Jakie buty dla kobiety?

concerto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no właśnie ponoć się różnią

tak przynajmniej twierdzą producenci i niektórzy eksperci

że niby kobieta zbudowada inaczej ( miednica? ) i inaczej mechanika biegu sie u niej układa

ale chyba waga i pronacja/supinacja najwazniejsze i jak to ok to nie powinno byc problemu.tak?

w koncu ludzie i w halówkach biegają:)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
bartie
Ekspert/Buty
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

concerto pisze:To ja też się podepnę.

Czy jest jakieś niebezpieczeństwo w tym że facet biega w damskich butach, gdy waga jest odpowiednia? mam na mysli niebezp zdrowotne a nie np. wyzwiska:)
Jeśli mowa o tym samym modelu co męski jedynie w innej kolorystyce to można. Jeśli jednak chcasz biegać w modelu dedykowanym dla kobiet a różniącym sie od wersji męskiej zwróć uwagę, że pianka będzie zapewne bardziej miękka. Projektowana dla niższej wagi po prostu. Taki but dla męskiej nogi będzie odrobinę mniej stabilny i na pewno mniej trwały.
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com

- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
concerto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mniej trwały piszesz- to gorzej:)

ale w zamieszczonej na tej stronie rozpisce widze ze ten but-puma tenos - jest przeznaczony dla cięzszych kobiet a ja jestem jako tako niegrubym facetem - i waga by się zgadzała:)
Mery
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam ponownie. Bardzo podobają mi się buty new balance opisane jako lekkie buty trailowe model WT 800 BG. Czy nadadzą się na beton i chodniki? Czy dobrze amortyzują? Będę bardzo zobowiązana za pomoc. Mam nadzieję że jeszcze tu zaglądacie. Pozdrawiam. Mery.
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mery pisze:Witam ponownie. Bardzo podobają mi się buty new balance opisane jako lekkie buty trailowe model WT 800 BG. Czy nadadzą się na beton i chodniki? Czy dobrze amortyzują? Będę bardzo zobowiązana za pomoc. Mam nadzieję że jeszcze tu zaglądacie. Pozdrawiam. Mery.
Serdecznie odmawiam kupowania tych butów z zamiarem biegania po asfalcie.Maja bardzo cienką podeszwe i nie nadają się do biegania po twardym. Jeżeli biegasz po twardych nawierzchniach to poszukaj czegoś z lepszą amortyzacją. A jeżeli chcesz koniecznie but trailowy to wybierz co innego np. Asics Gel Tabuco, albo Asics Torana.
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
JacekB
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Potwierdzam Asics Trabucco od biedy nadają się na beton, bo maja bardziej miękką gumę niż zwykłe trailowe i mniej agresywny bieżnik. Sam w takich biegam, ale po asfalcie to tylko 2km dobieg do lasu, a późnie już tylko w terenie. Na śniegu trzymają się bardzo dobrze. Ja bym poszukał czegoś innego jeśli ma byc na asfalt, wczoraj kupiłem u Pana Rysia Asicsy GT 2130 za 290 zł. Mojej żonie się ni spodobały, bo za bardzo świecące, ale wydaje mi się, że lepiej postawić na komfort i zdrowie niż martwić się wyglądem. W końcu prawidłowa postawa biegowa to głowa do góry, a nie wzrok na buty :hejhej:
Mery
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To chyba wizualnie mój wymarzony model, lecz nie ma rozmiaru 39 lub 40. Nie wiecie może gdzie dostanę taki rozmiar tego konkretnego modelu obuwia oczywiście dla kobiety? Byłabym bardzo zobowiązqna za pomoc. Pozdrawiam. Mery.
Mery
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przepraszam - chodzi o Reebok Premier Road Plus KFS .
ODPOWIEDZ