Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Ostatnio pojawiła mi się mała ryska więc zakupiłem folie na ekranik atFolix (tylko takie były na alledrogo) i tak jak wersja antireflex wygląda fatalnie, tak przy clear wydaje mi się jak by ekran był bardziej czytelny. Myślałem ze to jakies placebo ale drugiemu użyszkodnikowi fenixa 2 ktorej nakleilem tą folię (bez jego wiedzy ;P ) też się tak wydaje. Ryska co prawda nie zniknęła. Generalnie do tego czarno białego ekraniku już się przyzwyczaiłem i nie mam większych problemów, do czasu jak nie przypadkiem zajrzę na czyjegoś 910xt ;)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rozumiem, że kupowałeś folię na docięcie bo chyba dedykowanych folii do F2 nie ma, ja przynajmniej się nie spotkałem?
Po drugie, nie było problemu z przyklejeniem folii na tą wypukłe szkiełko?

edit: widzę, że jednak są na alledrogo folie dedykowane choć inne niż podane przez Ciebie :)
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2014, 12:58 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Ja cierpliwie czekam na 920:) jeśli się okaże że daremne było czekanie, to sprzedam 620 żony i kupię 910, F2 zostawię aż się pojawi F3.
Ja się już wyleczyłem z Fenix'a.
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Teraz nie mam dostepu do allegro. Na rachunku mialem FX-clear schutzfolie fur garmin fenix 2 firmy atFolix. Kupowałem już docięte bo własnie nie wiedziałem jak to będzie z wypukłym szkielkiem. Folia ma ze 3mm mniejszą średnicę i dość łatwo się przyczepia, jednak jak sie przyjrzysz to widac miejsce gdzie konczy sie folia i to tyle.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko jasne :)
Jak już w końcu mi wymienią sikora to się może pokuszę, muszę zmierzyć średnicę Fr610 bo może na niego też będzie pasować :)
A co do atfolix to się zgadza, jest coś takiego. Tylko, że wcześniej szukałem po nazwie artykułu (wyskoczyły mi produkty ale nie dla Fenixa) a nie sprzedawcy.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze a propos footpoda. Strona fellrnr jest skarbnicą wiedzy :)

http://fellrnr.com/wiki/Garmin_Foot_Pod_Calibration

Program w którym mozna porownac i analizowac dokladnosc footpoda i gpsu z pliku tcx. Wygląda na to ze ten footpod to nawet bez kalibracji bardzo dokladny gadzet. Powinni go za free dodawac do fenixa 2 ;P
jaroslavo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Wszystko jasne :)
Jak już w końcu mi wymienią sikora to się może pokuszę, muszę zmierzyć średnicę Fr610 bo może na niego też będzie pasować :)
A co do atfolix to się zgadza, jest coś takiego. Tylko, że wcześniej szukałem po nazwie artykułu (wyskoczyły mi produkty ale nie dla Fenixa) a nie sprzedawcy.
Tfu. folie na wyświetlacz? Jak się porysuje to kupujesz pastę polerską zegarmistrzowską i naprzód. Szkiełko jak nowe.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja kupowalem na jebay-u do fenixa 1. Jest okolo 1 mm mniejsza ale daje rade.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Jeszcze powrócę do tematu Foodpod-a, trzeba go nosić na sznurowadłach? Czy można w środku buta?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

bumbo pisze:Jeszcze powrócę do tematu Foodpod-a, trzeba go nosić na sznurowadłach? Czy można w środku buta?
możesz go trzymać nawet między palcami :)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moje saucony nie maja dziur aby to sprawdzic niestety. Ale to jest w porownaniu do polarowej krowy taki maly dynks ze nie przeszkadza :) tylko trzeba sznurowadla wciagac zeby nie pukały.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Puka = jeszcze jest :)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Blehh wczoraj chcialem wgrac przez telefon jazde rowerową i mi sie nie udało. Wykasowalem historie, parowałem od nowa urzadzenia i dojpa. Notyfikacje dzialaja normalnie. Pytanie czy to wina fenixa czy connecta z androida. Nic, czekam na kolejną łatkę ;P

Edit: przeinstalowanie GC na androidzei i softreset F2 pomogl. Mam troche nietypową konfiguracje telefonu (s3 mini i 4.4.4) i pewnie to moze stwarzac problemy.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wybaczcie post pod postem ale widzieli?

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 0047673573
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pasek pomarańczowy mam :) gorzej z odwroceniem kolorów :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ