witam szanowne grono, chcialbym do mojej aktywnosci typu rower, wypady gorskie, dodac bieganie, glownie miejskie, stad potrzeba zakupu odpowiedniego obuwia. ostatni moj dluzszy bieg zakonczyl sie neimilo, gdyz biegalem w starych nike'ach, modelu nie nadajacym sie w zasadzie do biegania, stopa bolala mnie tydzien po tymze biegu, stad obiecalem sobie, zadnych biegow, dopoki nie kupie sobie porzadnego obuwia.
chwila ta nadeszla, stad prosba o porade. jako, iz beda to moje pierwsze buty stricte do biegania, nie chce za duzo wydawac, kolejna para, w przyszlosci bedzie juz wsparta wlasnym doswiadczeniem, moze wiekszymi wymaganiami, poki co...
mam w zasadzie 3 modele:
- Asics 1130
- Asics 2130
- Nike Pegasus
stopa raczej neutralna wg tego super precyzyjnego testu wodnego

na pronujaca zdecydowanie mi to nie wyglada
jako, iz sa aktualnie obnizki, tym bardziej chce teraz zakupic to co wyzej, pytanie co ?
Nike Pegasus, ponoc legenda od dekad, za to czytalem kiedys wywiad z wlascicielem sklepu studio-sport.pl ktory to w ogole nie ma w swej ofercie nike'a, i nie najlepsze opinie mial o tej marce jezeli chodzi o bieg, czego raczej wiekszosc z Was pewnie nie potwierdzi
reasumujac, co do 250zl +/- niewielki niuans, byscie polecili jako 1 buty stricte do biegania ? nawieszchnia, na pewno nie bedzie jedna, raczej mieszanka betonu z lasem
pytanie rowniez do
bam'a czy powyzsze modele sa jeszcze w Decathlonie w rozmiarach 42-43