cudowne buty dla wszystkich!!

vasili91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam, co do butów, czy ktos wie moze cos na temat kalenji? tanie buty są a wyglądaja na solidne, chciałbym jakies pierwsze buty do biegania (porządne, niedrogie) zakupic
biegam od roku w adidasach do chodzenia, i zauwazylem ze robia mi sie odciski od niedawna.
biegam dystanse 10-15 km 2,3 razy w tygodniu.
Acha widze ze ludzie podaja wzrost i wagę więc 183 wzrost, 73 waga
pozdrawiam :oczko:
PKO
tomek5
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

osobiście nie miałem takich bucików ale słyszałem o nich różne opinie jedne pozytywne drugie nie bardzo ale to tak jak ze wszystkim zawsze znajda sie zwolennicy i przciwnicy są nie drogie i tym kuszą klijentów;) ale jakość idzie niestety w porze z ceną a w jakich granicach cenowych innteresują Cię buciki?
vasili91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

chciałbym nie wyjsc za 100 zł oczywiscie na początek,
a wlasnie chcialem sie tez dowiedziec o tym sensorze nike+ na nadgarstek, to mobilizuje do biegania :oczko:
tomek5
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nic Cię tak nie zmobilizuje jak postawienie sobie jakiegoś celu;) ja tam w takie coś nie wierze... do 100 zł powiadasz będzie ciężko tak do 150 to już coś ciekawego znajdziesz w czym można pobiegać buty to jest najważniejsza
sprawa jeśli chodzi o bieganie tak jak pisałem w swoich poprzednich postach na tym nie oszczędzisz a możesz sobie zrobić krzywdę biegając w nieodpowiednich butach wiem ze ceny są duże ale warto to przemyśleć
vasili91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no wiadomo jesli brakuje 50 zł do dobrych to moge wydac wiecej.
ale czytałem gdzies artykuły jakoby drobie buty przysparzały więcej kontuzji
wiesz cos na ten temat?
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tego, to nawet ja nie potwierdzę, chociaż wygląda na to, że jestem chwilowo głównym 'niewierzącym' w technologię na tym forum.

same buty raczej krzywdy ci nie zrobią. tyle, że większość systemów reklamowanych jako lek na całe zło, działa...hmmm...tak:
Od jakiegoś czasu odczuwam ból w okolicy lewego biodra. Szczególnie po mocniejszym treningu. Miałem niedawno tydzień przerwy w bieganiu ze względu na piszczele i myślałem, że i to przejdzie, ale po wczorajszym biegu ból znowu się pojawił. Piszczele także znowu się odezwały. Co może być przyczyną? Źle dobrane buty, zła postawa podczas biegu? Może coś innego? Robię rozgrzewkę w domu przed wyjściem, potem zawsze powolny trucht i dopiero trening. Zaraz po biegu rozciąganie i jeszcze raz w domu po powrocie. Buty Asics Nimbus. Wzrost 176, waga 87.
/ to z działu zdrowie, chyba z wczoraj, zresztą sam zobacz. podpowiem, że nimbusy to topowy model asicsa (obok kayano /tomek5, dobrze mówię?)

wydaje mi się, ale podkreślę - póki co nie mam pewności, (czytam i myślę obecnie sporo o tym) że zbyt wypasione buty mogą spowalniać procesy adaptacyjne nóg do biegania (mięśnie, poprawna biomechanika)

trochę tak jakbyś miał zdawać prawo jazdy na mercedesie klasy S z czujnikiem parkowania, tempomatem, systemami automatycznego hamowania i nie wiadomo czym jeszcze.

pojedziesz. ale czy nauczysz się jeździć dobrze?

z drugiej strony, nie chodzi o to, żeby zdawać prawo jazdy na 30 letnim maluchu bez jednego koła...
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wróćmy zatem do Vomero i Pegasusa...
zbadałem je dziś empirycznie :bleble: Vomero 4 i Pegasus 26
obydwa są dla każdej wagi biegacza, Vomero jest bardziej cushion czyli dla poszukujących większej amortyzacji , test amortyzowania przodu i tyłu wypadł jasno : Vomero sa bardziej miękkie i sprężynujące , Pegasus twardszy , pianka w Vomero jest niezwykle miękka więc potencjalnie powinna się szybciej zbić w czasie aczkolwiek miękko w niej jak w poduszkowcu, to co różni te buty to oprócz gęstości pianki i wagi "całe" 5 gr przy rozmiarze 43 to system amortyzacji ,u Pegasusa to Air , u Vomero to zoom Air , u Pegasusa podeszwa jest bardziej "waflowa" co zapewni lepsza trakcję a w konsekwencji żywszy krok
Tomek
vasili91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Znam ten artykuł z Daily Mail, Chriss McDougall ma sporo ciekawych spostrzeżeń. Możesz sobie kupić tenisówki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ