Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zaznacz, że kod pin zawiera litery i cyfry
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
charm - to powoduje tylko rozszerzenie możliwości wprowadzania większej ilości znaków na klawiaturze a przecież V800 podaje tylko cyfry:
To też nie pomaga.
Widzę w GP, że nie tylko ja mam takie problemy:
https://play.google.com/store/apps/deta ... flow&hl=pl
To też nie pomaga.
Widzę w GP, że nie tylko ja mam takie problemy:
https://play.google.com/store/apps/deta ... flow&hl=pl
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
tak, ale na androidzie 6 musiałam zaznaczyć żeby załapało, stąd sugestia.... Ale jak widać to jednak co innego.....keiw pisze:charm - to powoduje tylko rozszerzenie możliwości wprowadzania większej ilości znaków na klawiaturze a przecież V800 podaje tylko cyfry
-
- Dyskutant
- Kontakt:
A może wpisać 1234 lub 0000 banalna sprawa ale warto spróbować
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 .
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 .
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Wpisanie jakiegokolwiek innego kodu niż podany w zegarku od razu skutkuje komunikatem w V800 "Łączenie nie powiodło się".
Napisałem do supportu Polara i na forum android.com.pl, zobaczymy.
Napisałem do supportu Polara i na forum android.com.pl, zobaczymy.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
- KUBATRIX
- Stary Wyga
To gdzie ty mieszkasz wyżej niż Mount Everestsmoła pisze:Gdzie w zegarku (w którym miejscu) znajduje się czujnik ciśnienia atmosferycznego? Zegarek raz wskazuje mi wysokość 5500m, a dziś nawet 8999m. Nie zlicza mi wzniesień i spadków terenu.
Szukasz czegoś biegowego ? Właśnie sprzedaję kilka rzeczy
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5727301
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5727301
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
smoła - odpowiedź masz tu: http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 6&p=864129
KUBATRIX - tak się zdarza i warto o tym wiedzieć, gdzie to jest i jak samemu przeczyścić.
KUBATRIX - tak się zdarza i warto o tym wiedzieć, gdzie to jest i jak samemu przeczyścić.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
Keiw, dziękuję za linka.
Zegarek, niestety był tak zabrudzony, że szczoteczka i wykałaczka nie dały rady. A że zegarek już dawno po gwarancji, pozostało tylko jego rozebranie i ewentualne organoleptyczne sprawdzenie przyczyn problemu. Po rozkręceniu okazało się, że przyczyną był brud, który dostał się kanalikiem do wnętrza zegarka i zalepił czujnik(zdjęcia zapomniałem zrobić). Przy okazji napiszę, że nie jest prawdą, iż samej baterii nie można wymienić, można. Nie jest ona zintegrowana z zegarkiem, a połączona cienkimi przewodami z płytą, tak jak i głośniczek, więc przy rozbieraniu i czyszczeniu trzeba bardzo uważać by owych przewodów nie oderwać oraz by nie zgubić bardzo małych sprężynek łączących piny gniazda ładowania z płytą. Jednak mając lutownicę precyzyjną, lutowanie przewodów nie stanowi problemu.
Zdjęcie baterii:
Zegarek, niestety był tak zabrudzony, że szczoteczka i wykałaczka nie dały rady. A że zegarek już dawno po gwarancji, pozostało tylko jego rozebranie i ewentualne organoleptyczne sprawdzenie przyczyn problemu. Po rozkręceniu okazało się, że przyczyną był brud, który dostał się kanalikiem do wnętrza zegarka i zalepił czujnik(zdjęcia zapomniałem zrobić). Przy okazji napiszę, że nie jest prawdą, iż samej baterii nie można wymienić, można. Nie jest ona zintegrowana z zegarkiem, a połączona cienkimi przewodami z płytą, tak jak i głośniczek, więc przy rozbieraniu i czyszczeniu trzeba bardzo uważać by owych przewodów nie oderwać oraz by nie zgubić bardzo małych sprężynek łączących piny gniazda ładowania z płytą. Jednak mając lutownicę precyzyjną, lutowanie przewodów nie stanowi problemu.
Zdjęcie baterii:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:38
Witam.
Nie wiem czy było już to na forum, ale mam problem z moim v800, otóż strasznie zaniża wartość kalorii spalonych podczas treningów jeśli biegne bez pulsometru. Jeszcze miesiąc temu przykładowo 10km "kosztowało" mnie ok 550kcal, a teraz wychodzi na taki sam dystans niecałe 200kcal. Czy ktoś miał podobny problem? Dodam, że nie zmieniły się żadne ustawienia dotyczące wagi itp.
Nie wiem czy było już to na forum, ale mam problem z moim v800, otóż strasznie zaniża wartość kalorii spalonych podczas treningów jeśli biegne bez pulsometru. Jeszcze miesiąc temu przykładowo 10km "kosztowało" mnie ok 550kcal, a teraz wychodzi na taki sam dystans niecałe 200kcal. Czy ktoś miał podobny problem? Dodam, że nie zmieniły się żadne ustawienia dotyczące wagi itp.
-
- Dyskutant
Poprawa kondycji raczej odpada. Biegam z polarem już ponad dwa lata i przez te dwa lata nigdy przebiegniecie 10km nie kosztowało mnie mniej niż 500kcal, a od miesiąca na ten dystans zużywam ich o ponad połowę mniej 200-230.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
A jak czułeś sie bijąc swoj rekord, badz pokonując ten dystans szybciej niz wczesniej?marcin2011 pisze:Poprawa kondycji raczej odpada. Biegam z polarem już ponad dwa lata i przez te dwa lata nigdy przebiegniecie 10km nie kosztowało mnie mniej niż 500kcal, a od miesiąca na ten dystans zużywam ich o ponad połowę mniej 200-230.
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Dyskutant
To kwestia 10km rozbiegania, tempo podobne ok 5minut/km. W ciągu miesiąca nie zmieniły się żadne parametry, ani wzrost prędkości, wagi, dystansu tygodniowego. Jedynie każdy przebiegnięty kilometr ma nagle mniejsze zapotrzebowanie energetyczne i do spadek jest o 50%
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Może coś namieszali w Flow z tymi kaloriami. Takie nagłe obniżenie nie jest możliwe.
Możesz jeszcze przywrócić dane fabryczne w V800 i zrobić synchronizację. Od czasu do czasu warto tak "przeczyścić" zegarek.
Dodam jeszcze informację odnośnie swoich problemów z synchronizacją z Galaxy S8.
Zrobiłem jeszcze jedną rzecz na próbę. Wyczyściłem dane aplikacji Polar Flow w SGS8. Po tym zalogowałem się na konto Flow mojej żony. Ona ma A360 i przeprowadziłem parowanie tego zegarka z SGS8.
Poszło to bez problemu. Wpisałem podany przez zegarek PIN i synchronizacja się rozpoczęła.
Tak więc coś nie tak jest z V800. Po ponownym wyczyszczeniu danych Polar Flow w SGS8 i zalogowaniu się już na swoje konto niestety problem cały czas jest taki sam.
Problem opisałem w mailu na support Polara, dziś też telefonicznie rozmawiałem z serwisem Sport Konsulting. Zbiorą dane, które im wysłałem i zgłoszą sprawę do centrali.
Muszę czekać, na szczęście mam jeszcze stary telefon i synchronizację po BT robię na nim.
Może trafi się ktoś tu z SGS8 i opisze jak to u niego wygląda.
Możesz jeszcze przywrócić dane fabryczne w V800 i zrobić synchronizację. Od czasu do czasu warto tak "przeczyścić" zegarek.
Dodam jeszcze informację odnośnie swoich problemów z synchronizacją z Galaxy S8.
Zrobiłem jeszcze jedną rzecz na próbę. Wyczyściłem dane aplikacji Polar Flow w SGS8. Po tym zalogowałem się na konto Flow mojej żony. Ona ma A360 i przeprowadziłem parowanie tego zegarka z SGS8.
Poszło to bez problemu. Wpisałem podany przez zegarek PIN i synchronizacja się rozpoczęła.
Tak więc coś nie tak jest z V800. Po ponownym wyczyszczeniu danych Polar Flow w SGS8 i zalogowaniu się już na swoje konto niestety problem cały czas jest taki sam.
Problem opisałem w mailu na support Polara, dziś też telefonicznie rozmawiałem z serwisem Sport Konsulting. Zbiorą dane, które im wysłałem i zgłoszą sprawę do centrali.
Muszę czekać, na szczęście mam jeszcze stary telefon i synchronizację po BT robię na nim.
Może trafi się ktoś tu z SGS8 i opisze jak to u niego wygląda.
Mój Blog "Luźne wpisy"