Jakie buty dla kobiety?
-
- Rozgrzewający Się
no właśnie ponoć się różnią
tak przynajmniej twierdzą producenci i niektórzy eksperci
że niby kobieta zbudowada inaczej ( miednica? ) i inaczej mechanika biegu sie u niej układa
ale chyba waga i pronacja/supinacja najwazniejsze i jak to ok to nie powinno byc problemu.tak?
w koncu ludzie i w halówkach biegają:)
tak przynajmniej twierdzą producenci i niektórzy eksperci
że niby kobieta zbudowada inaczej ( miednica? ) i inaczej mechanika biegu sie u niej układa
ale chyba waga i pronacja/supinacja najwazniejsze i jak to ok to nie powinno byc problemu.tak?
w koncu ludzie i w halówkach biegają:)
- bartie
- Ekspert/Buty
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jeśli mowa o tym samym modelu co męski jedynie w innej kolorystyce to można. Jeśli jednak chcasz biegać w modelu dedykowanym dla kobiet a różniącym sie od wersji męskiej zwróć uwagę, że pianka będzie zapewne bardziej miękka. Projektowana dla niższej wagi po prostu. Taki but dla męskiej nogi będzie odrobinę mniej stabilny i na pewno mniej trwały.concerto pisze:To ja też się podepnę.
Czy jest jakieś niebezpieczeństwo w tym że facet biega w damskich butach, gdy waga jest odpowiednia? mam na mysli niebezp zdrowotne a nie np. wyzwiska:)
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com
- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
http://www.bartiedesign.com
- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
-
- Wyga
Witam ponownie. Bardzo podobają mi się buty new balance opisane jako lekkie buty trailowe model WT 800 BG. Czy nadadzą się na beton i chodniki? Czy dobrze amortyzują? Będę bardzo zobowiązana za pomoc. Mam nadzieję że jeszcze tu zaglądacie. Pozdrawiam. Mery.
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Serdecznie odmawiam kupowania tych butów z zamiarem biegania po asfalcie.Maja bardzo cienką podeszwe i nie nadają się do biegania po twardym. Jeżeli biegasz po twardych nawierzchniach to poszukaj czegoś z lepszą amortyzacją. A jeżeli chcesz koniecznie but trailowy to wybierz co innego np. Asics Gel Tabuco, albo Asics Torana.Mery pisze:Witam ponownie. Bardzo podobają mi się buty new balance opisane jako lekkie buty trailowe model WT 800 BG. Czy nadadzą się na beton i chodniki? Czy dobrze amortyzują? Będę bardzo zobowiązana za pomoc. Mam nadzieję że jeszcze tu zaglądacie. Pozdrawiam. Mery.
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
www.sklepbiegacza.pl - polecam
-
- Rozgrzewający Się
Potwierdzam Asics Trabucco od biedy nadają się na beton, bo maja bardziej miękką gumę niż zwykłe trailowe i mniej agresywny bieżnik. Sam w takich biegam, ale po asfalcie to tylko 2km dobieg do lasu, a późnie już tylko w terenie. Na śniegu trzymają się bardzo dobrze. Ja bym poszukał czegoś innego jeśli ma byc na asfalt, wczoraj kupiłem u Pana Rysia Asicsy GT 2130 za 290 zł. Mojej żonie się ni spodobały, bo za bardzo świecące, ale wydaje mi się, że lepiej postawić na komfort i zdrowie niż martwić się wyglądem. W końcu prawidłowa postawa biegowa to głowa do góry, a nie wzrok na buty :hejhej: