udanych zakupów...mój właśnie dzisiaj przyszedł...nowiutkie i pachnące Nike Pegasus +26 Trail WR :D...jutro po południu teścik...mam nadzieję że je troszkę wybiegam do 24.10, bo czas na Human Race, a moje Air Max'y rozsypały się kilka dni temu :(
Po jakim przebiegu i w jaki sposób posypały Ci się te Air Max'y?
nakedtruth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:
nakedtruth pisze:No to życzę udanych zakupów...mój właśnie dzisiaj przyszedł...nowiutkie i pachnące Nike Pegasus +26 Trail WR :D...jutro po południu teścik...mam nadzieję że je troszkę wybiegam do 24.10, bo czas na Human Race, a moje Air Max'y rozsypały się kilka dni temu :(
Po jakim przebiegu i w jaki sposób posypały Ci się te Air Max'y?

Zrobiłem w nich cały przebieg od momentu kiedy mam ipod'a z nadajnikiem, bo kupiłem wszystko razem, czyli jakieś 820 km ze mną wytrzymały, tyle że te akurat buty, były sprowadzana ze strony nike.com na specjalne zamówienie w ustalonych przeze mnie kolorach i muszę powiedzieć że opłacało się, miałem kiedyś na nogach polską wersję tych butów (produkcja na rynek polski) i to jest niebo a ziemia...mam wrażenie że są dużo bardziej miękkie i dodatkowo na 100% są bardziej wytrzymałe niż nasze, biegałem w nich w śniegu, deszczu i upale i dopiero jakiś czas temu na bieżni w końcu odkleiły się czubki i lekko jeden bok (tu kwestia lekkiej pronacji na zewnątrz)...ale co mnie dziwi najbardziej w polskiej wersji od samego chodzenia pękła mi lewa komora, a w tej nawet nie czuję żeby była choćby bardziej ubita czy wyrobiona...
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O cholerka, 820km i wytrzymalsza wersja do śmietnika ? :orany: Znajomy mi kiedyś powiedział, że buty, które mają ponad 1000km przebiegu nie nadają się do niczego, co wydało mi się stosunkowo małym przelotem. Ale tu nawet tych 1000km nie ma! :niewiem: A gwarancja? :hej: Może by je tak odesłać i dadzą nówkę sztukę? :hejhej:
nakedtruth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:O cholerka, 820km i wytrzymalsza wersja do śmietnika ? :orany: Znajomy mi kiedyś powiedział, że buty, które mają ponad 1000km przebiegu nie nadają się do niczego, co wydało mi się stosunkowo małym przelotem. Ale tu nawet tych 1000km nie ma! :niewiem: A gwarancja? :hej: Może by je tak odesłać i dadzą nówkę sztukę? :hejhej:
Hehe, koszty wysyłki na gwarancje do USA to jest bajka, a polskie Max'y wytrzymały jakieś 6-8 mieszków przy samym chodzeniu...dlatego te amerykańskie wydawały się dużo lepsze. Mnie osobiście wydawało się że i tak dużo wytrzymały, ponieważ nie służyły mi tylko do biegania i muszę powiedzieć że były bardzo wygodne, dlatego mam do nich pewien sentyment :ble: :lalala:
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No nie wiem. Niech ocenią doświadczeni ile mają wytrzymać buty. Ja sobie robię nadzieję, że buty, które używam tylko do biegania po jakimś tam przebiegu po prostu odstawię na półkę jako buty do chodzenia i że nie będą w stanie agonalnym.
nakedtruth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:No nie wiem. Niech ocenią doświadczeni ile mają wytrzymać buty. Ja sobie robię nadzieję, że buty, które używam tylko do biegania po jakimś tam przebiegu po prostu odstawię na półkę jako buty do chodzenia i że nie będą w stanie agonalnym.

Mam taką samą nadzieję co do moich nowych butów...no ale to wyjdzie w praniu...dziś pierwszy trening :ble: :ble: aż mi się nie chce w robocie siedzieć, bo mnie nogi noszą.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nakedtruth pisze:
ArturS pisze:No nie wiem. Niech ocenią doświadczeni ile mają wytrzymać buty. Ja sobie robię nadzieję, że buty, które używam tylko do biegania po jakimś tam przebiegu po prostu odstawię na półkę jako buty do chodzenia i że nie będą w stanie agonalnym.

Mam taką samą nadzieję co do moich nowych butów...no ale to wyjdzie w praniu...dziś pierwszy trening :ble: :ble: aż mi się nie chce w robocie siedzieć, bo mnie nogi noszą.
Gadżety motywują :hej: Też co coś nowego kupię to aż mnie rwie żeby wypróbować :hejhej:
stardust
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nakedtruth pisze:No to życzę udanych zakupów...mój właśnie dzisiaj przyszedł...nowiutkie i pachnące Nike Pegasus +26 Trail WR :D...jutro po południu teścik...(
Daj znać pliz za jakiś czas jak się zachowują w wodzie i śniegu.
Zastanawiam się nad nimi jako butami na jesień/zimę, ale zależy mi na nieprzemakalności, a to jest nowy model, nowa koncepcja - coś bardziej oddychającego od goretexu ale też nieprzemakalnego. No ciekawe...
Pozdrawiam,
Stardust
nakedtruth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

stardust pisze:
nakedtruth pisze:No to życzę udanych zakupów...mój właśnie dzisiaj przyszedł...nowiutkie i pachnące Nike Pegasus +26 Trail WR :D...jutro po południu teścik...(
Daj znać pliz za jakiś czas jak się zachowują w wodzie i śniegu.
Zastanawiam się nad nimi jako butami na jesień/zimę, ale zależy mi na nieprzemakalności, a to jest nowy model, nowa koncepcja - coś bardziej oddychającego od goretexu ale też nieprzemakalnego. No ciekawe...
Ogólnie jestem zadowolony...buty wypróbowane już w błocie, śniegu i deszczu, no i wiadomo...dużo zależy od stopnia wilgoci...bynajmniej nie czułem dyskomfortu, no ale ja jestem mało wymagający. Muszę przyznać że są super wygodne i ciężar nie przeszkadza
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ